KAO DA JE ZVEZDA: Za Miloševića u Srbiji nema težeg protivnika od Napretka

M. Blažić

31. 07. 2020. u 22:55

PRE mesec i sedam dana Partizan je na loš način, porazom u finalu Kupa od Vojvodine, stavio tačku na sezonu 2019/2020.

КАО ДА ЈЕ ЗВЕЗДА: За Милошевића у Србији нема тежег противника од Напретка

FK Partizan

Početni optimizam na početku Superlige, izdanje 2020/2021, trener "valjka" Savo Milošević želi da pretvori u lepu realnost koja bi startnim uspehom danas u Kruševcu protiv Napretka (17.30 - Arena 1) dala preko potrebnu injekciju samopouzdanja momcima u crno-belim dresovima.

- Očekuje nas najteži rival, bar otkako sam ja u Partizanu. Više smo imali problema s Napretkom nego sa bilo kojom drugom ekipom u Superligi i to poziva na oprez. Trudio sam se da pripremim ekipu za tu prvu utakmicu, jer samo ako izađemo na teren sa motivom i željom kao da je u pitanju Crvena zvezda ili neka evropska utakmica, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. To ove godine, generalno, važi za sve mečeve u Superligi, a za ovu prvu posebno - podvukao je Milošević.


Prelazni rok je i u situacijama kada je na pragu prvi meč u novoj sezoni glavna tema na Miloševićevim brifinzima sa medijima. Poslednjih nedelja i meseci se mnogo licitiralo sa potencijalnim odlascima Umara Sadika i Filipa Stevanovića.

- Sigurno neće otići obojica. Vreme će pokazati za koga ćemo se odlučiti. Idealna varijanta bi bila da prodamo Fiću, a da nam ostane na pozajmici godinu dana. Naši direktori pokušaće tako da sklope posao. Imamo i nekoliko rezervnih varijanti. Neće biti osipanja tima, ako jedan ode, lako ćemo nadomestiti. A može samo jedan da nas napusti.

Letnja fudbalska pijaca bi za crno-bele čak mogla i da se završi angažovanjem Banjaka i Lalatovića.

- Dolasci u Partizan su isključivo uslovljeni odlascima, a nemam najavu da bilo ko ide iz sadašnjeg kadra. Kada je u pitanju Lalatović, njega smo angažovali jer ima odličnu levu nogu i visinu. To su bitne karakteristike modernog fudbala, u šta ste mogli da se uverite na primeru Strahinje Pavlovića. To su stvari koje bi mogle da budu Lalatovićev veliki adut.

Visoki defanzivac je u Humsku stigao praktično bez utakmica u nogama.

- Najpre da vidimo u kom je Lalatović stanju. Bez ritma je, biće mu potrebno malo vremena da se spremi za takmičarske utakmice. Na štoperskoj poziciji smo dobro popunjeni, Dušan je zalog za budućnost, ne moramo da žurimo, ima ogroman potencijal.

Upitan je Milošević da prokomentariše i zbivanja u komšijskom taboru tokom prvenstvene pauze.

- Ne bih komentarisao šta radi Zvezda, to nije moj posao. Katai i Kanga su kvalitetni igrači, poznajem ih, gledao sam ih više puta, a povratnici mogu da budu i pozitivni i negativni. Što se nas tiče, ne planiramo da dovodimo više igrača. Može jedino da se desi da nam nešto mnogo dobro iskrsne, a da ne košta mnogo, u tom slučaju ćemo probati da reagujemo. Nema potrebe da jurimo.

Strateg crno-belih, na kraju, napominje da je ekipa uspela u pauzi da odradi sve što je bilo planirano i zacrtano.

- Verujem da smo se dobro spremili. Prve utakmice su uvek teške, čak i kad nije ovako vruće, dok se ne uhvati takmičarski ritam, ali verujem da smo spremni da odgovorimo svim zahtevima i izazovima - zaključio je Milošević.

I KOD NAJJAČIH LIGA SIGURNO U VRHU

INTERESANTAN odgovor je imao trener crno-belih na pitanje čemu bi Partizan mogao da se nada da je član jedne od "liga petice".

- Teško mi je da procenim, ali verujem da bismo bili u gornjem delu tabele u svakoj od tih liga. Da li među prvih pet ekipa? To ne bih mogao da procenim - slegnuo je ramenima Milošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)