KONAČNO! Zvezda se oslobodila najvećeg promašaja

Novosti online

26. 02. 2024. u 14:48

Stigao je Filipo Falko pre nešto više od tri godine na "Marakanu". Njegov dolazak u Crvenu zvezdu izazvao je veliku euforiju među navijačima srpskog šampiona budući da se radilo o igraču sa pozamašnim iskustvom u Seriji A.

КОНАЧНО! Звезда се ослободила највећег промашаја

FOTO: M. Vukadinović

Žarko ga je želeo Dejan Stanković, a uprava kluba usvojila je njegov zahtev te od Lečea za 1.200.000 evra otkupila iskusnog krilnog fudbalera. Nažalost, sve nakon toga bio je potpuni promašaj. Nikada Filipo Falko nije uspeo da pokaže šta ume, tokom godinu i po dana aktivnog igranja na "Marakani" sakupio je 36 utakmica, postigao šest i namestio još četiri gola. Dugo vremena je Italijan bio ogroman teret za budžet crveno-belih pre nego što mu je ugovor istekao početkom 2024. godine. 

Nije Crvena zvezda u tom periodu uspela da pronađe angažman velikom promašaju. Išao je Falko na pozajmicu u Kaljari, u Seriji B skupio svega 14 nastupa - bez učinka, što je dodatno uticalo na njegov status. Pride, Italijan nije želeo da se odrekne visoke plate što je dodatno otežavalo posao crveno-belima. 

Sumnjali su mnogi da će Italijan ikada više igrati ozbiljan fudbal, ali mesec dana nakon rastanka sa Crvenom zvezdom pronašao je novi angažman i to u komšiluku. Rumunski Kluž je ozvaničio dolazak Filipa Falka. 

Imao je Italijan na stolu ponudu kluba iz rodnog grada - Taranta, ali je odlučio da karijeru nastavi u Klužu. Na stadionu "Konstantin Radulesku" očekuje ga izazovna polusezona budući da je četa Adrijana Mutua trenutno druga u rumunskom šampionatu sa sedam bodova manje u odnosu na FCSB.

Falko je pored srpskog šampiona u karijeri još igrao za Leče, Ređinu, Juve Stabiu, Trapani, Bolonju, Ćezenu, Benevento, Peruđu, Peskaru i Kaljari. U crveno-belom dresu osvojio je dve titule u Superligi i dva Kupa Srbije. 

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave