MAŠINERIJA IZ MINHENA POKORILA EVROPU: Bajern je sila, šesti put osvojena Liga šampiona

Novosti online

23. 08. 2020. u 20:17 >> 23:01

BAJERN je šampion Evrope. Nestvarno finale, jedan gol, ali pregršt šansi, trčanja, tempa - ukratko meč dostojan borbe za trofej.

МАШИНЕРИЈА ИЗ МИНХЕНА ПОКОРИЛА ЕВРОПУ: Бајерн је сила, шести пут освојена Лига шампиона

FOTO: AP

Bavarci su slavili sa 1:0, a po prikazanom moglo je da bude još nekoliko pogodaka na obe strane.

"Sveci" su smatrali da Kingsli Koman nije dovoljno dobar za taj klub. Sada im je baš on presudio, to dete Pariza i kluba iz "Grada svetlosti" i to možda najslabijim oružjem - glavom. Centrirao je Džošua Kimih, a na drugoj stativi je neometan bio Koman, samo se poklonio i savladao Kejlora Navasa.

FOTO: AP

Trenutak kad je Kingsli Koman savladao Kejlora Navasa

Imao je i PSŽ svoje šanse, posebno u prvom poluvremenu. Pokušavali su Nejmar, Mbape, Di Marija, ali je uvek kao pobednik iz tih duela izlazio Manuel Nojer.

Velika je šteta što su tribine stadiona "La Luž" bile prazne, da niko uživo nije mogao da uživa u majstorijama fubalera Bajerna i PSŽ-a.

Na kraju su više razloga za slavlje imali navijači giganta iz Minhena. Na tron ih je doveo Hansi Flik, nestvarni Hansi Flik i postao četrvti nemački trener koji je osvojio Ligu šampiona.

Preuzeo je ekipu sa "Alijanc Arene" u ne baš prijatnom trenutku, ali je od nje napravio mašineriju, koja ja pazite sad - u ovoj sezoni elitnog takmičenja zabeležila sve pobede (11/11) i jedina je ekipa kojoj je to pošlo za rukom ili nogom kako vam zgodnije. Treba reći i da je ovaj velikan sezonu u Ligi šampiona okončao sa čak 43 data gola.

To nije sve - gigant iz Minhena je sezonu okončao sa tri trofeja (Bundesliga, Kup Nemačke, Liga šampiona).

Evo i jedna zanimljivost kada je ovaj i više nego sjajan meč u pitanju. Najbolji strelac Bajerna Robert Levandovski nije postigao gol. To mu je jedina utakmica da se nije upisao u strelce ove sezone u elitnom takmičenju. Poljaka sigurno nije briga za to, jer se okitio titulom prvaka Evrope.

FOTO: AP

Robert Levandovski nije postigao gol u finalu, ali je osvojio trofej

Bajern je ovom pobedom došao do šeste titule prvaka Evrope, dok PSŽ nije uspeo osvoji trofej u svom prvom pokušaju. Mnogo novca su "sveci" uložili u tim poslednjih godina, no najvredniji pehar nikako da stigne u vitrine "Parka Prinčeva".

PSŽ - Bajern 0:1 (0:0).

Stadion: "La Luž" (Lisabon). Bez publike. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strelac: Koman u 59. minutu.

PSŽ: Navas - Kerer, Silva, Kimpembe, Bernat (od 80. Kurzava) - Erera (od 72. Draksler), Markinjos, Paredes (od 65. Verati) - Di Marija (od 80. Čupo-Moting), Mbape, Nejmar.

Bajern: Nojer - Kimih, Boateng (od 25. Zile), Alaba, Dejvis - Tijago Alkantara (od 86. Toliso), Gorecka - Gnabri (od 68. Kutinjo), Miler, Koman (od 68. Perišić)  - Levandovski.

PRVO POLUVREME:

1. MINUT - Počelo je veliko finale u Lisabonu!

4. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja na startu susreta, ali ako je suditi po tome kakvu fudbalsku filozofiju gaje oba trenera mogli bi da vidimo goleadu na "La Lužu".

10. MINUT - Prebacili su izabranici Tomasa Tuhela težište igre na polovinu Bavaraca. Ipak, još uvek nema izglednih šansi.

12. MINUT - Mogao je Bajern više iz poslednje situacije. Koman je došao do kaznenog prostora rivala. Ipak, spetljao se u odsudnom trenutku.

15. MINUT - Sjajna šansa za PSŽ. Paredes je pronašao Mbapea. Mladi Francuz je šutirao iskosa sa leve strane, no u blok je odlično stao Boateng i sprečio tim iz Pariza da dođe do vođstva.

FOTO: AP

Mbape u duelu sa Kimihom

18. MINUT - NOJER SPASAO BAJERN! Mbape je odlično uposlio Nejmara. Brazilac je šutirao, ali je iskusni nemački golman pokazao zašto je jedan od najboljih čuvara mreže na svetu.

22. MINUT - SREĆA ZA PSŽ - Robert Levandovski je pokazao kako mu malo treba. Primio je loptu u šesnaestercu rivala, šutirao je iz okreta, no lopta je završila na stativi.

24. MINUT - Atosmki fudbal u prestonici Portugalije. Di Marija je tukao slabijom desnom nogom. Taj pokušaj je završio iznad prečke Bavaraca.

25. MINUT - Boateng zbog povrede nije mogao da nastavi utakmicu. Flik je morao da menja, pa je u igru poslao Zilea.

29. MINUT - Moglo je da bude opasno po Nojera. Erera je sjajno šutirao iz daljine posle odbijene lopte nakon prekida. Lopta je na putu ka golu Bajerna zakačila nekog i Nemac nije morao da reaguje.

FOTO: AP

Borba za svaku loptu

31. MINUT - Pršti na sve strane. Skoro sa zemlje je šutirao Levandovski. Refleksno je odbranio Kejlor Navas. Golmani su odlični za sada.

39. MINUT - Posle brojnih prilika odbrane mogu malo da odahnu, ali tempo ne pada.

45. MINUT - NEVEROVATNO! Pogrešio je Alaba, predao je loptu u noge Mbapeu. Ovaj je odložio do Erere, koji mu je vratio, a Mbape je sa svega nekoliko metara šutirao pravo u Nojera.

45+1. MINUT - Bunili su se igrači Bajerna. Tražili su Bavarci penal, jer su smatrali da je Komana pokuvao Kerer. Danijele Orsato je samo odmahnuo rukom i svirao kraj prvog poluvremena.

DRUGO POLUVREME:

47. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Utakmica je sadržajna, ima sve, osim onog najvažnijeg - golova.

52. MINUT - Evo i čarki na terenu. Ošto je Gnabri faulirao Nejmara, opravdano je dobio žuti karton. Taj potez Nemca je razbesneo Paredesa koji je odgurnuo Gnabrija. Dobro je da se sve brzo smirilo.

59. MINUT - BAJERN VODI! Sjajno je centrirao Kimih, a na drugoj stativi je sam ostao Koman i glavom poslao loptu iza leđa Navasa. Bolju igru u nastavku su Bavarci krunisali pogotkom.

62. MINUT - Zamalo 2:0. Opet je Koman bio u prilici. Ipak, malo ispred linije je intervenisao Tijago Silva i otklonio opasnost.

67. MINUT - Moglo je da bude problema po šampiona Nemačke. Nezgodan centaršut je poslao Di Marija, zamalo je zakasnio Mbape, i Nojer je uspeo da bez problema pokupi loptu.

70. MINUT - Još jedna nestvarna lopta Di Marije. Sve je sjajno pratio Markinjos, šutirao je i ishod znate - brani Nojer.

81. MINUT - Pokušava PSŽ na sve načine da dođe do izjednačenja. Ipak, Bavarci odlično stoje na terenu i nedozvoljavaju rivalu da ih ugrozi.

90+2 - Sjajna šansa za Parižane. Nejmar je ubacio loptu pred gol rivala, nije uspeo da je zakači Čupo-Moting.

90+5 - Kraj utakmice. BAJERN JE ŠAMPION EVROPE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!