LESKOVČANI SPREMNI ZA UTAKMICU NAŠE REPREZENTACIJE: Proverava se svaki detalj pred dan koji će uću u anale grada na Veternici

Игор Митић
Igor Mitić

18. 11. 2023. u 10:00

NA Gradskom stadionu „Dubočica“ sutra (nedelja) se odigrava meč između reprezentacija Srbije i Bugarske.

ЛЕСКОВЧАНИ СПРЕМНИ ЗА УТАКМИЦУ НАШЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Проверава се сваки детаљ пред дан који ће ућу у анале града на Ветерници

foto: I.Mitić

Leskovčani ne sumnjaju u to da  će naše reprezentativce, sa svog novog stadiona, ispratiti na Evropsko prvenstvo. U toku su poslednje pripreme za ovaj duel  koji će ući u anale grada na Veternici.

Nedelja, 19. novembar, biće dan kada će srpska reprezentacija prvi put zaigrati u Leskovcu, i to u godini kada ovdašnji FK „Dubočica“ slavi vek svog postojanja.

- Bićemo dobri domaćini i komšijama, konkurentima u duelu za koji iskreno verujemo da će nas odvesti na Evropsko prvenstvo. Za Leskovčane ovo je veliki praznik. Žao mi je što, zbog sticaja okolnosti, svi naši sugrađani, koji su imali želju da budu na stadionu, neće imati priliku za to, ali moramo da prihvatimo konsekvence i da se u skladu sa njima i ponašamo – istakao je Aleksandar Pejčić, koordinator svih aktivnosti na novom stadionu u Leskovcu.

UEFA je, posle kazne zbog nemilih scena na utakmici sa Crnom Gorom, u poslednji čas odlučila da otvori samo zapadnu tribinu, dok će ostala mesta na stadionu ispuniti deca do 14 godina.

foto: I.Mitić

- Verujem da će stadion biti prepun. FSS je radio na tom planu kako bi što veći broj dece bodrio naše reprezentativce, a mi činimo sve da ova utakmica, u organizacionom smislu, protekne na najvišem mogućem nivou – dodaje Pejčić.

Na terenu, u prostorijama i oko stadiona teku poslednje pripreme i provere. Brine se o najsitnijim detaljima i ništa se ne prepušta slučaju. Angažovan je veliki broj radnika na uređenju stadiona i okoline, a posebna pažnja poklanja se terenu i košenju trave.

- Naš menadžment i organizacija raste iz utakmice u utakmicu. Za nas je veliki izazov bio, pre svega, otvaranje novog stadiona, pa onda i međunarodne utakmice „Čukaričkog“, gde smo položili prve testove, a sada je pred nama „velika matura“ - priča nam naš domaćin dok obilazimo kompleks „leskovačke fudbalske lepotice“.

Obe reprezentacije će danas(subota) imati priliku da osete teren u Leskovcu, na zatvorenim treninzima, a onda će se srpski reprezentativci vratiti u Niš gde će biti u karantinu do utakmice. U Leskovcu su, od četvrtka, predstavnici UEFA i FSS. Oni ukazuju na detalje i sitne nedostatke koji se otklanjaju u hodu, u najkraćem mogućem roku. I angažovani radnici na stadionu veruju da će detaljne pripreme ovog sportskog objekta biti krunisane plasmanom Srbije na Evropsko prvenstvo.

foto: I.Mitić

- Pa zar ima nekog ko sumnja u to. Podržavamo reprezentaciju svim srcem i verujemo da ćemo se posle utakmice radovati – kazao nam je jedan od radnika leskovačkog „Komunalca“ koje smo zatekli tokom uređenja prostora oko stadiona.

Da se ulaganje u, kako je ocenjeno, jedan od najlepših stadiona u regionu isplati potvrđuje i slika na susednom terenu sa veštačkom travom gde je, tokom naše posete, svoj trening imao ŽFK „Lavice“.

foto: I.Mitić

- Idem na utakmicu i verujem u pobedu. Volim fudbal i zato ga i treniram. Biću na tribinama sa svojim drugarima i navijaćemo iz sveg glasa. Pozivam sve vršnjake da učine isto – poručila je jedna od malenih fudbalerki.

Ulaznica za utakmicu nema. One su, kako saznajemo, rasprodate u veoma kratkom roku. Mnogo je Leskovčana koji su izrazili žaljenje što će ovaj meč morati da prate preko televizije, ali svi ističu da će punim srcem biti uz „naše Orlove“.

AMBASADORI GRADA

Novi stadion u Leskovcu i dolazak reprezentacije veliki je motiv za sve sportiste ovog grada.

- Nadamo se da će se ovde izroditi novi Perovići, Živkovići, Bankovići, Gavrilovići, Cakići...i mnogi drugi Leskovčani koji su bili reprezentativci stare Jugoslavije i Srbije. Novi stadion je mesto gde će se tek rađati talenti koji će biti najbolji ambasadori našeg grada i juga Srbije – zaključuje Pejčić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave