Serhio Ramos novi rekorder među defanzivcima golgeterima

B. Antić

22. 06. 2020. u 18:24 >> 15:48

Real se pobedom nad Sosijedadom (2:1) izjednačio sa Barselonom na vrhu tabele osam kola pre kraja, a dodatnu radost među Madriđanima doživeo je Serhio Ramos.

Серхио Рамос нови рекордер међу дефанзивцима голгетерима

foto: EPA

Iskusni kapiten je iz penala došao do 68. gola u Primeri, čime je postao najbolji strelac među defanzivcima u istoriji lige koja postoji 91 godinu.

Do susreta u San Sebastijanu, 34-godišnji štoper "kraljevskog kluba" bio je poravnat sa legendom Barselone Ronaldom Kumanom, koji je 67 puta pogađao metu. Doduše, i Ramos i plavokosi Holanđanin su daleko iza Fernanda Jera (105 pogodaka), bivšeg asa Reala, koji ipak nije na listi, budući da je jedno vreme nastupao u veznom redu.

Ramos je prve prvenstvene pogotke dao 2004/2005. u dresu Sevilje, a preostalih 66 je uknjižio igrajući za Real, čiji je drugi strelac ove sezone (7), odmah iza Karima Benzeme (17). Špancu je u golgeterskom smislu značio odlazak Kristijana Ronalda, jer je od Portugalca preuzeo dužnost izvođača jedanaesteraca, što veoma uspešno radi. Od 17 pokušaja sa bele tačke za Real, čak 16 puta je bio uspešan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba