PRIPREMNI MEČEVI ISTAKLI ZVEZDINU BOLJKU: Stanković traži napadača

Z. Ćorović

21. 07. 2020. u 20:45

ŠKRIPI u napadu, neprijatno, kao kad se lome table stiropora i od tog zvuka vas podiđe jeza.

ПРИПРЕМНИ МЕЧЕВИ ИСТАКЛИ ЗВЕЗДИНУ БОЉКУ: Станковић тражи нападача

Foto: M. Vukadinović

Posle deset dana priprema i dve prijateljske utakmice, ne može da se pobegne od utiska da je špic Crvene zvezde još trenutno krut i slabašan, poput tog stiropora i da je pred Dejanom Stankovićem veoma težak zadatak, a to je da "izmisli" pravog gol-igrača - napadača prodornog i spretnog da bude strah i trepet za protivničke odbrane.

Dugo Zvezda nema takvog golgetera, to se dobro videlo prošle sezone na najjačim mečevima, u Ligi šampiona, a nije slučajno ni to što se u tri derbija nijednom nije zatresla mreža Partizana. Dijagnoza ovog problema sigurno je urađena na "Marakani", ali se opet kasni sa rešenjima. Pripreme su počele, na njima je Crvena zvezda postigla tri pogotka rivalima iz slabije kategorije, pobedila je IMT (2:0) i Metalac (1:0) i oba puta se mučila u napadu.

- Napadači moraju da budu konkretniji i da poprave realizaciju. Moramo da budemo opasniji u protivničkom šesnaestercu - jasno je bilo i Zvezdinom treneru posle meča sa Metalcem.

Stanković nije mogao da računa na povređene, Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, ali je poznato da je njihova sudbina neizvesna i da, dok se oporavljaju, traže i inostrane angažmane. Boaći odavno više nije onaj stari, eksplozivni, po povratku iz Kine totalno je "utanjio", krivac tome su i česte povrede. Posle "pet minuta slave" i antologijskih golova Liverpulu, Pavkov se nije nametnuo da u kontinuitetu bude prvotimac, nije uspeo više ni da bljesne... Malo koristi, isto kao i od trećeg špica, Tomanea. Do sada se pokazalo da Portugalac nije ni senka svog zemljaka, Huga Vijeire... To kažu i brojke, u protekloj sezoni na 16 prvenstvenih mečeva postigao je pet pogodaka i to dva Spartaku, po jedan Mačvi, TSC i Napretku. U evropskim mečevima neprimetan, "proslavio" se samo promašenim penalom u Atini. "Tako bih mogao i ja" - sigurno će reći svaki navijač Crvene zvezde od sedam do 77 godina.

Nije sve na nultoj tački, problemi u ofanzivi su počeli da se rešavaju u Zvezdi. Ideja da se napad ubrza po boku lucidnim Kataijem i hitronogim Spiridonovićem je odlična, stim da za te pozicije konkurišu i veliki talenat Gavrić, iskusni Vukanović i uvek korisni Simić. Čini se da su krila popunjena baš kako treba. Međutim, još fali pravo rešenje u samom špicu, neko ko će da "tuče" iz svih oružja, rešeta po protivničkom golu.

Ko zna, možda i ovoj momak da iskoristi trenutnu situaciju i zaradi veću minutažu u prvom timu. Naravno, za pohod na novu Ligu šampiona, koja počinje sredinom sledećeg meseca, neophodno je da u Zvezdi pronađu ozbiljnog golgetera. Konkretnije, Stanković ima malo vremena da raščisti špic i dovede odgovarajuće pojačanje ili da "preporodi" nekog iz trojke koja mu je sad na raspolaganju. Šta god da odluči, čeka ga težeak posao.

KRSTOVIĆ: DA OSVOJIMO SVE

NA poslednjem prijateljskom meču protiv Matalca, jedini pogodak u finišu postigao je Nikola Krstović. Mladi napadač se prošle sezone kalio u Grafičaru, pre toga je žario i palio u crnogorskim ligama. Silno se obradovao, vidi se da maksimalno "grize", pa je dobro što je doneo sveže krvi u ofanzivu.

-Mnogo mi znači gol. Posvećujem ga mojoj porodici koja me uvek bodri i koja je uvek tu za mene. Velika mi je želja da postignem prvenac i na zvaničnoj utakmici. Najbitnije je da mi, kao klub, osvojimo sve što možemo, da ponovo uđemo u Ligu šampiona - kaže Krstović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (4)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka