SJAJNA VEST IZ FIFA: Srbija ima sudiju na Olimpijskim igrama u Parizu!

Novosti online

03. 04. 2024. u 16:58

Maltene da ne postoji jedno kolo srpskog prvenstva u fudbalu a da neko nema zamerku na suđenje, ali - svetska priznanja ipak stižu na adrese ovdašnjih arbitara.

СЈАЈНА ВЕСТ ИЗ ФИФА: Србија има судију на Олимпијским играма у Паризу!

FOTO: FSS

Jedno takvo je danas FIFA ukazala:

Jelena Cvetković, fudbalski sudija iz Leskovca, svrstana je od strane svetske kuće fudbala među one koji će biti zaduženi za deljenje pravde na Olimpijskim igrama "Pariz 2024".

FOTO: FSS


Ova Leskovčanka, koja je već sudila i mečeve ženske Lige šampiona, ali i kvalifikacije za najveća reprezentativna takmičenja, u novembru 2022. postala je prvi ženski sudija koja je delila pravdu na utakmici Superlige Srbije (Radnički Kragujevac - Radnik Surdulica).


Imajući u vidu da je redovno pratila superligaške utakmice kao VAR sudija, FIFA je odlučila da ona bude "pomoćni VAR arbitar" na olimpijskom turniru.

Jelena Cvetković / FOTO: N. Paraušić


Svetska kuća fudbala je, inače, odabrala 21 osobu koje će biti glavni arbitri na olimpijskim turnirima u obe konkurencije, 42 pomoćne sudije, 20 glavnih VAR-arbitara i šest njihovih pomoćnika, među kojima je i Jelena Cvetković.

Ako pratite fudbal, pratite i njega, ali i najvažnije i najzanimljivije vesti iz ostalih sportova na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)