ZVEZDA POBEDILA I IMT: Šampion opet pobegao Partizanu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

03. 04. 2024. u 20:55 >> 20:56

Privremeno je ove srede Partizan prišao na bod zaostatka braniocu trona, dramatičnom pobedom nad Voždovcem, ali Crvena zvezda nije oklekvala: pobedila je IMT na stadionu "Rajko Mitić", a konačan rezultat, 2:0, vinuo je šampiona na +4 u odnosu na najvećeg rivala.

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА И ИМТ: Шампион опет побегао Партизану

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Uspostavio je domaćin od starta meča kontrolu, a već nakon četiri minuta imali su navijači dosta razloga za radost.

Gelor Kanga je na lep način proigrao Jovana Šljivića, a mladi vezista je iskosa plasirao loptu u mrežu Aleksandra Kneževića.

U nastavku je domaćin nastavio sa pritiscima, imao nekoliko sporadičnih šansi, dva puta pretili su i gosti, ali do poluvremena su mreže mirovale.

Kako je počelo prvo, tako i drugo poluvreme. Odmah na startu drugog poluvremena još jedan rani gol, ovoga puta postigao ga je levi bek Zvezde...

Nisu se razumeli Nikola Terzić i Aleksandar Lutovac, dali su previše prostora na šesnaestercu Milanu Rodiću koji je razapeo projektil u mrežu Aleksandra Kneževića za 2:0.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Umirili su tempo domaći igrači, nisu želeli da srljaju, te je do kraja ostao nepromenjen rezultat.

Crvena zvezda već u nedelju gostuje Radniku u Surdulici, a potom u sredu igra četvrtfinale Kupa Srbije protiv Vršca, dok će IMT u ponedeljak 8. aprila igrati protiv Napretka iz Kruševca.

KRAJ! ZVEZDA - IMT  2:0 (1:0) (Šljivić 5', Rodić 47')

90' Četiri minuta produžen je meč.

89' Dobra prilika za Kataija, izašao je pred golmana Kneževića, ali je bio u ofsajdu.

77' Velika prilika za Sremčevića koji je oprobao udarac glavom, ali daleko iznad prečke.

72' Oprobao je udarac i Mirko Ivanić. Šutirao je crnogorski reprezentativac iz okreta, ali nije bilo opasnosti po gol gostiju.

63' Stamenić se našao u prilici, šutirao je ka golu rivala, a lopta je pogodila Krstića koji je uklizavajući bio u šesnaestercu. Ipak, nakon pregleda VAR snimka, odluka je promenjena, te je penal poništen.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

47' GOL! Milan Rodić je na fantastičan način iskoristio prostor koji je dobio od rivala, te je sa šesnaestak metara lansirao projektil u mrežu Aleksandra Kneževića.

46' Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić".

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA

36' Novi pokušaj Jovana Šljivića, do lopte je došao Mirko Ivanić i proigrao mlađeg saigrača, a on je šutirao preko gola.

31' Slab pokušaj Radočaja. IMT pokušava da dođe do prilike da ugrozi Glazera, ali daleko je bio od gola.

23'  Nakon greške Delevića imao je priliku Kraso da uveća vođstvo svog tima, ali Knežević odlično brani.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

18' Nekarakterističan pokušaj Uroša Spajića iz daljine, nije bilo mnogo posla za čuvara mreže gostiju.

9' U potpunosti kontroliše domaći sastav loptu, međutim, nakon gola nije uspela da ugrozi golmana gostiju.

5' GOL! Šljivić se lepo oslobodio, sačekao da Lambulić uđe u blok i sjajno plasirao loptu u mrežu Kneževića!

1' Utakmica je počela.

UOČI MEČA

Sastavi

Crvena zvezda: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Rodić - Olajinka, Kanga, Hvang, Ivanić - Kraso, Enadiaj.

IMT: Knežević – Lutovac, Lambulić, Delević, Džinović – Bastaja, Kijevčanin - Krstić, Radočaj, Terzić – M.Luković. 

Crveno-beli su nakon pobeda protiv Radničkog iz Niša i Kragujevca, rutinski savladali i Javor u Ivanjici i uspeli da dođu do sedmog trijumfa u poslednjih osam ligaških utakmica.

Na poslednja tri superligaška susreta postigli su 10 golova, dok se mreža Omrija Glazera nijednom nije zatresla, čime je Zvezda potvrdila odličnu formu.

Iako će biti bez Srđana Mijailovića i Osmana Bukarija zbog suspenzija usled nagomilanih žutih kartona, kao i Aleksandra Dragovića koji je povređen.

Nakon početna četiri poraza u drugom delu sezone, IMT je u prethodna četiri susreta uspeo da ostvari dve pobede i osvoji ukupno sedam bodova, čime su se odaljili od začelja tabele.

Nekadašnji fudbaler Partizana Aleksandar Lutovac svojim golovima doneo je većinu tih bodova i očekuje se da će uz Miloša Lukovića biti najveća pretnja za crveno-bele.

REČ TRENERA ZVEZDE - Vladan Milojević: Nisam trener koji mnogo rotira

- IMT je dobro organizovana ekipa sa jasnim smernicama i zahtevima. Vidi se rad trenera, a uz to imaju i mnogo kvalitetnih mladih igrača, što im je filozofija. Veoma su jaki kao kolektiv. Ne mislim da nekadašnji igrači Zvezde ili večitog rivala imati veći motiv od drugih. Svako hoće da se pokaže. Mi moramo da izađemo na teren i odigramo onako kako treniramo i radimo. Želimo da dižemo formu i budemo bolji iz utakmice u utakmicu. Nisam trener koji mnogo rotira, to sam u drugim klubovima dodatno potvrdio, ali mi je bitno da su igrači spremni, te da mogu da nastupe. Profesionalci su, i s te strane nemam brige. Dragović neće nastupiti, jer je u procesu rehabilitacije. Imamo probleme sa kartonima, te će u skladu s tim Mijailović propustiti meč, kao i Bukari koji je na klupi u prošlom kolu „požuteo“. Imamo dovoljan broj igrača, svakako. Ne bih da otkrivam ko će početi ili biti bonus. Radni dan je, ali nemam dilemu da navijači dolaze, te da će nas podržati, rekao je Milojević

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)