IMATE DVE OPCIJE: Rakitićev ultimatum Barseloni

Novosti online

28. 07. 2020. u 13:10

RASTANAK Ivana Rakitića i Barselone tema je u španskim medijima već mesecima, ali zasad od toga nema ništa. Odluka kluba i hrvatskog reprezentativca je da će o saradnji razgovarati kada se završi prekinuta sezona Lige šampiona.

ИМАТЕ ДВЕ ОПЦИЈЕ: Ракитићев ултиматум Барселони

Foto: EPA

"Mundo Deportivo" otkriva da se Barselona nada odlasku iskusnog veziste, koji ima još godinu dana ugovora, zbog čega je katalonski velikan spreman da ga pusti za 10 miliona evra.

- Međutim, Rakitić je ranije poručio da ne želi da ode i njegov stav se nije promenio ni za milimetar. Ako ga Barselona ne želi u ekipi, onda Hrvat pristaje samo na raskid ugovora kako bi se bez obeštećenja vratio u Sevilju - piše "Mundo Deportivo".

Rakitić je u kontaktu s ljudima iz Sevilje i svestan je da u tom klubu nemaju novca za obeštećenje Barseloni i za njegovu platu. Katalonski mediji ističu da hrvatski vezista ima situaciju pod kontrolom jer će, ili ostati u Barseloni još godinu dana s istom platom, ili se izboriti za odlazak u voljeni klub, gde će igrati za nešto manje novca.

Rakitić je u Sevilji proveo tri sezone, od 2011. do 2014. a onda ga je za 18 miliona evra dovela Barselona. U katalonskom klubu je odigrao 309 utakmica do sada i postigao je 35 golova uz 41 asistenciju. Osvojio je jednu Ligu šampiona i četiri Kupa kralja, i isto toliko šampionskih titula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!