ŠAMAR BIVŠEM PRVAKU EVROPE! Premijer liga oduzela bodove slavnom klubu

Novosti online

18. 03. 2024. u 17:42

Nakon što je Everton bio kažnjen oduzimanjem bodova zog kršenja finansijskih propisa, sada je to zadesilo i još jedan klub iz engleske Premijer lige.

ШАМАР БИВШЕМ ПРВАКУ ЕВРОПЕ! Премијер лига одузела бодове славном клубу

FOTO: AP

U zonu ispadanja "pomeren" je Notingem forest, nakon što su mu premijerligaški čelnici oduzeli četiri boda.

Poput Evertona, i Forest je kažnjen zbog kršenja finansijskih propisa u sezon za nama.

O ovoj kazni još se nisu reakcijom oglasili čelnici kluba koji je bio prvak Evrope 1979. i 1980. godine, a koji ima sedam dana da uloži žalbu, javlja agencija "Rojters".

Fudbaleri Notingem foresta na meču sa Arsenalom / Tanjug/AP


Ona podseća da su nova finansijska pravila uvedena 2013. kako bi ujednačila "novčanu borbu" koju vode klubovi, a i kako bi se sprečilo da bogate gazde troše ogromne sume na nove fudbalere.

Grčki biznismen Evangelos Marinakis, koji je vlasnik i grčkog Olimpijakosa, preuzeo je Forest 2017.

Upravo je Notingem forest oborio premijerligaški rekord po broju transfera, imao ih je čak 21, kada je u maju 2022. izborio povratak u elitno društvo.

Premijer liga je saopštila da je klub pokazao "izuzetnu saradnju" tokom istrage (ali to nije sprečilo da postane drugi kome su oduzeti bodovi, nakon što je Evertonu "uzeto" deset u novembru, pa ranije ovog meseca kazna preinačena u "-6" posle žalbe". Ipak, taj londonski klub čeka možda i nova sankcija, zbog druge istrage vezane za sezonu 2022/2023).


Tabela Premijer lige


Šampionska trka kakva se sad odvija u premijerligačkom društvu se ne pamti. Na vrhu su Arsenal i Liverpul sa po 64 boda, a samo jedan manje, 63, ima Mančester siti. Taj trio je, ka o i većina učesnika prvenstva, odigrao po 28 od ukupno 38 utakmica koliko svakog čeka u šampionatu.


Notingem je na vrhu tročlane grupe koja se trenutno nalazi u zoni ispadanja. Forest ima 21 bod, četiri više od Barnlija, a sedam više od poslednjeplasiranog Šefilda, dok je, posle pomenutog oduzimanja bodova, ispred njega Luton, sa 22, te Everton (25), Brentford (26) i ostatak konkurencije.

Bonus video: Gol koji je Šerif Endijae dao petom na utakmici Crvena zvezda - Radnički Kragujevac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)