KADA SE CELA EVROPA KLANJALA SRBINU: Na ovaj dan je Dušan Tadić nokautirao Real za sva vremena (VIDEO)

Novosti online

05. 03. 2024. u 13:09

NA ovaj dan, pre tačno pet godine, Dušan Tadić je opčinio fudbalsku Evropu.

КАДА СЕ ЦЕЛА ЕВРОПА КЛАЊАЛА СРБИНУ: На овај дан је Душан Тадић нокаутирао Реал за сва времена (ВИДЕО)

Foto AP

Tog 5. marta 2019. desilo se fudbalsko čudo. Ili, zapravo, Ligi šampiona desio se Dušan Tadić.

Real Madrid, koji je osvojio tri prethodna izdanja elitnog evropskog takmičenja, a pobedio Ajaks u Amsterdamu sa 1:2, doživeo je da ga srpski as maltene sam nokautira usred Madrida:

U senzacionalnom trijumfu Ajaksa od 1:4, Tadić je dao gol, imao dve asistencije, uspešno izveo sva tri driblinga, imao pet dodavanja posle kojih su njegovih saigrači mogli da postignu gol i, zbog nestvarne partije postao tek deveti igrač u istoriji kome je ugledni francuski sportski list "Ekip" za igru dao čistu desetku.

Ako ste propustili šta je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije radio Realu u tom revanšu, evo kratkog video-podsećanja:

Podsetimo, Dušan Tadić se iz redova "kopljanika" preselio u ekipu Fenerbahčea, koja sa Galatasarajem vodi veliku bitku ko će biti prvak Turske, a Ajaks...

Ajaks nije ono što je bio kada je s Tadićem harao.

Klub iz Holandije je trenutno tek peti na tabeli prvenstva, sa čak 27 bodova manje od vodećeg PSV-a i 17 manje od drugoplasiranog Fejenorda.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave