ALABA PRE LEVE I DŽUDA: Defanzivac Reala najplaćeniji u Primeri prema "Ekipu"

Novosti online

24. 03. 2024. u 15:06

NI VINISIJUS, ni Džud Belingem, već David Alaba! Ako ste se pitali koji su najplaćeniji igrači španskog prvenstva, onda odgovor definitivno nije onaj kakav se možda očekivao. Poznati francuski list "Ekip", objavio je spisak fudbalera sa najvišim mesečnim primanjima u La Ligi i na njegovom vrhu, nalazi se austrijski defanzivac, sa zaradom od 1,88 miliona evra bez poreza.

АЛАБА ПРЕ ЛЕВЕ И ЏУДА: Дефанзивац Реала најплаћенији у Примери према Екипу

FOTO: Tanjug/AP

Alaba (31) je u leto 2021. stigao na stadion "Santjago Bernabeu" putem besplatnog transfera iz Bajern Minhena, bio je jedna od ključnih karika "kralja" u pohodu na 14. titulu evropskog prvaka, a proslavio se i karakterističnim radovanjima sa dizanjem stolice uvis pred protivničkim navijačima. Povrede su takođe u velikoj meri mučile Alabu od dolaska u Madrid i najviše zbog toga se spekuliše da bi već na leto mogao da promeni sredinu. Budući da Real nije platio centa za njegovo obeštećenje, donekle je i logično da mu plata bude visoka. Ali baš najviša u ligi...

Koliko li će biti Mbapeu...

LISTA najplaćenijih igrača Primere sigurno će doživeti promenu na vrhu ako se obistine predviđanja čitavog fudbalskog sveta i Kilijan Mbape na leto potpiše za Real Madrid. "Kralj" će Francuza sigurno učiniti najplaćenijim fudbalerom Španije, a dosadašnji medijski natpisi, uglavnom su predviđali da će godišnja plata Mbapea biti između 15 i 25 miliona evra.

To je nešto što bi se možda očekivalo u slučaju Roberta Levandovskog, koji je drugi na listi sa zaradom od deset hiljada evra manje na mesečnom nivou pošto prema informacijama "Ekipa", za 30 ili 31 odrađen dan u Barseloni, primi 1,87 miliona evra. Nije Poljak rešetao kako je znao u Bajernu, ali je svakako već ostavio upečatljiv trag, svakako u dresu Blaugrane.

Ispod Leve, treće, četvrto i peto mesto deli tandem Real Madrida u sastavu Vinisijus - Džud Belingem zajedno sa vezistom Barselone Ilkajem Gundoganom sa zaradom 1,67 miliona mesečno. Od Engleza i Brazilca se tek očekuju uspesi u belom dresu, a već su pokazali da se ulaganje u njihov talenat višestruko isplati. Ove sezone, naročito je to tačno u primeru Belingema koji je iako igrač iz sredine terena, trenutno najbolji strelac Primere sa 16 postignutih golova.

Top pet

D. Alaba (Real) 1,88

R. Levandovski (Barselona) 1,87

Ž. Vinisijus (Real) 1, 67

Dž. Belingem (Real) 1,67

I. Gundogan (Barselona) 1,67

* mesečna plata u milionima evra

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)