TURSKI SUDIJA NAPUSTIO BOLNICU: 19. decembra počinje prvenstvo Turske

Novosti online

13. 12. 2023. u 14:24

Tursko fudbalsko prvenstvo, prekinuto zbog napada na sudiju u ponedeljak, biće nastavljeno 19. decembra, saopštio je danas predsednik Turske fudbalske federacije (TFF) Mehmet Bujukeksi.

ТУРСКИ СУДИЈА НАПУСТИО БОЛНИЦУ: 19. децембра почиње првенство Турске

FOTO: Profimedia

"Sve lige će biti nastavljene u utorak, 19. decembra", rekao je Bujukeksi.

Tursko prvenstvo je prekinuto nakon što je predsednik Ankaragudžua Faruk Koča udario sudiju Halila Umuta Melera nakon završetka meča protiv Rizespora. Koča je utrčao na teren nakon poslednjeg sudijskog zvižduka i pesnicom udario sudiju u lice.

Turski fudbalski sudija Halil Umut Meler napustio je danas bolnicu, u kojoj je boravio nakon što ga je udario predsednik Ankaragudžua.

Predsednik Ankaragudžua Faruk Koča napao je Melera na terenu po završetku prvenstvene utakmice protiv Rizespora u ponedeljak. Nakon udarca sudija je pao na zemlju i dobio nekoliko udaraca nogom u gužvi do koje je došlo pošto je i nekoliko navijača ušlo na teren.

Koča i još dve osobe su u pritvoru pod optužbom za nanošenje telesnih povreda službenom licu.

Koča je rekao tužiocima tokom ispitivanja da je samo ošamario Melera, optužujući sudiju za "pogrešne odluke" i provokacije.

"Izvinjavam se turskim sudijama i sportskoj zajednici, turskom narodu, a posebno gospodinu Meleru i njegovoj porodici", izjavio je Koča, koji je najavio i ostavku.

Mediji su preneli da je Meler rekao tužiocima da je Koča vikao "Ubiću te" tokom napada i pretio da će "dokrajčiti" sva službena lica na terenu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024