LŠ SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Juriš Reala i Juventusa, Jović otputovao u Mančester

B. Antić

07. 08. 2020. u 08:12

OMILjENA fudbalska poslastica, Liga šampiona, biće servirana večeras (21.00) posle pet meseci iščekivanja.

ЛШ СЕ ВРАЋА НА ВЕЛИКА ВРАТА: Јуриш Реала и Јувентуса, Јовић отпутовао у Манчестер

Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Neće to biti originalni "ukus", ali svi jedva čekaju da je probaju ponovo, od igrača do navijača. I za početak, odmah su na programu dva sjajna meča, u kojima bivši prvaci Evrope, Real i Juventus, moraju da krenu u potpunu ofanzivu, ako misle na "fajnal-ejt" u Lisabonu (11-23. avgust).

"Kraljevski klub" je izgubio od Mančester sitija sa 2:1 u prvoj utakmici, uz to ostao bez suspendovanog kapitena Serhija Ramosa, ali daleko od toga da je bilo ko digao ruke od prolaska dalje. Real je u odličnom raspoloženju, pošto je osvojio Primeru, i na talasu sreće planira da preskoči snažnog rivala.

- Činjenica da u Mančesteru neće biti navijača, daje nam mnogo veće izglede - kaže Kazemiro, čija ekipa mora najmanje dvaput da zatrese mrežu domaćih. - Ipak, isti su to igrači, isti trener. Znamo kakav je kompleksan zadatak pred nama, ali smo optimisti.

JOVIĆ OTPUTOVAO, BEJL VIŠAK

SRPSKI reprezentativac Luka Jović našao se na spisku putnika za Mančester, među 24 igrača Reala. Za razliku od našeg asa, Geret Bejl nije u ekspediciji, iako nema problem sa povredama ili kartonima. Velšanin se u finišu protekle sezone isticao pravljenjem šala dok je sedeo na klupi, pa je trener Zinedin Zidan verovatno to uzeo u obzir kada je sastavljao listu.

Realu, koji je rekorder sa 13 titula, suprotstaviće se Siti, koji nema nijednu. A tokom proteklih godina milijarde su uložene da se taj cilj ostvari. "Građani" čak nikada nisu bili ni akteri finala, a ove godine su rešeni da promene istoriju. Ipak, prvo moraju da sačuvaju zalihu iz Španije.

- Biće ovo potpuno drugačiji meč od onog u martu. Nekako smo svi to već i zaboravili - napominje Pep Gvardiola, trener premijerligaša. - Nažalost, neće biti publike, ali moramo to da prihvatimo. Znamo naš kvalitet, ali i Realov. Moramo biti oprezni, jer trener Zidan uvek smisli nešto neočekivano.

Ništa manja količina uzbuđenja ne bi trebalo da bude u Torinu. Dvostrukom šampionu Juventusu su nakon poraza u Lionu (0:1) neophodna bar dva pogotka, da bi izbegao produžetke ili penale. Trener Mauricio Sari je najavio izrazito ofanzivan sastav, sa trilingom Dibala-Ronaldo-Kvadrado u špicu, s tim što nije isključeno da se od prvog minuta na terenu nađe i Gonzalo Iguain.

S druge strane, Francuzi dolaze da odbrane prednost. A u odnosu na prvi duel biće jači za oporavljenog Memfisa Depaja, prve zvezde tima.

- Samo ću da kažem da sam potpuno spreman, ali ja ne odlučujem da li ću igrati. I kada nisam bio na terenu u prvom meču, pobedili smo, a uživao sam u nastupu mojih saigrača - poručio je Depaj.

Dan kasnije, u subotu, Barsa čeka Napoli (prvi meč 1:1), a Bajern je domaćin Čelsiju (3:0), i sve utakmice se igraju bez prisustva gledalaca. Plasman u top osam ranije su obezbedili PSŽ, Atalanta, Lajpcig i Atletiko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju