NISU GOVORILI, A POBEĐIVALI: Svađe među saigračima nisu retkost u fudbalu, Đukić i Kanjizares poseban slučaj

B. Antić

11. 07. 2020. u 21:56

NIJE retka pojava u fudbalu da se saigrači ne vole, kao Lionel Mesi i Antoan Grizman u Barseloni, ili Sadio Mane i Mohamed Salah u Liverpulu. Nekada se posvađaju poput Sona i Uga Lorisa iz Totenhema, pa čak i potuku.

НИСУ ГОВОРИЛИ, А ПОБЕЂИВАЛИ: Свађе међу саиграчима нису реткост у фудбалу, Ђукић и Кањизарес посебан случај

Foto: M. Vukadinović

Ipak, jedan slučaj je bio poseban, a u pitanju je odnos između Miroslava Đukića i Santjaga Kanjizaresa, koji šest godina nisu pričali međusobno, a za to vreme su zajednički u odbrani Valensije funkcionisali kao švajcarski sat.

Naš bivši centarhalf i španski golman su ispisali najlepše strane istorije kluba sa "Mestalje". Osvojili su Kup kralja i domaći Superkup 1999, Primeru 2001, dvaput stizali do finala Lige šampiona 2000. i 2001... ali van terena nisu progovorili ni reč zbog jednog sukoba.

- Proveo sam deset godina u Valensiji, a tokom šest nisam komunicirao sa Đukićem - pričao je Kanjizares za španske medije. - Ipak, Miroslav mi je mnogo značio u samoj igri, pomagao mi.

Njih dvojica bi postajali stranci, čim završe posao. U svlačionici, hotelu, avionu...

- Bilo je teško u početku, ali kasnije smo se na to navikli - govorio je za "Marku" Đukić, s tim što nikad nije želeo da otkrije šta je bio uzrok svađe. - Ipak, kada sam 2003. odlazio iz Valensije, organizovao sam večeru za sve. Razgovarao sam u četiri oka te noći sa Santjagom i sve smo rešili. I kada se nekad sretnemo u loži "Mestalje" normalno pričamo.

Sličnih "pikanterija" za medije je bilo i u Nemačkoj. Između Lotara Mateusa i Štefana Efenberga uvek je vladala netrpeljivost. Nisu se podnosili ni Tedi Šeringem i Endi Kol, napadači Mančester junajteda.

U poslednjih nekoliko sezona PSŽ je bio u žiži. Najpre su se Zlatan Ibrahimović i Edinson Kavani svađali ko će šutirati jedanaesterac, a kasnije se Urugvajac "otimao" za loptu i sa Nejmarom. Asovi se, ponekad, nikako ne trpe.


ARGENTINCI I VANDA
MAKSI Lopez (36) i Mauro Ikardi (27) su bili najbolji drugovi dok su svojevremeno nastupali za Sampdoriju. Međutim, već dugo su argentinski napadači mrski neprijatelji, otkako je mlađi napadač "preoteo" Maksiju suprugu i majku trojice njihovih sinova, manekenku Vandu Naru (33).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina