POSLEDNJI ČETVRTFINALNI MEČ LŠ: Siti sanja krunu, Lion novo čudo

B. Antić

15. 08. 2020. u 08:11

LION sanja novo čudo, a Mančester siti misli samo na krunu. U takvom su raspoloženju učesnici poslednjeg meča četvrtfinala Lige šampiona na završnom turniru u Lisabonu (večeras, 21.00).

ПОСЛЕДЊИ ЧЕТВРТФИНАЛНИ МЕЧ ЛШ: Сити сања круну, Лион ново чудо

Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

"Građani", koji godinama ulažu stotine miliona u pojačanja i jedini u Portugaliji imaju tim koji vredi više od milijardu evra, ne razmišljaju ni o čemu drugom, osim o peharu. Na utakmicu sa francuskim predstavnikom gledaju samo kao na najbližu od tri prepreke ka osvajanju prve evropske titule.

- Trofej Lige šampiona je nešto što najviše želimo - poručio je defanzivac Sitija Kajl Voker. - Pre dve godine, kada sam došao u klub, mnogo smo bili posvećeni domaćoj ligi i kupovima. Međutim, ambicije su nam sada mnogo više. Što se tiče meča sa Lionom, nema odstupanja od naše taktike. To znači napad i samo napad.

Mančester, koji je jedini evropski trofej osvojio 1970. (Kup pobednika kupova), u Ligi šampiona je najdalje otišao do polufinala 2016. I Lion je bio u istoj fazi elitnog takmičenja UEFA 2010, a do četvrtfinala ove sezone je stigao posle senzacije protiv Juventusa (1:0, 1:2). To je podiglo atmosferu u klubu maltene do stanja euforije i niko ne pomišlja na predaju protiv "građana".

- Siti je veliki klub, ali imamo šansu - kaže Karl Toko Ekambi, napadač Liona. - Možda nekima zvuči čudno, ali ne bih rekao da smo autsajderi. Ako smo već ovde gde jesmo, to znači da spadamo među najbolje evropske ekipe.

PEP ČEKA DEVET GODINA

MENADžER Pep Gvardiola je od 2016. u Sitiju, ali još nije doneo na "Etihad" pehar Lige šampiona, što je bio glavni razlog zbog kojeg je angažovan. Trofejni stručnjak je dvaput bio na krovu Evrope, 2009. i 2011, a zatim sa Bajernom (2013-2016) i "građanima" nije uspeo da ponovi takav podvig. Dakle, devet godina nije bio na tronu.

Interesantno je da je Lion došao daleko, iako je slavio na samo tri od osam utakmica u tekućem ciklusu. U tome mu je protiv "stare dame" pomoglo i besmisleno pravilo gola u gostima, koje UEFA razmišlja da ukine, ali nikako da to konačno i učini. S druge strane, Siti još nema poraz (skor 6 2 0), a u prethodnoj rundi je izbacio najtrofejniji tim u takmičenju, Real Madrid (2:1, 2:1).

Okršaj na stadionu "Žoze Alvalade" biće treći međusobni duel. Sastali su se jedino u grupnoj fazi LŠ 2018/2019, i zanimljivo je da "građani" nisu upisali trijumf - 1:2, 2:2.

LISTA STRELACA

13 - Levandovski (Bajern)

10 - Haland (Borusija D.)
6 - Sterling (M. siti), Gabrijel Ž. (M. siti), Gnabri (Bajern), Mertens (Napoli), Depaj (Lion)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024