KOLAROV POTPISAO: Nikada se ne navikneš na ratove, ali na sirene da

Novosti online

08. 09. 2020. u 15:47

ALEKSANDAR Kolarov je i zvanično fudbaler Intera u narednoj sezoni.

КОЛАРОВ ПОТПИСАО: Никада се не навикнеш на ратове, али на сирене да

foto: FSS

Srpski internacionalac je, posle završenih lekarskih pregleda, potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom iz Milana i promovisan je kao prvo pojačanje Konteove ekipe.


Iskusni igrač je iz Rome stigao u Inter, a na stranicama kluba je predstavljen kao momak koji se u čudnim, ne baš povoljnim, okolnostima zaljubio u fudbal.
 

- Nikad se ne navikneš na ratove. Ali za sirene da. Ili je tako barem bilo u životima Aleksandra Kolarova i njegovih prijatelja. Imali su 14 godina, a u Beogradu život tinejdžera nije bio isti kao život njihovih vršnjaka u drugim delovima sveta. Malo ko je rastao da su mu dani prekidani upozorenjima za bombardovanje. Škole zatvorene. Tako su mu dani u Srbiji prolazili igrajući fudbal na ulici, čekajući taj zvuk da se sklone na sigruno. Što je, u određenom trenutku, bilo izazvano: besplatan fudbal dečaka do ponoći, van policijskog časa. Strast i opsesija, u pozitivnom smislu - piše na sajtu Intera u tekstu koji je predstavio kapitena nacionalnog tima Srbije.


I to nije bilo sve:

- Ljubav prema lopti, ona Aleksandrova, dečaka rođenog 1985. Mnogo je danas fudbala iza njega, mnogo. Od omladinskih timova Crvene zvezde do milanskog Intera, prošao je kroz Čukarički, OFK Beograd, Lacio, Mančester siti, Romu. Ali, pre svega, prolazak kroz dvorište i izazova sa bratom Nikolom. Dve, posebno: ona u kojoj su dva brata stavila loptu u centar i otišla, trčeći, sa suprotnih strana, da bi se nadmetali za nju kao u vaterpolu. A onda slobodni udarci, tražeći taj nemogući ugao iznad drvene kapije ili komšijskih balkona...


Aleksandar Kolarov je u Inter stigao i kao kapiten A tima Srbije koji iza sebe ima 92 utakmice i 11 golova u dresu Orlova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!