STRAVIČNO Bivši reprezentativac pretio sudiji: "Znam gde ti radi žena, koliko dece imaš, pazi se"!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

07. 04. 2024. u 13:09

VELIKI skandal potresa fudbal u regionu. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić, aktuelni sportski direktor FK Sarajevo suspendovan je iz fudbala zbog pretnji sudiji Mateu Musi.

СТРАВИЧНО Бивши репрезентативац претио судији: Знам где ти ради жена, колико деце имаш, пази се!

Printskrin/Jutjub/Arena sport

U zvaničnom izveštaju FS BiH stoji da je nekadašnji vezista utrčao u sudijsku svlačionici i užasnim pretnjama pokušao da izvrši pritisak na delioca pravde.

Ibričić nije mirovao ni po završetku susreta, pošto je pri rezultatu 2:1 za ekipu Borca uleteo na teren i zajedno sa saradnicima počeo da juri arbitra.

Utakmica u pitanju odigrana je 13 marta u Sarajevu, reč je o revanšu Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvi meč odigran u Banjaluci završen je 0:0, a u drugom ekipa Borca vodila je 2:1.

Duel je prekinut u trećem minutu sudijske nadoknade, jer je sudija Musa dosudio prekršaj u napadu u korist ekipe Borca. To je izazvalo pravi haos na terenu, pa je pomenuti Ibričić sišao sa tribina i krenuo da se obračuna sa glavnim sudijom.

Potom je isto učinio trener Sarajeva Simon Rožan, kao i predsednik kluba Ismir Mirvić. Oni su opkolili sudiju i krenuli da mu prete.

Prema zvaničnom izveštaju, Ibričić je uoči meča na skandalozan način pokušao da izvrši pritisak na arbitra, što je, ispostaviće se, bio glavni razlog za ogromnu kaznu koju je dobio.

- Ibričić je pre početka revanš meča protiv Borca, oko 16 sati, ušao u svlačionicu i glavnom sudiji meča obratio se rečima: "Je li te stid, znaš li gde si došao? Znam gde radiš, znam gde ti žena radi, znam da imaš jedno dete, zato pripazi kako sudiš danas, znam sve o tebi". Nakon toga je izjurio iz svlačionice, a na opisan način pokušao je da izvrši pritisak na sudiju , navodi se u službenom dopisu Fudbalskog saveza BiH,  i dodaje se:

- On je u prvom minutu sudijske nadoknade ustao sa klupe Sarajeva i sa trenerom Rožmanom ušao na teren. Dok se kretao prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba uputio je glasne povike "Idemo napolje", a pritom je jasno gestikulirao rukama u smislu napuštanja terena. Prethodno, na opisan način je prekinuo utakmicu, a čitava ekipa Sarajeva ga je poslušala i izašla sa terena. Utakmica nije nastavljena, dodaje se u izveštaju.

Banjalučki Borac taj meč na kraju je dobio za "zelenim stolom" rezultatom 3:0. Fudbalski klub Sarajevo zbog toga je kažnjen sa 22.000 konvertibilnih maraka (oko 11.000 evra), a osim toga zvanično su im oduzeti bodovi u tamošnjem prvenstvu. Ibričić je, kako su naveli mediji, osim toga morao da plati i novčanu kaznu u iznosu od 3.000 maraka.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)