ZVEZDIN JURIŠ NA 15. RECKU: Crveno-beli ne znaju za poraz u kvalifikacijama za Ligu šampiona

IRTIŠ, Suduva, Salcburg, Kopenhagen... Menjala su se imena protivnika, ne i ishod.

ЗВЕЗДИН ЈУРИШ НА 15. РЕЦКУ: Црвено-бели не знају за пораз у квалификацијама за Лигу шампиона

Foto: M.Vukadinović

U prethodne tri godine, fudbaleri Crvene zvezde su prošli isto toliko ciklusa evropskih kvalifikacija, iz svakog su izašli kao apsolutni pobednici, i 14 puta uzastopno izbacivali protivnika na putu ka grupi Lige šampiona ili Lige Evrope.

Sutra će igrači najtrofejnijeg srpskog kluba otputovati na Kipar, i krenuti u juriš na 15. uzastopnu recku protiv Omonije (sreda, 17.00) u najvažnijem meču Dejana Stankovića na klupi Zvezde.

- Za mene je ovo najbitniji meč. Ukoliko slavimo, to bi bilo ostvarivanje zacrtanog cilja za Zvezdu i mene lično - rekao je Stanković na jučerašnjem brifingu sa medijima, jasno aludirajući na ulogu duela u kojem bi trijumf Zvezdi osigurao grupnu fazu Lige Evrope.

BEZ TOMANEA I BOAĆIJA

RIČMOND Boaći se povredio protiv Čukaričkog i neće konkurisati za sastav na Kipru, a isto važi i za Tomanea, koji će narednih dana i zvanično postati igrač turskog Samsunspora. To je danas potvrdio Stanković, ali i naglasio da su Ben i Aleksandar Katai 100 odsto spremni za Omoniju, kao i Milan Rodić i Marko Gobeljić.

Poslednji put se navijači crveno-belih nisu radovali ishodu dvoboja u kvalifikacijama još 2016, u borbi za Ligu Evrope, kada je Sasuolo lagano izbacio tim Miodraga Božovića. Zanimljivo, najnovije pojačanje Zvezde, Dijego Falčineli, bio je deo italijanskog tima.

Ipak, naredne godine, Vladan Milojević je trijumfom u dvomeču protiv Florijane započeo niz na koji se samo nadovezao Dejan Stanković pobedama protiv Evrope i Tirane.

Bilo je tu rutinskih pobeda, senzacija, mučenja sa na papiru slabijim timovima, ali krajnji cilj je na kraju dana uvek bio ispunjen. Ono što se donekle promenilo ove godine jeste Zvezdin stil igre. Milojević je protiv jačih protivnika insistirao na nešto zatvorenijem pristupu. Stanković je to promenio, a crveno-bele sada nose maheri i znalci sa loptom poput Kataija, Kange, Spiridonovića i igra se na popularni "gol više".

- Gledamo da igramo dobar i ofanzivan fudbal, ali sigurno nećemo biti ludi da se zaletimo na Kipru. Ne kažem da ćemo se braniti, ali moramo da gledamo da ne ostavimo prostor, oni će čekati da kazne svaku našu grešku. Bićemo strpljivi, ali se nećemo braniti - objasnio je Deki taktički pristup pred sledeći Zvezdin evropski izazov, koji se rešava u jednom meču.

"VEČITI" I TSC NA RTS

SVE mečeve srpskih predstavnika u evropskim kvalifikacijama ove nedelje, navijači iz naše zemlje će moći da prate na kanalima nacionalnog servisa (RTS). Prva na programu je Crvena zvezda u sredu (17.00) protiv kiparske Omonije, zatim Partizan (19.00) i TSC (21.00) u četvrtak protiv Sfintula odnosno FKSB (bivša Steaua).

14 TRIJUMFA

LE 2016-2017.

Florijana (3:0, 3:3)

Irtiš (2:0, 1:1)

Sparta Prag (2:0, 1:0)

Krasnodar (2:1, 2:3)

LŠ 2017-2018.

Spartaks J. (2:0, 0:0)

Suduva (3:0, 2:0)

Spartak T. (1:1, 2:1)

Salburg (0:0, 2:2)

LŠ 2018-2019.

Suduva (2:1, 0:0)

Helsinki (2:0, 1:2)

Kopenhagen (1:1, 1:1)

Jang bojs (1:1, 2:2)

LŠ 2019-2020.

Evropa (5:0)

Tirana (1:0)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna