PANTIĆ SAMOUVEREN: Nisam se dvoumio kad je stigao poziv Čukaričkog

Tanjug

13. 08. 2020. u 15:18

NOVI fudbaler Čukaričkog Danilo Pantić rekao je da je napravio pravi potez dolaskom na pozajmicu na Banovo brdo.

ПАНТИЋ САМОУВЕРЕН: Нисам се двоумио кад је стигао позив Чукаричког

Foto: FK Čukarički

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i bivši igrač Partizana, Čelsija, Vitesea, Ekselziora i Fehervara narednih godinu dana provešće na pozajmici u Čukaričkom, gde je zadužio dres sa brojem 55.


- Dugo sam razmišljao i mislim da je bilo vreme da se napravi sledeći korak u karijeri. Usledio je poziv Čukaričkog, nisam se dugo dvoumio. Želeo sam od prvog trenutka da igram na Banovom brdu, uglavom sam sada u ovom klubu", rekao je Pantić za klupski sajt.

Momak rođen 26. oktobra 1996. godine u Rumi istakao je da mu se svida filozofija koju gaji klub sa Banovog brda, pa da je brzo postignut dogovor o saradnji.

- Čukarički je klub za koji može da se kaže da radi na evropski način. Svi igrači su zadovoljni, ispoštovani, nema nikakvih problema što se toga tiče, koncentrisani su samo na teren, nema spoljnih faktora koji mogu da utiču. Video sam da je ekipa odlična, ima dosta mladih, perspektivnih momaka. Smatram da uz nas nekoliko iskusnijih, možemo da budemo veoma konkurentni ove sezone", rekao je Pantić.

Osvrnuo se i na svoj odlazak iz Partizana u Čelsi, za koji nije odigrao zvanični meč, navodeći da je tada doneo odluku zbog koje se nije pokajao, ali da bi mlade igrače sada drugačije savetovao.

- U tom trenutku bio sam veoma mlad, na početku svoje karijere. Mogu da kažem da je to bio mač sa dve oštrice. Međutim, uvek savetujem mlade igrače koji dolaze da pametnije donose odluke od mene i da je uvek bolja opcija neki manji klub u stranoj ligi, koji će biti dobar za njihov razvoj. Eto, doneo sam takvu odluku, nikad se nisam pokajao, to je bila moja odluka", rekao je Pantić i dodao:

- Imam 24 godine, a već dugo se zna za mene, dosta sam toga prošao, mogu da kažem da sam sakupio dosta iskustva. Uvek gledam na taj period na takav način i ne kajem se što je tako bilo. Opet, kažem da mladi igrači treba da razmisle. Naravno da prija poziv takvog kluba kao što je Čelsi, ali je mnogo teško otići tamo mlad i izboriti se za status", zaključio je Pantić. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)