“VEČITI” U EVROPI: Zvezda još dve prepreke, Partizan tri

Z. Ćorović

02. 09. 2020. u 21:14

U USLOVIMA koje diktira pandemija virusa korona, ove sezone se samo plej-of za Ligu šampiona igra kao u normalnim okolnostima, na dve utakmice.

“ВЕЧИТИ” У ЕВРОПИ: Звезда још две препреке, Партизан три

Degenek na meču sa Evropom Foto: M.Vukadinm

Sve ostale kvalifikacione runde u LŠ i LE odlučuje jedan meč. UEFA je bila prinuđena da pomeri termine, promeni pravila, pa se u tom džumbusu običan navijač teško snalazi.

Sem Vojvodine, koja je kao osvajač Kupa dobila privilegiju da startuje od trećeg kola, Crvena zvezda, Partizan i TSC imaju po četiri prepreke na svom putu do grupne faze.

Crveno-beli su u proboju ka eliti preskočili već dve, Evropu i Tiranu, i tek su na pola puta. Ostala su im još dva teška izazova, sabijena u tri utakmice. Ukoliko prođu Omoniju 16. septembra, Zvezdu čeka dvomeč sa Olimpijakosom (22. ili 23. septembra u Atini, revanš je nedelju dana kasnije na "Marakani"). Ulaskom u plej-of za LŠ, Zvezda bi obezbedila direktan plasman u Ligu Evrope u slučaju da ne prođe Olimpijakos. Po najlepšem scenariju, ako naš najtrofejniji klub posle Omonije nadigra i brata iz Pireja i treću godinu zaredom se plasira u Ligu šampiona, uz premiju od 15,2 miliona evra, čeka ga zanimljiv žreb 1. oktobra.

U plej-ofu za Ligu Evrope odlučivaće samo jedan meč, utakmice su na programu prvog oktobra.

Žreb za plej-of LE je 18. septembra i u njemu priželjkuju da se nađu Partizan, Vojvodina i TSC. Njih prvo čekaju dueli u drugom kolu kvalifikacija 17. septembra, a poznato je ko su im potencijalni rivali u trećem kolu 24. septembra.

Dakle, Zvezdi stoje još dve prepreke na putu do grupne faze LŠ, koliko i Vojvodini do LE, a Partizan i TSC imaju tri do LE.

B VARIJANTA ZA CRVENO-BELE

AKO bi se desilo da se crveno-beli sapletu na Kipru i omanu protiv Omonije, preselili bi se u plej-of Lige Evrope, gde bi mogao da ih čeka pravi "pakao". Iako bi bili nosioci na žrebu u takozvanoj šampionskoj stazi, to uopšte nije prednost, jer su među potencijalniom rivalima Seltik, Astana, Lugogorec, Legija, Kluž i Šerif.

3. kolo: Omonija - C. ZVEZDA (16. septembar)

Plej-of: Olimpijakos - C. ZVEZDA (22, 23. 9. - 29, 30. 9)*

LE

2. kolo Sveti Đorđe - PARTIZAN (17. 9.)

3. kolo: Šarloa - Partizan (24. 9.)*

3. kolo: B. Taun/Standard - VOJVODINA (24. 9)

2. kolo: TSC - Steaua (17. 9.)

3. kolo: TSC - Riteraj/Liverec (24. 9)*

* Ukoliko naši klubovi prođu prethodne prepreke.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna