"NIKADA NE KRITIKUJTE HOLANDA": Gvardiola pecnuo medije na Ostrvu

Tanjug

21. 02. 2024. u 12:04

MENADžER Mančester sitija Pep Gvardiola pozvao je fudbalske stručnjake da ne kritikuju napadača "građana" i norveškog reprezentativca Erlinga Holanda, prenose britanski mediji.

НИКАДА НЕ КРИТИКУЈТЕ ХОЛАНДА: Гвардиола пецнуо медије на Острву

Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Mančester siti je sinoć na svom terenu pobedio Brentford 1:0 u zaostalom meču 18. kola Premijer lige, a jedini strelac na utakmici bio je Holand. Norveški fudbaler je ušao u istoriju, pošto je uspeo da postigne makar jedan gol protiv svih klubova iz Premijer lige.

Holand je postao drugi igrač u istoriji Premijer lige koji je postizao golove protiv svih rivala. Napadač Bajerna Hari Kejn, koji je nekada igrao za Totenhem, uspeo je tokom karijere da se upiše u strelce protiv 32 različita kluba u Premijer ligi.

Holand nije uspeo ove sezone da se upiše u strelce na nekoliko mečeva u Premijer ligi, zbog čega se norveški fudbaler našao na meti kritika. Međutim, Norvežanin je sinoć doneo važnu pobedu Sitiju protiv Brentforda.

"Ova nedelja je bila neverovatno teška za Erlinga. Preminula mu je baka i zbog toga je dosta patio. Za to sam kasno saznao, jer nije hteo da mi kaže. Pozvao sam ga da popričamo o tome kako se oseća, o njegovom ocu, koji je ostao bez majke...", rekao je Gvardiola.

On je podsetio da je Holand tokom ove sezone imao problema sa povredama.

"Veliki napadači će uvek da postižu golove, čak i ako neko vreme poste. Ne kritikujte ih nikad! Pre ili kasnije oni će opet da postižu golove, kao što je Erling i uradio. Oni, koji ga kritikuju ne znaju da nije igrao dva meseca zbog teške povrede, da je iza njega teška nedelje zbog bakine smrti. Sve to teško pada ljudskom biću. Holand nije u najboljem stanju, ali to je normalno kada sve uzmemo u obzir", istakao je Gvardiola.

Holand je ove sezone odigrao 28 utakmica u svim takmičenjima za Mančester siti i postigao je 22 gola.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!