ZVEZDA DESETKOVANA U "GENERALKI": Stankovića muče povrede pred okršaj sa Borcem iz Banjaluke

Z.Ć.

27. 07. 2020. u 20:11

NAPORNE i zbrzane pripreme u još nenormalnim okolnostima se polako privode kraju.

ЗВЕЗДА ДЕСЕТКОВАНА У ГЕНЕРАЛКИ: Станковића муче повреде пред окршај са Борцем из Бањалуке

Foto: FK Crvena zvezda

Glavni test pred početak nove sezone fudbaleri Crvene zvezde imaće sutra (19.00, Zvezda TV) na "Marakani" protiv Borca iz Banjaluke, ali je problem to što na ovoj "generalki" Dejan Stanković neće moći da računa na nekoliko aduta, zbog povreda. Takođe, ni ovoga puta neće biti navijača da podrškom skinu teret sa teških nogu, poguraju ljubimce do četvrte pobede u predsezoni. Izabranici Dejana Stankovića su do sada pobedili IMT (2:0), Metalac (1:0) i Napredak (2:1).

- Idemo u pravom smeru. Iz utakmice u utakmicu težimo da se što bolje spremimo, kao i da fizički rastemo kao ekipa. Mislim da se to i videlo na prethodnim mečevima. Očekuje nas i poslednja pripremna utakmica, veoma je bitno da upišemo još jednu pobedu i u dobrom raspoloženju dočekamo početak prvenstva. Već u subotu igramo prvu takmičarsku utakmicu protiv Novog Pazara, cilj nam je da već na premijeri pokažemo da se izuzetno dobro radilo na pripremama i upišemo pobedu - poručuje Milan Gajić, desni bek crveno-belih.

Treneru crveno-belih Dejanu Stankoviću bilo je teško da uigra najbolji tim, jer u prethodne tri nedelje nijednom nije mogao da računa na sve adute. Prvu nedelju rada preskočila je šestorka koja se oporavljala od korone, a ekipu su desetkovale i povrede. Neke se vuku od finiša prošle sezone kao kod Pavkova, Boaćija i Gavrića, "roviti" su Ben, Petrović i Milunović. Do subote i meča sa Novim Pazarom verovatno će malo ko od njih biti fit. Srećna okolnost je to što do kvalifikacija za Ligu šampiona (18. ili 25. avgust) ima još vremena da se svi oporave.

JAGODIĆ: PUTOKAZ ZA VISOKE DOMETE

TRENER Borca Vlado Jagodić, uoči gostovanja u Beogradu, izjavio je da bi voleo da se ponovi 2011, kada su Banjalučani posle generalne probe protiv crveno-belih osvojili jedinu titulu šampiona BiH. Borac je tada izgubio na "Marakani" 2:1, a Jagodić je takođe bio trener.

- Bilo bi lepo da i ovaj naš susret bude putokaz za visoka ostvarenja, baš kao što je bio i taj duel. Utakmica sa Zvezdom će nam i te kako dobro doći da se još malo uštimamo pred početka prvenstvene trke - izjavio jeJagodić, čiji je tim na prethodnih šest pripremnih mečeva zabeležilo pet pobeda i remi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju