TRADICIJA NA STRANI PARTIZANA: Sa SSSR "patuljcima" 10 od 12

N. I.

25. 08. 2020. u 09:44

TRADICIJA je zasada jedini adut fudbalera Partizana pred novi start u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

ТРАДИЦИЈА НА СТРАНИ ПАРТИЗАНА: Са СССР патуљцима 10 од 12

FOTO: M. Vukadinović

U četvrtak (21.00) u goste crno-belima dolazi letonski RFS (skraćenica od Riga fudbalska škola), a ime rivala možda nekome u Beogradu probudi i nagon za podsmehom, pre nego što lopta krene sa centra u Humskoj 1.

Tu zamku će trener Savo Milošević i njegova ekipa sigurno pokušati da izbegnu, jer više nema malih i nebitnih rivala u Evropi, a RFS je trenutno bitan faktor u Letoniji, pošto posle 16 kola u novoj sezoni ima 13 pobeda, dva remija, jedan poraz i samo dva boda manje (40) od vodećeg gradskog rivala Rige, pa će to biti trka udvoje do kraja.

Zanimljiv je pogled na tu tradiciju koja je pred gostovanje Letonaca na strani Partizana. Od raspada SSSR, sa kojim se raspala i nekada moćna fudbalska škola, ne računajući i dve jake Ruse i Ukrajince, crno-beli u 12 dosadašnjih evropskih duela nikada nisu izgubili utakmicu kod kuće od, uslovno rečeno, nekadašnjih sovjetskih manjih republika, fudbalskih "patuljaka".

Padali su pred Beograđanima Gruzini, Estonci, Moldavci, Azerbejdžanci, Kazahstanci čak deset puta i samo dva puta su odigrali remi (oba puta 0:0) sa Nefčijem iz Azerbejdžana i Širakom iz Jermenije. Prilika za novi trijumf i plasman u sledeće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope je u četvrtak uveče. Revanša i popravnog ispita ove godine - nema!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)