POSTIGNUT DOGOVOR: Birmingem i Konventri dele stadion naredne sezone

Beta

25. 07. 2020. u 14:44

ENGLESKI fudbalski klubovi Birmingem siti i Koventri siti igraće sledeće sezone u Čempionšipu na istom stadionu - Sent Endrus.

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: Бирмингем и Конвентри деле стадион наредне сезоне

Foto: N. Paraušić

Koventri je produžio saradnju sa Birmingem sitijem na još jednu sezonu, pošto su propali pregovori sa vlasnicima stadiona Riko arena u Koventriju.

- Bili su odlični prema nama prošle sezone i ne sumnjamo da će tako ostati. Mi, naravno, nismo želeli da budemo tamo, ali smo ponovo na to prisiljeni, kako bismo osigurali sve utakmice u rasporedu - naveo je Koventri.

Navijači Koventrija će tako i sledeće sezone putovati 35 kilometara kako bi gledali svoj klub na domaćem terenu.

Koventri je ove sezone osvojio Ligu jedan i izborio povratak u drugu ligu - Čempionšip. U istoj ligi takmiči se i Birmingem.

Koventri je 2005. godine napustio Hajfild roud i prešao na Riko arenu, odakle je otišao zbog neslaganja oko uslova iznajmljivanja, pa je kao domaćin u sezoni 2013/2014 igrao u Nortemptonu. Klub se 2014. godine vratio na Riko arenu, ali je ponovo došlo do nesuglasica, pa je prošle sezone igrao kao domaćin u Birmingemu.

Koventri planira da napravi svoj stadion i postigao je dogovor sa Univerzitetom Vorvik oko zemljišta.

Nova sezona u Premijer ligi i Engleskoj fudbalskoj ligi počinje 12. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)