PREOKRETOM DO TRI BODA: Natho sa penala pokrenuo crno-bele, Čolić stavio tačku

Novosti online/Z. Ćorović

01. 08. 2020. u 17:00 >> 19:29

PREOKRET "valjka" pod Bagdalom.

ПРЕОКРЕТОМ ДО ТРИ БОДА: Натхо са пенала покренуо црно-беле, Чолић ставио тачку

Foto: FK Partizan

Kočile su crno-bele loše navike iz prošle sezone u prvom poluvremenu, ali su u nastavku uspeli da se trgnu i dođu do prve prvenstvene pobede: Napredak - Partizan 1:3 (1:0). Utakmicu je obeležila i teža povreda golmana Napretka Živkovića, koji je kolima hitne pomoći odvezen u bolnicu.

Ključni trenutak desio se u 85. minutu, kada je sudija Grujić pokazao na belu tačku za goste, a svoju odluku je odmah i objasnio gestikulacijom da je Živanović kod kornera vukao Ostojića. Kruševljani su se čudili i burno protestovali, ali od toga je bilo malo vajde. Natho je bio precizan sa penala, a trijumf gostiju potvrdio je i mladi Čolić u finišu meča.

Foto: FK Partizan

Jako sunce je pržilo i igrače i teren, po vrućini je utakmica na startu bila spora i treška. Dugo nije bilo pravih prilika, niti dobrih akcija. Gosti su imali inicijativu koja je bila bezopasna. Izveli su crno-beli i osam kornera u prvom delu, ali nisu uspeli nešto konkretno da naprave. Takođe, šutevi iz daljine Zdjela i Natha nisu mnogo namučili golmana domaćih Živkovića.

MOGUĆI RIVALI MILAN, ALKMAR...

PARTIZAN će u sva četiri kola kvalifikacija u Ligi Evrope biti nosilac i imaće lakši put sve do plej-ofa. Prema trenutnim kalkulacijama, potencijalni rivali crno-belih u plej-ofu su: Milan, Az Alkmar, FCSB (bivša Steaua), Granada, Vulverhempton, AEK, Glazgov Rendžers, Maribor, Hapoel Ber Ševa, Rozenborg, Apolon i Rostov. Sa druge strane, Partizan neće moći da se sastane sa: Bazelom, Sportingom, Kopenhagenom, PSV-om, Volfzburgom, Spartom iz Praga, APOEL-om, BATE Borisovom, Galatasarajem, Malmeom, PAOK-om i Standardom.

Fudbaleri Napretka su se strpljivo branili i vrebali svoju šansu iz kontranapada. Dočekali su je u samom finišu prvog poluvremena. Agilni Srđan Kočić je prvo zapretio i lobovao Popovića, ali lopta nije stigla do gola zahvaljujući dobro postavljenom Ostojiću. Međutim, u drugom minutu sudijske nadoknade, Kočić se našao na pravom mestu, lepo probio i pogodio uglić, što je bila kazna za loše postavljenu odbranu gostiju.

Foto: FK Partizan

Trener crno-belih Savo Milošević sigurno je imao razlog da povisi ton u svlačionici, iz igre je izveo mladog Stevanovića i uveo iskusnog Markovića. To se odmah isplatilo. Samo što se utakmica nastavila, Natho je poslao idealan centaršut, a Marković je udarcem glavom doneo izjednačenje. Nažalost, bolno i za strelca i za golmana domaćih. U akciji kod gola došlo je do žestokog sudara, čuvar mreže domaćih Mladen Živković ostao je da leži na zemlji. Na nosilima je iznet do vozila hitne pomoći kojima je kasnije prevezen u bolnicu. Ubrzo je zbog bolova zamenjen i Lazar Marković.

STRELCI: Kočić u 45. za Napredak, a Marković u 46, Natho u 86. (iz jedanaesterca) i Čolić u 90. + 3 za Partizan. Stadion Mladosti u Kruševcu. Meč se igrao bez prisustva publike. Sudija: Danilo Grujić 6.

NAPREDAK: Živković 7 (od 50. Jordanov 6) - Stević 6, Marinković 6, Mršić 6, Leković 6 - Kostić 6, Milovanović 6 (od 77. Živanović -), Spremo 7, Kočić 7 (od 70. Mijić -), Markoski 6 - Abubakar 6.

PARTIZAN: Popović 7 - Miletić 6, Vitas 6,5, Ostojić 7, Urošević 6,5 - Natho 7, Zdjelar 6 - F. Stevanović 5,5 (od 46. Marković -, od 56. Čolić 7) , Asano 6 (od 80. Ivanović -), Suma 6 (od 89. Šćekić -) - Sadik 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Natho (Partizan)

DRUGO POLUVREME

Milošević je napravio jednu promenu u prvom delu, uveo je Markovića umesto Filipa Stevanovića.

GOOOOL - Samo što se utakmica nastavila Natho je poslao idealan centaršut, Marković je glavom postigao gol.

Tokom postizanja pogotka je došlo do kontakta kolenima između Markovića i golmana Živkovića. Strelac pogotka je hramljući proslavljao gol, dok je Živković ostao da leži na zemlji. Ušle su lekarske ekipe oba tima, pa su ušle ekipe sa nosilima i na kraju i vozilo hitne pomoći koji je golmana Napretka prevezlo u bolnicu.

Aleksa Jordanov je zamenio Mladena Živkovića na golu domaćina posle nešto dužeg prekida.

Marković je usred napada protivnika pao na zemlju i ostao da leži na travi. Ponovo je lekarska ekipa morala na teren i posle kratkog prekdia su signalizirali Miloševiću i stručnom štabu da će morati da naprave izmenu.

Spremo je pao na ivici kazenog prostora, sudija je dunuo u pištaljku, ali je Spremo dobio žuti karton zbog simuliranja. Marković nije mogao da nastavi meč. Pokušao je, ali nije u stanju. Umesto njega je ušao mladi Nikola Čolić.

Foto: FK Partizan

Spremo šalje odličan centaršut iz slobodnog udarca, bez opasnosti. Usledio je korner za crno-bele i sudar dvojice igrača domaćina u kaznenom prostoru. Novi kratak prekid, lekarske ekipe su ponovo na terenu.

Tražila je klupa Partizana penal u 66. minutu, tvrdili su da je jedan igrač Napretka igrao rukom u kaznenom prostoru. Sudija je samo odmahnuo rukom.

Milovanović sprečava kontru tako što hvata Sadika za dres i zaustavlja ga. Došlo je do koškanja između njih dvojice i guranja. Sudija je Milovanoviću pokazao žuti karton, Milošević je sa klupe tražio od arbitra da mu pokaže dva žuta, odnosno crveni, zbog faula i koškanja...

Kočić, strelac gola za domaći tim, napušta teren u 70. minutu, zamenio ga je Mijić. Fantastična prilika za Asana koji sa svega nekoliko metara šutira pravo u golmana Jordanova.

Oprobao se Ostojić sa više od 30 metara, Jordanov je, uz malo problema, odbraio. Usledio je korner, Vitas je šutirao tik preko gola. Živanović je zamenio Milovanovića u domaćem timu, što je ujedno i poslednja promena Napretka.

Nova izmena Miloševića, Ivanović menja Asana.

Neverovatna prilika za Mrkića u 80. minutu. Izbegao je ofsajd zamku, prevario Vitasa odličnom fintom, našao se u odličnoj poziciji i šutirao preko gola.

PENAL - korner za Partizan. Došlo je do povlačenja u kaznenom prostoru, sudija Grujić je pokazao da je Ostojić fauliran.

GOOOL - Natho je stavio loptu na "kreč". Poslao je loptu u jednu, Jordanova na drugu stranu za vođstvo svog tima.

Kondicioni trener domaćina je dobio crveni karton zbog protesta. Četvrti sudija je pokazao da će se igrati još 10 minuta, pa je promenio odluku i pokazao da je pet. Dovoljno za proteste klupe domaćina.

GOOOL - Čolić stavlja tačku na meč. Sadik je odlično prošao, bio previše sebičan, nije želeo da doda saigraču, njegov šut je izblokiran, ali je Čolić pratio akciju i postigao prvi gol u dresu Partizana

SASTAVI TIMOVA:

NAPREDAK: Živković - Stević, Marinković, Mršić, Leković - Kostić, Milovanović, Spremo, Kočić, Markoski - Abubakar
PARTIZAN: Popović - Miletić, Vitas, Ostojić, Urošević - Natho, Zdjelar - F. Stevanović, Asano, Suma - Sadik

Foto: FK Partizan

PRVO POLUVREME

Utakmica u Kruševcu je počela. Prvi žuti karton viđen je već u trećem minutu. Leković je sa leđa udario Sadika kako bi prekinuo kontru, uradio je to nešto oštrije, pa je odmah sankcionisan.

Napredak je prvi pripretio, Vitas je izbacio loptu u korner posle kog nije bilo opasnosti. Ubrzo je i Partizan došao do prilike da zapreti iz kornera, Natho je centrirao, ali njegovi saigrači nisu uspeli da stvore ozbiljniju šansu.

Ne štede se ni jedni ni drugi na startu meča, stvaraju se prilike na obe strane terena, za sad bez onih stopostotnih.

Stiče se utisak da je Napredak za nijansu opasniji. Ozbiljan napad domaćina, jedan igrač je bio u ofsajdu, ali pomoćni sudija nije podigao zastavicu, jer se njegov saigrač uključio iz drugog plana. Popović je pratio situaciju, izašao van kaznenog prostora i sprečio idealnu priliku. Nedugo zatim je Stević uzeo loptu, prešao više od polovine terena, šutirao je pravo u Popovića.

Foto: FK Partizan

Najbolji napad crno-belih u prvom poluvremenu. U 23. minutu je Sadik napravio par odličnih poteza, ubacio loptu u prostor za Sumu, ali je on veoma loše šutirao glavom sa svega nekoliko metara. Odmah potom je usledila prva pauza za osveženje.

Slobodan udarac za Partizan u 29. minutu. Namestili su se Filip Stevanović i Bibras Natho na oko 30 metara, mlađi je odlučio da šutira, pravo u Živkovića kome nije bilo teško da uhvati loptu. U sledećem napadu je Asano šutirao glavom pored gola.

Polu-šanse na obe strane, bez ozbiljne prilike.

Sjajna prilika za Napredak u završnici prvog dela, sjajno ubačena lopta u prostor, Popović je izleteo, lobovan je, ali je Ostojić pratio situaciju i sprečio siguran pogodak. Sadik je na drugoj strani dobro šutirao, izblokiran je, da bi loptu posle kornera Živković lako uhvatio.

GOOOOL - Napredak je poveo pred sam odlazak u svlačionicu. Loša intervencija Asana, pa veoma loš šut jednog igrača Napretka sa oko 20 metara, lopta je otišla pravo do Kočića koji se odlično snašao i poslao loptu u dalji ugao.

Uzbro potom je Grujić poslao igrače na mali odmor i poluvreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna