OGLASIO SE MESI POSLE ODLUKE DA OSTANE: Nikad ne bih išao na sud sa klubom koji volim i koji mi je dao sve

Novosti online

04. 09. 2020. u 19:21

SVE je završeno. Dileme više nema - Lionel mesi ostaje u Barseloni.

ОГЛАСИО СЕ МЕСИ ПОСЛЕ ОДЛУКЕ ДА ОСТАНЕ: Никад не бих ишао на суд са клубом који волим и који ми је дао све

foto: EPA

Sigurno najveća priča leta je dobila svoj kraj. Argenitnac nas je predriblao samo onako kako on ume i odlučio da i dalje uveseljava navijače kluba sa "Nou Kampa".

On je u razgovoru za "Goal.com" ispričao kako su tekli njegovi dani od trenutka kada je rekao porodici da želi da napusti Barselonu.

- Kada sam supruzi i deci saopštio da želim da odem iz kluba, nastala je brutalna drama. Svi su počeli da plaču, moja deca nisu htela da idu iz Barselone, niti da menjaju škole. Ali ja sam gleda dalje, želeo sam da se takmičim na najvišem nivou, osvajam titule, igram u Ligi šampiona. Možete da pobeđujete ili gubite, to ume da bude težak udarac, ali morate da se takmičite. Makar da igrate za nešto i da se ne raspadnete kao mi u Rimu, Liverpulu i Lisabonu. Sve to me je navelo na zaključak da želim da idem - rekao je Mesi.

Mnogo lakše je bilo da odluli da ode, nego da se to realizuje.

- Mislio sam i bio sam siguran da sam slobodan da idem, predsednik mi je uvek govorio da posle svake sezone mogu da donesem tu odluku. Onda su mi rekli da je to neizvodljivo jer se nisam odlučio na to 10. juna, a mi smo u to vreme još uvek igrali prvenstvo zbog ove grozne virus korona pandemije.

Mesi je na kraju morao da popusti i odlučio je da osane u voljenom klubu. Pravno bi bio pobeđen.

- To je razlog zbog kojeg sam odlučio da ostanem i nastavim da igram u Barsi. Idem dalje jer mi je predsednik rekao da je jedini način da odem da neko plati 700 miliona evra obeštećenje, a to je nemoguće.

Moglo je sve da se reši i na drugi način. Na sudu.

- Da, postojao je drugi put da pokušam da odem iz kluba, a to je suđenje sa Barselonom. Nikad ne bih to uradio, nikad ne bih išao na sud sa klubom koji volim, sa klubom koji mi je dao sve od kada sam došao ovde. Barselona je klub mog života, ovde sam stvorio svoj život. Barselona mi je dala sve, i ja sam njoj dao sve. Nikad mi nije palo napamet da idem na Sud sa klubom.

Mesi će i naredne sezone nositi dres Barselone/foto: EPA

Mesi ističe da je najteže bilo da objasni svom najmlađem sinu Mateu da mu tata ide iz Barselone.

- On je i dalje mali i ne shvata još šta znači da odeš negde drugde i tamo živiše nekoliko godina. Tijago, on je stariji. Vidoe je na TV-u nešto, saznao i pitao me. Nisam želeo da shvati da idem iz Barselone na silu, nisam hteo da ide u novu školu, da stiče nove drugare. Plakao je i rekao mi "nemoj da ideš". Bilo mi je jako teško u tom trenutku, zaista teško. Volim Barsleonu i znam da neću naći bolje mesto za život nego što je Barselona. Opet, imam pravo na odluku. Tražio sam nove ciljeve i nove izazove. Sutra bih se opet vratio ovde, jer u Barseloni imam sve.

Argentinac je istakao da će dati sve od sebe da Barselona pobeđuje.

- Nastavići u Barseloni, ali moj stav se neće promeniti. Uvek ću dati sve od sebe. Želim da pobeđujem, kompetitivan sam, ne želim nikad da izgubim. Uvek želim najbolje za klub, saigrače i sebe. Iskreno, ne znam šta će biti dalje. Stigao je novi trener s novim idejama. To je dobro, ali treba da vidimo hoćemo li biti uspešni. Ono što mogu da kažem je da ostajem i da ću dati sve od sebe - zaključio je kapiten Katalonaca.

Sigurno da ne postoji nijedan navijač Barselone koji nije srećan zbog ove odluke fudbalskog čarobnjaka iz Rosarija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!