SAMI SEBI "PRESUDILI": Čak trojica srpskih arbitara sa Elit liste u problemu

N. I.

14. 09. 2020. u 20:51

U SUPERLIGI Srbije su poslali jasnu poruku sa poslednje sednice Skupštine da je suđenje u Superligi "na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona", a već posle sedam kola je jasno da najbolji arbitri prave - početničke greške.

САМИ СЕБИ ПРЕСУДИЛИ: Чак тројица српских арбитара са Елит листе у проблему

Foto arhiva VN

Najbolji, bar oni na papiru, sa Elit liste sudija. Svojim očajnim odlukama sebi su najviše presudili Lazar Lukić, Srđan Jovanović i Miloš Đorđić, pa će oni na nešto duže hlađenje.

Lukić je loš učinak kompletirao na meču Čukarički - Zvezda kada pogibeljni start Sanoga na Dociću nije kaznio crvenim kartonom. Jovanović se prvo "proslavio" u Novom Sadu na meču Vojvodina - Partizan, a za vikend je u Senti sudio duel TSC - Radnički (1:3) i dosudio nepostojeći penal za domaćina. Đorđić je, kao i Lukić, pao na Zvezdi, protiv TSC, kada je Boaći đonom u stomak udario golmana Nenada Filipovića i poslao ga van igre.

Foto arhiva VN

Lazar Lukić

U Sudijskoj organizaciji su ovi potezi ocenjeni kao veoma loši i nedostojni arbitara sa Elit liste. Spekulacije o tome da im preti višenedeljna suspenzija i da će biti skinuti sa delegiranja u UEFA su samo nagađanja.

Naime, prema sudijskoj konvenciji UEFA najstrože je zabranjeno da se sa ovim podacima izlazi u javnost. Preporuka je da se prati lista delegiranih sudija u svakom kolu, jer zvaničan podatak o tome da li će neki arbitar biti Ćna hlađenju" i koliko je dug taj perid - ne postoji.

Foto arhiva VN

Miloš Đorđić

NEMA STRANACA KAO 1957. I 1958.

SPEKULACIJE da će sledeći večiti derbi 17. oktobra da sude stranci, za sada, prema saznanjima "Novosti", negiraju u FSS. U istoriji, dva puta su na centru bili strani arbitri, na 21. i 22. derbiju: 15. avgusta 1957. je sudio Italijan Liverani, a 2. marta 1958. sudio je Austrijanac Kajner. Oba ta večita derbija su završena identičnim rezultatom - 2:2.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista