PIKSI JASAN: ''Poštujemo odluku Pavlovića, izaći ćemo u susret Svilaru, nećemo ga više zvati u reprezentaciju''

Filip Milošević

18. 03. 2024. u 12:59

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je dogovorio produžetak saradnje sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i dodao da će uskoro i zvanično potpisati ugovor do jula 2026. godine.

ПИКСИ ЈАСАН: Поштујемо одлуку Павловића, изаћи ћемо у сусрет Свилару, нећемо га више звати у репрезентацију

FOTO: Tanjug/AP

Pavlović (19) je rođen u Minhenu, a trenutno nastupa za Bajern. On je igrao za omladinsku selekciju Nemačke, a nedavno je prihvatio poziv da nastupa za A reprezentaciju "pancera". Pavlović je imao ponudu da u budućnosti nastupa za Srbiju.

- Pre dve godine smo počeli da pratimo Pavlovića. Nije neko koga ne znamo, ali nije igrao za seniore. Došli smo u situaciju u kojoj ne bi trebalo niti možemo da se ljutimo. To je njegova odluka. Pokušali smo sve. Od decembra smo bili u kontaktu sa porodicom, kasnije se uključio njegov agent, što je normalno, a potom i Aleksandar. Ja sam bio spreman da mu pošaljem poziv sada u martu, ali po dogovoru koji smo imali, ostavili smo da se to reši posle EP. Ja sam to ispoštovao - rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi na okupljanju reprezentacije Srbije uoči prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom.

On je istakao da pretpostavlja da je pritisak bio prevelik i da je selektor Nemačke Julijan Nagelsman morao da pozove Pavlovića.

- Kada neko kaže da smo izgubili Pavlovića, ja mislim da to nije tačno. Da smo ga mi imali, makar u mlađim kategorijama, onda bismo mogli da ga izgubimo. Mi smo bili fer i korektni, uradili smo sve što smo mogli. Njegova odluka je takva kakva je. Mi to poštujemo, želimo mu sve najbolje. Postoje tri segmenta koja su važna kada se radi o takvim igračima. Prvi je da poseduje pasoš, on ga ima. Otac mu je Srbin, majka Nemica, on ima naš pasoš. Drugi je da te selektor pozove. Treći je da imaš želju da igraš. To je najvažnija stvar, da li želiš i hoćeš. Nije to laka odluka. Želimo mu sve najbolje - dodao je Stojković.

On je prokomentarisao i odluku golmana Rome Mileta Svilara, koji je odbio da brani za selekciju Srbije.

Svilar (24) je rođen u Antverpenu, a branio je za sve omladinske selekcije Belgije. On je 2020. odlučio da promeni sportsko državljanstvo i da u budućnosti nastupa za Srbiju.

Svilar je za A selekciju Srbije nastupio samo na prijateljskom meču sa Katarom (4:0), koji je odigran u septembru 2021. godine.

Svilar je bio na širem spisku selektora Srbije za prijateljske mečeva sa Rusijom i Kiprom. Golman Rome je pre dve nedelje rekao da ne želi više da brani za Srbiju. Međutim, Svilar nema pravo nastupa ni za selekciju Belgije.

- Sportski direktor Rome nas je obavestio da on ne želi više da brani za Srbiju. Branio je jednom. Nismo mi ništa izgubili, njegova odluka. Poštujem svačiju odluku, nema tu neke priče. Neće biti poziva, naravno. Koji su razlozi ne ulazim. To su njegove privatne stvari - rekao je Stojković.

On je istakao da Srbija ima tri vrhunska golmana.

- Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković i Đorđe Petrović su golmani visoke klase. Imamo golmana Partizana koji zaista pruža odlične partije i ove i prošle godine. On je već bio u reprezentaciji, nije neko koga ne znamo. Imamo dovoljno golmana, ne brine me njegova odluka. Izaći ćemo u susret Svilaru, nećemo ga više zvati u reprezentaciju - istakao je Stojković.

Bonus video "NISAM OVO OČEKIVAO!" Trener Zvezde Vladan Milojević o meču sa Voždovcem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)