MOŽE DA SE IGRA I SA DVA ŽUTA: Golmani nas podsetili na novije fudbalsko pravilo

N. I.

22. 04. 2024. u 19:30

MNOGI navijači širom Evrope su bili iznenađeni i zbunjeni kada su u samo par dana shvatili da golmani Aston Vile i Čelsija brane penal serije svojih timova sa po dva žuta kartona.

МОЖЕ ДА СЕ ИГРА И СА ДВА ЖУТА:  Голмани нас подсетили на новије фудбалско правило

FOTO: Tanjug/AP

 Omraženi argentinski čuvar mreže Emilijano Martinez je tokom "lutrije sa bele tačke" u revanš meču Lige konferencije protiv Lila dobio drugi žuti karton na utakmici, baš kao i Andre Onana koji je pre dva dana u polufinalu FA Kupa protiv Koventrija na nesportski način dekoncentrisao rivale.

Novije fudbalsko pravilo, uvedeno sredinom 2021. godine dozvoljava da golmani sa dva žuta kartona mogu da nastave da rade svoj posao tokom penal serije.

Zanimljivo je da je identičan slučaj viđen i u Srbiji. U finalu Kupa 25. maja 2022. godine, tadašnji golman Partizana Vladimir Stojković je u 120. minutu dobio prvi žuti karton, pred poslednju seriju penala mu je arbitar Srđan Jovanović pokazao i drugi žuti zbog koškanja sa Nikolom Krstovićem, ostao je na golu, ali nije pomogao svom timu, jer je Zvezda osvojila Kup.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)