KOLAROV NAJSKUPLJIJI: Evo koliko Inter plaća Romi za transfer Srbina

B. A.

30. 08. 2020. u 10:19

PITANjE je momenta kada će Aleksandar Kolarov potpisati ugovor sa Interom, a Roma dobiti dva miliona evra na ime obeštećenja.

КОЛАРОВ НАЈСКУПЉИЈИ: Ево колико Интер плаћа Роми за трансфер Србина

FOTO: AP

Kada se to dogodi, kapiten reprezentacije Srbije postaće najskuplje plaćeni igrač u polju u istoriji fudbala, u konkurenciji preko 34 godine.

Naš as, koji će u novembru proslaviti 35. rođendan, koštaće milanskog velikana dva miliona, što je za veterana fantastična suma. Više su bila plaćena samo dvojica golmana, i to je bilo davno. Još 2001, Mec je Deportivo La Korunji dao 6,5 miliona evra za kamerunskog čuvara mreže Žaka Songoa (tada imao 37), a Paragvajac Hoze Čilavert je sa 36 postao član Strazbura iste godine, za 5,3 miliona. Ako se izuzmu golmani, rekorder je engleski napadač Mark Hetli, koji je kao 34-godišnjak potpisao za 1,75 miliona za Lids (iz Rendžersa).

Kolarov svakako može da se ponosi brojkom, a prema podacima "Transfermarkta", ovo će mu biti treći milionski transfer. Rekordnu sumu za beka bombardera izdvojio je Mančester siti, koji je 2010. u kasu Lacija ubacio 23,86 miliona evra.

KRISTIJANO PRVI MEĐU 30+

KADA su u pitanju transferi nešto mlađih fudbalera, sa 30 i više godina, rekorder je Kristijano Ronaldo, koga je 2018. Juventus platio Realu 117 miliona evra. Na drugom mestu je Leonardo Bonuči (Juve-Milan, 2017) sa 42 miliona.

Roma je 2017. dala "građanima" pet miliona, a srpski klubovi nisu toliko zaradili na njegovim prelascima. OFK Beograd je Čukaričkom uplatio 400.000 evra, dok su rimski nebeskoplavi "romantičarima" dali 925.000.

U pojedinim italijanskim medijima kao da su zaboravili na odlične partije Kolarova tokom prethodne sezone i kritikovali su trenera Antonija Kontea, što dovodi veterane u ekipu. Jer, pored našeg fudbalera, na meti plavo-crnih su i čileanski vezista Arturo Vidal iz Barselone (33) i Francuz Ngolo Kante (29) iz Čelsija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)