JOSIP BROZ TITO U CENTRU PAŽNJE U HRVATSKOJ: Umro je pre više od četiri decenije, ali je glavna tema među hrvatskim navijačima (FOTO)

Novosti online

08. 11. 2023. u 18:36

To što je Josip Broz Tito umro davnog 4. maja 1980. godine uopšte ne smeta navijačima iz Hrvatske da mu čak i koreografiju posvećuju.

ЈОСИП БРОЗ ТИТО У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ У ХРВАТСКОЈ: Умро је пре више од четири деценије, али је главна тема међу хрватским навијачима (ФОТО)

Foto: Novosti arhiva

Zvuči neverovatno, ali, zaista je tako.


Na utakmici Osijek - Hajduk Split, pristalice domaćih, organizovane u grupu "Kohorta", razvile su transparent na kome je pisalo:


"Mentalitet Splita - ništa kontra Tita!"


Sve je bilo začinjeno psovkama "J*** vas Tito", na račun gostujuće Torcide iz Splita, za koju, već 43 godine, ne prestaju prozivke da je, kao "najstarija navijačka grupa u bivšoj Jugoslaviji", kako sebe naziva, plakala na sav glas kada je preminuo predsednik SFRJ.


Reč je, zapravo, o čuvenoj sceni sa stadiona Poljud tog 4. maja 1980, kada je fudbalski meč između Hajduka i Crvene zvezde prekinut jer je saopštena vest da je Tito umro.


Dok su brojni fudbaleri i gledaoci plakali, ceo stadion je, ili bar većina ljudi na njemu, tada zapevao pesmu: "Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo".


Evo i kako je to izgledalo:

Inače, Splićani su se na kraju radovali u Osijeku, gol Marka Livaje u 42. minutu im je doneo pobedu od 0:1 i odvajanje od drugoplasirane Rijeke na tri boda. Hajduk ih ima 30, posle 14 utakmica, a Riječni 27, posle 13. Još jednu manje odigrao je Dinamo Zagreb, trenutno trećeplasirani sa 23 boda.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu