TUGA: Novinari obišli grob Ćire Blaževića, ovo su zatekli (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

07. 02. 2024. u 20:24

LEGENDARNI fudbalski trener iz Hrvatske, Miroslav Ćiro Blažević preminuo je 8. februara 2023. godine, sahranjen je u Aleji velikana na Mirogoju, a novinari su posetili njegov grob godinu dana nakon sahrane.

ТУГА: Новинари обишли гроб Ћире Блажевића, ово су затекли (ФОТО)

Foto: Jutjub printskrin/Sport klub

Hrvatske novinare iznenadilo je to što nadgrobni spomenik još uvek nije postavljen, iako je Ćiro iza sebe ostavio dve ćerke i sina, a ostavio je i toliko toga fudbalu, naročito hrvatskom

Prema pisanju hrvatskog portala "Indeks", Blaževiću je 2011. godine dijagnostikovan karcinom prostate koji je on pobedio, da bi mu se u avgustu 2019. godine bolest vratila.

"Trener svih trenera", kako su ga svi oslovljavali, je tokom karijere vodio veliki broj klubova, a najveći uspeh ostvario je sa reprezentacijom Hrvatske. On je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. uspeo da sa vatrenima osvoji bronzanu medalju.

Ćiro Blažević je preminuo u 88. godini u bolnici.

Jedno od poslednjih pojaviljivanja u javnosti imao je 2022. godine, kada je u Zagrebu dobio nagradu Vladimir Beara za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

Fotografije sa groba Miroslava Ćire Blaževića pogledajte klikom na link.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)