ON JE OTIŠAO BEZ DINARA IZ ZVEZDE: Mislili smo da će biti Luka Modrić, ali...

Novosti online

14. 02. 2024. u 10:49

ZVEZDAN Terzić je u ogromnom intervju za "Politiku", pored priče o stadionu, govorio i o prodaji igrača.

ОН ЈЕ ОТИШАО БЕЗ ДИНАРА ИЗ ЗВЕЗДЕ: Мислили смо да ће бити Лука Модрић, али...

FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, na pitanje novinara da li bi bilo korisno ili štetno kada bismo danas mogli da vratimo pravilo da igrači mogu u inostranstvo tek kada napune 28 godina, prvi čovek šampiona Srbije je imao spreman odgovor.

- To bi bio finansijski autogol. Mi smo se već opekli za Stefana Mitrovića. Imali smo ponudu od pet miliona evra i čekali smo bolju. Pustili smo ga za milion i po. Za Veljka Nikolića imali smo ponudu od četiri-pet miliona evra. Čekali smo da ga prodamo kao Luku Modrića za 10.000.000, jer je to nagoveštavao, a pustili smo ga za nula. Za Erakovića smo imali devet miliona, odbili smo i prodali ga za sedam. Ako ne osetite da je igrač u finansijskom piku... Kako igraču rastu godine starosti, tako mu cena pada - pojašnjava Terzić.

A cena je bitna, jer kako samo Terzić ističe – novac je mnogo bitan. Pa dok priča o tome da li je za Zvezdu bolje da igra u isplativijoj Ligi šampiona ili u skromnijoj Ligi Evrope, gde je ipak konkurentna, generalni direktor crveno-belih kaže...

FOTO: M. Vukadinović

 

- Mi smo bivši šampioni sveta koji ulaze u ring protiv Muhameda Alija i Tajsona. Mi ne možemo da biramo protivnike. U DNK Crvene zvezde nije da se zadovoljavamo Ligom Evrope.

Ali...

- Od Uefe dobijamo godišnju analizu prihoda i rashoda klubova. Ogroman broj klubova prihoduje između 600.000.000 i 900.000.000 evra. Mančester Siti je ove godine prihodovao milijardu i sto miliona evra. Ljudi koji ne znaju kažu – nije sve u novcu. Jeste, sve je u novcu. Kupite najbolje igrače i najboljeg trenera i oni igraju. Ne igra svetla tradicija. Bajern plati Harija Kejna 120.000.000 evra u njegovoj 32. godini, a za Holanda je spreman da plati 250.000.000. Globalizacija je učinila da velikim novcem može da se kupi sve, osim tradicije i istorije - završava Terzić intervju za Politiku.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!