MANČESTER SITI PRED GOSTOVANJE U BEOGRADU PREŽIVEO DRAMU: Zvezda imala šta da nauči od "malog" Luton tauna (VIDEO)

Novosti online

10. 12. 2023. u 16:59

Bilo je burno subotnje popodne u Premijer ligi, a ni u nedelju nije izostalo zanimljivih dešavanja.

МАНЧЕСТЕР СИТИ ПРЕД ГОСТОВАЊЕ У БЕОГРАДУ ПРЕЖИВЕО ДРАМУ: Звезда имала шта да научи од малог Лутон тауна (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je posle fantastičnih utakmica prvog dana vikenda postalo poznato da će Mančester siti, prvak Evrope i Engleske, ostati četvrti šta god uradio u svom meču 16. kola, "građani" su nastupili na "Kenilvort roudu", kao gosti Luton tauna.

A tamo, ekipa koja je u 15 ovosezonskih prvenstvenih mečeva osvojila svega devet bodova, ne samo da je izdržala uvodne nalete apsolutnog favorita (odnos u posedu lopte u prvom polivremenu je bio 70%-30% u korist ekipe Pepa Gvardiole), već je u sudijskoj nadoknadi vremena i povela.

Asistent je s desne strane bio iskusni Andros Taunsend, a gol je dao Ilaja Adebajo (VIDEO) na oduševljenje domaće publike i potpunu nevericu na licima gostujući navijača.

Ilaja Adebajo slavi gol za Luton Taun protiv Mančester sitija u Premijer ligi / FOTO: Tanjug/AP

Ali, snovi o trećem ovoseonskom trijumfu nisu dugo trajali u Lutonu...

U 62. minutu se Bernardo Silva "niotkud stvorio" i dao gol za 1:1 (VIDEO), da bi samo četiri minuta kasnije Džek Griliš krunisao dobru kontru Sitija i postao strelac za vođstvo gostiju (VIDEO)

Džek Griliš slavi gol na meču Luton taun - Mančester siti u Premijer ligi / FOTO: Tanjug/AP

Ispostavio se da je taj dvopotezni mat i rešio kome će pripasti ceo plen sa ovog meča, pa je branilac trona prišao na četiri boda od lidera, a iako samo toliko udaljen - četvrti je u prvenstvu.

Tabela Premijer lige

Naime, na tabeli Premijer lige Liverpul vodi sa 37 bodova, Arsenal ima 36, Aston Vila 35, Mančester siti 33, a slede Totenhem i Mančester junajted (po 27), te Njukasl i Brajton (po 26).

Devetoplasirani Vest hem je mogao da se izjednači sa "pevcima" i Junajtedom da je ostvario i četvrtu pobedu na poslednjih pet mečeva u šampionatu, ali je doživeo debakl - desetoplasirani Fulam ga je nokautirao sa 5:0 (uz sjajan gol Velšanina Harija Vilsona (VIDEO)) i prišao mu na tri boda zaostatka.


Sa druge strane, Čelsi je nastavio da tone - sada je 12. jer je izgubio sa 2:0 na gostovanju "davljeniku" Evertonu, čiji su navijači u euforiji proslavili gol Luisa Dobina u 92. minutu (VIDEO). On je taj pogodak dao Srbinu - Đorđe Petrović je, naime, deset minuta ranije zamenio Roberta Sančeza među stativama "plavaca", ali na debiju nije ostao nesavladan, niti je došao bar do premijerligaškog boda.

Trenutno su u zoni ispadanja Šefild junajted (osam bodova), Barnli (8) i Luton taun (9), a prvi "iznad crte" je Everton sa 13.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)