PARTIZAN U 89. MINUTU DO POBEDE! Vojvodina umalo da zagorča život crno-belima

A. I.

02. 12. 2023. u 17:27 >> 17:31

FUDBALERI Partizana u 17. kolu Superlige Srbije dočekali su ekipu Vojvodinu iz Novog Sada. Nakon uzbudljive završnice slavio je domaćin 3:1 (0:0)

ПАРТИЗАН У 89. МИНУТУ ДО ПОБЕДЕ! Војводина умало да загорча живот црно-белима

FOTO: M. Vukadinović

Već pred sam početak meča domaćin je imao neočekivani problem. Kapiten Partizana, Svetozar Marković se povredio na zagrevanju i nije startovao, iako je za to bio predviđen. Umesto njega na terenu se našao Siniša Saničanin.

U prvom poluvermenu Partizan je uprkos tome bio bolji rival, napadali su izabranici Igora Duljaja, kontrolisali u potpunosti utakmicu, u nekoliko prilika mogli su i do vođstva, ali se istakao golman crveno-belih, Lazar Carević.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Aldo Kalulu. Odlično ga je u petercu proigrao Gajas Zahid, ali je Francuz zakasnio nekoliko stotinki da stigne loptu i pošalje je u praznu mrežu golmana Vojvodine.

FOTO: M. Vukadinović

Iako su mreže do kraja prvog dela mirovale, Partizan je pokazivao da želi više do gola. Čak 63 posto poseda imali su crno-beli, uz sedam upućenih šuteva, četiri u okvir gola, naspram jednog rivala.

Znatno drugačija fudbalska predstava viđena je u drugom poluvremenu...

Slomio je u 53. minutu Partizan otpor rivala, sjajno je Frank Kanute raspalio po lopti, prošla je kroz gužvu i završila iza leđa golmana gostiju.

Mogli su da uvećaju prednost igrači Partizana u 65. minutu. Mateus Saldanja izašao je pred golmana crveno-belih, pogodio je pravo u njega. Kao po nekom nepisanom pravilu već u narednom napadu kaznila je "stara dama" veliki promašaj rivala.

Dejan Zukić je samo dva minuta kasnije proigrao Uroša Nikolića u srcu šesnaesterca koji je glavom tukao za 1:1.

FOTO: M. Vukadinović

Imao je nakon primljenog gola domaćin inicijativu, prednost je uvećao Gajas Zahid u 89. minutu, a konačan rezultat i 14. pobedu u sezoni doneo je sa "bele tačke" Mateus Saldanja.

Partizan sada ima šest poena prednosti na tabeli u odnosu na Crvenu zvezdu koja će sutra od 15 časova gostovati Napretku u Kruševcu.

PARTIZAN - VOJVODINA 3:1 (0:0)

(Kanute 53', Zahid 89', Saldanja 90+5' - Nikolić 67')

95' PENAL! Giorebelidže je oborio u šesnaestercu Saldanju. Upravo je on izveo jedanaesterac i postigao gol.

90' Pet minuta nadoknade.

87' Zahid je imao dve prilike da zatrese mrežu, uspeo je iz drugog puta. Nakon velike gužve u šesnaestercu zatresao je mrežu Lazara Carevića.

80' Iz prekida je Zahid pronašao Sinišu Saničanina, ovaj je tukao glavom, a brani čuvar mreže Vojvodine.

67' GOL! Kaznio je Uroš Nikolić veliki promašaj. Nakon nekoliko odbitaka, Zukić je proigrao Nikolića koji je glavom savladao Jovanovića.

65' Veliki promašaj Mateusa Saldanje, izašao je pred Carevića, pobedio je golman gostiju. Potom je u nastavku lopta pogodila Meniga, a priseban je bio Carević.

53' GOL! Frank Kanute doneo je prednost Partizanu. Sa dvadesetak metara raspalio je po lopti, poslao je loptu iza leđa golmana gostiju. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+5' Oprobao je i Kanute udarac, brani golman Vojvodine.

45+3' Odlično Rosić reaguje pred golom Vojvodine, na pokušaj Kalulua, korner za Partizan.

45' Pet minuta produženo je prvo poluvreme.

38' Kalulu je odlično prošao po desnoj strani, šutirao je u bližu stativu, pogodio je spoljnu mrežu.

35' Nova šansa Saldanje, šutirao je, Carević brani. Samo korner

33' Predugo je Zahid čekao, tražio prostor za šut, a golman Vojvodine odlično je zatvorio ugao ka golu, nova propuštena prilika Partizana.

22' Prelepa akcija Partizana, Antić je dobio loptu od Zahida, poslao je iza golmana, Aldo Kalulu je za sekundu zakasnio na prijem lopte.

FOTO: M. Vukadinović

19' Sjajno je Natho proigrao Saldanju, a ovaj se obrukao, hteo je da predribla golmana Carevića koji mu je skinuo loptu, sreća po njega bio je ofsajd.

12' Terenska inicijativa crno-belih, konstantno se igra pred golom Vojvodine, ali bez konkretnih šansi za sada

7' Antić je poslao odličnu loptu ka Saldanji, zakasnio je napadač Partizana.

1' Počela je utakmica u Humskoj.

15.28 - Kapiten Partizana, Svetozar Marković se povredio na zagrevanju i neće biti među starterima. Po propozicijama meč neće  moći da prati ni sa klupe za rezervne igrače, saopšteno je iz Partizana.

UOČI MEČA

Poznati su i sastavi za meč.

Partizan - Vojvodina

Sudija: Miloš Milanović

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Kanute, Belić – Kalulu, Natho, Zahid – Saldanja.

VOJVODINA: Carević – Lazarević, Rosić, Crnomarković, Giorbelidže – Milosavljević, Nikolić – Ivanović, Zukić, Malbašić – Vukanović.

Oba kluba doživela su poraz u prethodnom kolu, te će današnji meč pokušati da iskoriste kao priliku za iskupljenje.

Novosađani su na "Karađorđu" položili oružje pred Crvenom zvezdom sa 1:2, dok su crno-beli doživeli pravi debakl od TSC-a na svom stadionu sa 0:4.

Oba tima žele to što pre da zaborave i vrate se na pobedničku stazu. Vodeći Partizan će igrati s ciljem da uveća prednost na tabeli u odnosu na Crvenu zvezdu koja ima tri boda manje na drugoj poziciji, a trenutno šestoplasirana Vojvodina želi da ojača priključak ka vrhu.

REČ TRENERA PARTIZANA - Igor Duljaj: Ne stavljam nikakav pritisak na svoju ekipu

- Moramo da budemo fokusirani od samog početka, naravno, biće drugačija igra, drugačija utakmica nego ona u Novom Sadu, drugačiji intenzitet, biće drugačije, tad nismo bili u takmičarskoj formi ni mi, a ni oni. Oni polako dolaze do svoje forme, sve bolje i bolje igraju. Mnogi očekuju da mi moramo svakog da pobedimo, ali ja nikakav pritisak ne stavljam na svoju ekipu. Samo sledeći protivnik, fokus na našu igru i da damo sve od sebe. Za nas je svaka utakmica derbi, tako i ova utakmica sa Vojvodinom. Biće teško, oni su odigrali dve teške utakmice protiv Crvene zvezde i TSC-a. Popovićev rad tek sada dolazi do izražaja, igraju odlično, imaju dosta iskusnih igrača u timu, odlična ekipa i po tradiciji oni su uvek nezgodan protivnik po nas.

REČ TRENERA VOJVODINE - Ranko Popović: Dobro radimo, nema bojazni za nas

- Ne smeta mi što odmah posle Zvezde igramo sa Partizanom, čak je lepo što imamo tu priliku. To su utakmice na kojima treba da vidimo gde smo, one treba da ti pokažu dokle si stigao i šta radiš. Neće ta utakmica, kao što volimo da pričamo, biti neka utakmica godine ili decenije, ali svakako je prilika da mnogo toga pokažemo i da vidimo koliko možemo. Ovo je najbolja nedelja rada otkako sam došao. Momke je bila milina gledati, kao i način na koji su radili na treningu. Međutim, postoji tu druga stvar, sve to treba da prebacimo na teren, a ako to budemo uspeli, onda nema nikakve bojazni za nas.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!