KO ĆE POBEDITI U VEČITOM DERBIJU? Partizan i Zvezda u borbi za jesenju titulu, a jedna stvar se nije desilo od 2002. godine, neće ni ove...

Novosti online

20. 12. 2023. u 08:53

FUDBALERI Partizana dočekaće Crvenu zvezdu u meču zaostalog devetog kola Superlige Srbije.

КО ЋЕ ПОБЕДИТИ У ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ? Партизан и Звезда у борби за јесењу титулу, а једна ствар се није десило од 2002. године, неће ни ове...

FOTO: M. Vukadinović

Večiti derbi biće odigran od 18.00 sati na stadionu crno-belih u Humskoj, a TV prenos možete gledati na Arena sport premium 1. Najvažnije detalje sa utakmice i rezultat možete pratiti na našem portalu.

Duel između Partizana i Crvene zvezde biće 171. međusobni susret dva najveća kluba u Srbiji, a pobednik će zimsku pauzu dočekati na prvom mestu na tabeli.

Uoči utakmice crno-beli zaostaju dva boda za crveno-belima koji su iskoristili loše rezultate Partizana u prethodnim mečevima kako bi preuzeli lidersku poziciju u Superligi Srbije.

Zvezda u meč ulazi sa boljim skorom u međusobnim duelima. Crveno-beli su pobedili na 67 utakmica, crno-beli su ostvarili 47 trijumfa, a 56 duela je završeno remijem.

Poslednji večiti derbi odigran je 26. aprila ove godine na terenu Partizana u okviru plej-ofa Superlige Srbije, a duel je završen bez golova.

Crvena zvezda u Humskoj nije pobedila bezmalo osam godina. Poslednju pobedu na stadionu najvećeg rivala upisali su 27. februara 2016. godine. S druge strane, Partizan na domaćem terenu nije ubeležio trijumf protiv Zvezde još od 2019. godine.

Poslednja četiri prvenstvena međusobna duela u Humskoj završena su remijem i nijednom nije bilo više od dva gola.

FOTO: M. Vukadinović

 

Strateg fudbalera Partizana Igor Duljaj istakao je na konferenciji za medije da je utakmica protiv Crvene zvezde svetinja i da tako mora da ostane. Pored toga, naveo je da njegovi izabranici ne moraju ništa, osim da daju sve od sebe na terenu od prvog do poslednjeg minuta.

"Ako se setimo prethodnih vremena, bila je i veća razlika pred derbi. Uvek je lakše kada ste u bodovnoj prednosti, ali nijednog trenutka nismo gledali druge, niti sam pričao kakve rezultate protivnici beleže. Od mene fudbaleri Partizana imaju samo zahtev da vredno rade, budu pošteni prema sebi i daju sve što mogu", naglasio je Duljaj.

S druge strane, šef stručnog štaba Crvene zvezde Barak Bahar rekao je da će njegov tim maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

"Analizirali smo rivala, kao što pripremamo sve velike utakmice. U prethodnim derbijima Zvezda je bila mnogo bolja, ali rezultat to nije ispratio. Zato moramo da se pripremimo i na terenu pokažemo da smo bolji", istakao je Bahar na konferenciji za medije.

Zanimljivo je da je poslednji derbi na kom nije bilo stranih fudbalera odigran 19. oktobra 2002. Rezultat je bio nerešen (2:2). Danas, naši najveći klubovi imaju ukupno 19 stranaca, skoro kao čitav jedan tim.

PARTIZAN - C. ZVEZDA (18.00, TV ARENA)

STADION Partizana. Sudija: Nenad Minaković.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Šćekić, Belić - Kalulu, Natho, Severina - Saldanja.

C. ZVEZDA: Glazer - Nedeljković, Spajić, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga, Hvang - Bukari, Katai - Mijatović.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)