BURA U DERBIJU KOLA: Zvezda uz dva penala dobila TSC i uhvatila zalet za "večiti derbi"! (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

02. 03. 2024. u 17:56

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su TSC sa 3:1 kao gosti u 23. kolu Superlige Srbije i tako u dobrom raspoloženju dočekuju duel sa Partizanom.

БУРА У ДЕРБИЈУ КОЛА: Звезда уз два пенала добила ТСЦ и ухватила залет за вечити дерби! (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Veoma dobra utakmica viđena je na "TSC Areni". Bilo je dosta uzvuđenja, četiri pogotka, dva penala, tri povrede... i na kraju trujumf aktuelnog šampiona.

Vladan Milojević bio je prinuđen da u prvom poluvremenu izvrši dve izmene. Van terena su zbog povreda morali Aleksandar Dragović i Vladimir Lučić, umesto u njih u igru su ušli Naser Điga i Marko Stamevnić. Ostaje da se vidi da li će pomenuti dvojac biti spreman za duel sa Partizanom.

Da stvar po klub iz Ljutice Bogdana bude još gora u nadoknadi vremena povredio se i Uroš Spajić koji takođe nije mogao da nastavi utakmicu.

Bila je Zvezda bolji rival u prvom poluvremenu. Terensku inicijativu je krunisala pogotkom Gelora Kange sa bele tačke u 36. minutu.

U drugom poluvremenu viđeno je još više uzbuđenja. Domaćin je uspeo da dođe do izjednačenja u 61. minutu kada je Miloš Pantović sjajno skočio posle centaršuta iz kornera i glavom je matirao Omrija Glazera.

Ipak, crveno-beli su imali ekspresan odgovor. Već u narednom napadu su ponovo poveli. Kange je poslao loptu u kazneni prostor rivala, sve je dobro pratio Osman Bukari i udarcem iz prve uspeo da vrati prednost gostima.

Do kraja susreta, Zvezda je uspela da postigne još jedan pogodak. Drugi put su sa bele tačke bili precizni gosti. Ovoga puta egzekutor je bio Hvang In Bom. Penalu je prethodio prekršaj Gorana Antonića nad Piterom Olajinkom.

Ništa mnogo vredno pomena nije se desilo od 84. minuta kada je reprezentativac Južne Koreje zatresao mrežu.

Aktuelni šampion Srbije je bar na kratko pretekao Partizan na tabeli i sada je lider sa 58 bodova. TSC je ostao treći sa 46.

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Stadion: "TSC Arena". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Milan Ilić. Strelci: Pantović 61 (TSC) - Kanga 36 pen, Bukari 63, Hvang 84 pen (C. zvezda).

TSC (4-3-3): Ilić - Krstić, Pejić, Antonić, Petrović (od 70. Vlalukin) - Milosavljević, Vulić (od 71. Rakonjac), Đakovac - Jovanović (od 70. Radin), Pantović (od 74. Stanić), Ćirković.

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Glazer – Dragović (od 30. Điga), Spajić, Rodić – Bukari, Hvang, Mijailović, Lučić (od 43. Stamenić) – Kanga, Ivanić (od 78. Kraso) - Endijaje (od 78. Olajinka).

 

Drugo poluvreme: TSC - Crvena zvezda 1:3

90+4' - Kraj utakmice!

90' - Utakmica je produžena za tri minuta.

84' - Precizan sa bele tačke bio je Hvang In Bom. Reprezentativac Južne Koreje je na ovaj način pogodio drugi put u Superligi Srbije.

 

82' - Još jedan penal izvešće gosti. Goran Antonić je sa dve ruke odgurnuo Pitera Olajinku. Za sudiju Milana Ilića nije bilo nikakve dileme, odmah je pokazao na belu tačku.

76' - Probao je Milan Radin sa nekih 16 metara. Nije taj pokušaj bio mnogo opasan i golman Zvezde je lako intervenisao.

69' - Umalo da bude 2:2. Milosavljević je odlično proigrao Jovanovića koji je tukao iz prve, ali je Glazer fantastično intervenisao i sprečio TSC da dođe do izjednačenja.

66' - Kakva kontra domaćina. Jovanović je sjajno glavom spustio loptu do Milosavljevića koji je iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

63' - Ekspresno je odgovorili Crvena zvezda. Kanga je centrirao sa leve strane, lopta je došla do Bukarija koji je šutirao iz prve i ponovo je vratio prednost gostima.

 

61' - TSC je poravnao rezultat u Bačkoj Topoli. Sjajno je skočio Miloš Pantović nakon centaršuta iz kornera i glavom je uspeo da savlada Glazera.

 

60' - Pantović je dobro proigrao Jovanovića koji je šutirao iz teške pozicije, dobro je bio postavljen Glazer i odbio je loptu u korner.

59' - Još jedan opasan napad gostiju. Endijaj je uspeo da obiđe Ilića ali ne i da šutne pošto je bio u teškoj poziciji.

55' - Pobegao je Bukari odbrani rivala, šutirao je iskosa sa desne strane, ipak od svega je pogodio samo spoljni deo mreže.

54' - Imao je sada TSC sreće. Ivanić je presekao loptu ispred gola rivala, no odbrana domaćina je uspela dobro da reaguje i otkloni opasnost.

FOTO: FK Crvena zvezda

50' - Novi prekid u Bačkoj Topoli. Nekoliko igrača ostalo je da leži na travi posle centaršuta Kange iz slobodnog udarca. Najgore je prošao golman domaćih Ilić.

46' - Opasan napada domaćina na samom startu drugog poluvremena. Šutirao je iskosa se leve strane, ali lopta je otišla preko gola gostujućeg tima.

Prvo poluvreme: TSC - Crvena zvezda 0:1

DOMAĆINI NISU MOGLI DA VERUJU: Zbog ovoga je dosuđen penal za Zvezdu protiv TSC-a (VIDEO)

45+3' - Završeno je prvo poluvreme u Bačkoj Topoli!

45+2' - Možda i najbolja šansa za TSC. Glazer je slabo ispucao loptu, ona je došla do Pantovića koji je šutiro, ali se sjajno isprečio Điga i blokirao taj pokušaj. Posle kornera je Petrović tukao glavom, no dobro je inervenisao Izraelac.

45' - Prvo poluvreme je prouženo za tri minuta!

43' - Morao je Vladan Milojević da izvrši još jednu prinudnu izmenu. Lučića je zamenio Marko Stamenić.

40' - Novi problem za crveno-bele. Nakon Dragovića, na povredu se požalio i Vladimir Lučić. Ostaje da se vidi da li će krilni napadač gostiju moći da nastavi meč.

36' - Nakon gledanja snimka glavni sudija je pokazao na belu tačku zbog igranja rukom Miloša Vulića. Siguran egzekutor bio je Kanga kome je ovo šesti prvenstvni pogodak ove sezone.

 

31' - Pogrešio je Ilić u predaji lopte, ona je stigla do Kange koji je bio oboren u kaznenom prostoru rivala. Ipak, sudija Milan Ilić je pokazao da nema penala. No, čeka se odluka arbitara iz VAR sobe.

 

29' - Utakmica je završena za Aleksandra Dragovića. Kapiten gostiju mora van terena zbog povrede, a zameniće ga Naser Điga.

26' - Velika šansa za Zvezdu. Endijaj je šutirao glavom, na pravom mestu je bio Ilić i uspeo je da zaustavi udarac Senegalca.

24' - Još jedan dobar napad izabranika Žarka Lazetića. Lopta je došla na desnoj strani do Milosavljević, no njegov pokušaj je izblokirao Milan Rodić.

22' - Vulić je prvi zapretio Omriju Glazeru kada je TSC u pitanju. Ipak, njegov udarac nije bio dobar i lopta je otišla pored gola Izraelca.

21' - Izveli su gosti treći korner. Ivanić je probao glavom, no odbrana domaćeg tima je dobro reagovala i otklonila je opasnost.

12' - Napada Zvezda za sada, ali u uvodnim minuta meča nije bila nijedna ozbiljna šansa, osim prečke reprezentativca Gabona.

8' - Prečka! Došla je lopta do Kange koji je raspalio po lopti sa nekih 17 metara i pogodio je okvir gola.

4' - Bolje su crveno-beli otvorili susret. Imali su nekoliko dobrih napada, izveli i prvi korner, ali do prave prilike nije bilo.

2' - Zapretila je prva Zvezde. Izveo je Gelor Kanga slobodan udarac iskosa sa leve strane. Ipak, nije bilo toliko opasnosti po gol Ilića, pošto je se lopta od Endijajea odbila van terena.

1' - Počela je utakmica na "TSC Areni", sa centra su prvi krenuli gostujući fudbaleri.

Uoči meča:

Sastavi timova:

TSC (4-3-3): Ilić - Krstić, Pejić, Antonić, Petrović - Milosavljević, Vulić, Đakovac - Jovanović, Pantović, Ćirković.

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Glazer – Dragović, Spajić, Rodić – Bukari, Hvang, Mijailović, Lučić – Kanga, Ivanić - Endijaje.

Obe ekipe se nalaze u dobroj formi, pošto su zabeležile sve tri pobede iz isto toliko mečeva u drugom delu sezone.

Crveno-beli nastavljaju sa teškim rasporedom. U prošlom kolu su savladali Čukarički (3:0), dok ih u narednoj rundi očekuje večiti derbi koji je na programu 9. marta od 17 sati.

Trojici fudbalera Crvene zvezde preti suspenzija za najveću utakmicu srpskog fudbala ukoliko protiv tima Žarka Lazetića dobiju žuti karton. U pitanju su Gelor Kanga, Osman Bukari i Srđan Mijailović. Uprkos tome Vladan Milojević nije ništa kalkulisao i svu trojicu će od starta poslati na teren.

Aktuelni šampion Srbije je trenutno drugi na tabeli sa 55 bodova, ima devet više od TSC-a i jeda namnje od lidera Partizana.

BONUS VIDEO: SPRETNO: Gol kojim je Šerif Endiaje pogurao Zvezdu ka pobedi nad Čukaričkim

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024