NEVIĐEN TRILER U LIGI ŠAMPIONA: Crvena zvezda i Lajpcig plesali po kiši, Nemci se na kraju radovali!

Č. V.

07. 11. 2023. u 22:53 >> 19:20

FUDBALERI Crvene zvezde izgubili su od Lajpciga i u Beogradu. Nemački tim je trijumfovao na stadionu "Rajko Mitić" sa 2:1 u 4. kolu Lige šampiona.

НЕВИЂЕН ТРИЛЕР У ЛИГИ ШАМПИОНА: Црвена звезда и Лајпциг плесали по киши, Немци се на крају радовали!

FOTO: M. Vukadinović

Igra iz drugog poluvremena u Nemačkoj bila je nada navijačima srpskog šampiona da će od starta videti kvalitetnu predstavu. Ipak, umesto toga ponovio se početak susreta iz pomenute utakmice: tim Marka Rozea svim raspoloživim sredstvima je krenuo da kidiše ka golu crveno-belih.

Napadački nastup se isplatio gostima i do prednosti su došli već u 8. minutu. Ćavi Simons se ustremio ka golu Zvezde, ušao u kazneni prostor i sjajnim udarcem matirao Omrija Glazera.

Nije se ništa promenilo na terenu od tog momenta. Gosti su nastavili da napadaju i stvaraju šanse, ali promene rezultata nije bilo. Jedina pretnja domaćeg tima bila je u 44. minutu kada je Osman Bukari umakao odbrani rivala i promašio neverovatnu priliku. Doduše podigao je zastavicu zbog ofsajda tada pomoćnik Danijelea Orsata.

Koliko su gosti bili bolji u prvom delu susreta pokazuje odnos u udarcima ka golu - 2:17. Ali, i sve drugo se ponovilo kao na prvoj utakmici. Ponovo je tim Baraka Bahara bio bolji u drugom poluvremenu, ali ... malo kvalitetan rival, a malo i sreća su koštali crveno-bele pozitivnog rezultata.

Napadala je Zvezda u nastavku meča, uputila čak 13 udaraca ka golu rivala u tom delu susreta. Ipak, u jeku naleta domaćeg tima gosti su duplirali prednost. Odličnu kontru izveo je Lajpcig. Šlager je proigrao Opendu koji je prevario Rodića i šutirao u prvi ugao. U toj situaciji Glazer nije mogao ništa da uradi.

Nije šampion Srbije izgubio glavu već je nastavio da napada i to mu se isplatilo. Kanga je centrirao, a Henriks je u 81. minutu smestio loptu u sopstvenu mrežu i ostavio nadu crveno-belima da mogu da dođu barem do remija. I mogli su do njega da dođu Aleksadar Dragović i saigrači.

U drugom minutu nadoknade Piter Olajinka je sjajno šutirao, ali je Blasvik bio dobro postavljen i izbacio je loptu u korner. Zvezda je u finišu imala nekoliko prekida, tada je i Glazer bio u kaznenom prostoru rivala, no nije uspela da dođe do izjednačenja.

Mančester siti je posle tri kola prvi na tabeli sa 12 bodova, Lajpcig je drugi sa devet. Crvena zvezda i Jang Bojs imaju po jedan. Poznato je da engleski i nemački klub idu dalje, dok će se srpski i švajcarski boriti za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope.

C. zvezda - Lajpcig 1:2 (0:1)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 41.961. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strelci: Henriks 81 ag (C. zvezda) - Simons 8, Openda 77 (Lajpcig)

Crvena zvezda (3-4-1-2): Glazer – Điga, Dragović, Rodić (od 85. Katai) – Mijailović (od 46. Nedeljković), Hvan, Kanga, Lučić (od 78. Mijatović) – Ivanić (od 69. Olajinka) - Bukari, Kraso (od 46. Endiaje).

Lajpcig (4-2-2-2): Blasvih – Henrihs, Lukeba, Simakan, Raum – Hajdara (od 83. Zajvald), Šlager (od 83. Kampl) – Simons (od 75. Karvaljo), Forsberg (of 70. Baumgartner) - Openda, Šeško (od 70. Klosterman).

 

Drugo poluvreme: Crvena zvezda - Lajpcig 1:2

90+4' - Kraj utakmice!

90+2' - Velika prilika za 2:2. Uhvatio je volej Olajinka, ali je golman Lajpciga bio dobro postavljen i uspeo je da spreči izjednačenje.

90+1' - Utakmica je produžena za četiri minuta.

89' - Tukao je iz daljine Gelor Kanga. Ipak, nije uradio to onako kako je želeo. Lopta je otišla preko gola Blasvika. Umeo je Gabonac da postigne nekoliko sjajnih golova u dresu Zvezde.

85' - Poslednja promena u redovima šampiona Srbije. Aleksandar Katai je zamenio Milana Rodića. Jasno je da domaćin svim silama želi da napadne rivala.

POGODAK NEMACA KOJI SU "DELIJE" SLAVILE: Ovako je Zvezda ekspresno smanjila vođstvo Lajpciga u Ligi šampiona (VIDEO)

81' - Vraća se Zvezda! Izveo je domaćin konrner, Kanga je centrirao, a Henriks je postigao autogol i ostavio crveno-bele u životu.

SAM PROTIV SVIH: Ovako je Lajpcig, usred inicijative Crvene zvezde, dao drugi gol na Marakani (VIDEO)

77' - Napadao je domaćin, ali je gol postigao gost. Sjajna kontra nemačkog tima. Šlager je proigrao Opendu koji je uspeo da nadmudri najpre Rodića, a potom i Glazera i udarcem iskosa sa leve strane pogodio prvi ugao Glazerovog gola!

74' - Neverovato šza Zvezda nije iskoristila. Udarac Olajinke je odbranio Blasvik, potom i odbitak Endijaeja. Ipak, da je on postigao gol bio bi poništen jer se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

69' - Treću izmenu napravio je Bahar. Mirka Ivanića je zamenio Piter Olajinka koji je bio starter pre 14 dana u Nemačkoj.

64' - Na stadionu "Rajko Mitić" nalazi se i trener Košarškog kluba Crvena zvezda Janis Sferopulos.

62' - Dobar nalet Zvezde. Igralo se pred golom Lajpciga u poslednjih nekoliko minuta. Nije bilo prave prilike, ali lopta je konstantno bila oko šesnaesterca protivnika.

59' - Razmahao se kartonima Danijele Orsato. I Henriks je požuteo, pa se samo Raum iz poslednje linije gostujućeg tima nije našao u beležnici italijanskog arbitra.

57' - Sada je i drugi štoper Lajpciga dobio žuti karton. U pitanju je Lukeba koji je oštro startovao na Endijajea. Nije bilo prijatno po goste nakon prekida, no uspeli su da se odbrane bez da stave na muke golmana Blasvika.

53' - Opet Glazer čuva tim. Openda je sjajno šutirao iz dobre pozicije, bacio se Izraelac i odbio loptu u korner iz koga se nije ništa izrodilo.

51' - Stativa je spasila goste. Šeško je dugo vukao loptu, odlično šutirao no okvir gola je bio saveznik domaćeg tima.

50' - Zvezda je izvela prvi korner, ali odbranio se Lajpcig. Pre toga Simakan je prvi igrač gostujućeg tima koji je dobio žuti karton.

FOTO: M. Vukadinović

47' - Odmah se novi napadač našao u dobroj šansi. Ipak, nije se odlučio na udarac, već je vratio loptu Ivaniću čiji šut nije bio idealan, pa je propuštena odlična prilika za izjednačenje.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Barak Bahar je napravio dve promene. Iz igre su izašli Srđan Mijailović i Žan-Filip Kraso, a na terenu su Kosta Nedeljković i Šerif Endijaj.

Prvo poluvreme: Crvena zvezda - Lajpcig 0:1

45+2' - Kraj prvog poluvremena!

45+1' - Neverovatan promašaj Emila Forsberga. Simons mu je ostavio loptu na tacni, a Šveđanin je promašio kolosalnu šansu.

44' - Šta se sve desilo u svega 30 sekundi. Najpre je Rodić napravio veliku grešku, okliznuo se i omogućio Opendi da izađe sam ispred Glazera. Ipak, golman Zvezde je fanstatično intervenisao i spasao svoj tim. Odmah potom je Bukari umakao odbrani rivala i našao se u sjajnoj poziciji. Njegov udarac je odbranio Blasvik, no pomoćni arbitar je podigao zastavicu zbog ofsajda.

41' - Nova opasnost po domaće. Openda je šutirao, ali ga je Rodić izblokirao. Nakon petog kornera za nemački tim dobro je reagovala odbrana crveno-belih.

40' - Još jedan udarac ka golu Zvezde. Henriks je ostavio povratnu lopti Haidari koji je šutirao visoko preko gola sa ivice kaznenog prostora.

34' - Koliko je nemački tim dominantan najbolje se ogleda u tome da gosti posle pola sata igre, ne samo da vode sa 1:0 kada se o golovima radi, već ima čak 13:1 kada se o šutevima radi.

FOTO: M. Vukadinović

31' - Dominira Lajpcig u potpunosti i crveno-beli se sigurno nisu nadali da će to baš ovako izgledati u Beogradu. Gosti konstantno prete i igra se uglavnom ispred gola šampiona Srbije.

NEOČEKIVANA FRKA NA "MARAKANI": Isključenje domaćih posle naizgled bezazlene situacije na meču Zvezda - Lajpcig!

28' - Drugi žuti karton na utakmici dobio je Žan-Filip Kraso. Nepropisno je reprezentativac Obale Slonovače zaustavio Simonsa i za italijanskog sudiju nije bilo dileme.

24' - Dobio je loptu na levu stranu Benjamin Šeško. Šutirao je iskosa, ali to je uradio loše pošto je pogodio samo spoljni deo mreže.

20' - Crveni karton je dobio jedan od kondicionih trenera Zvezde Nikola Todorić. On je zadržao Luisa Opendu dok je ovaj pokušavao da se vrati u teren. Ipak, najvažnije je da je odnos snaga na terenu ostao isti.

17' - Opasan napad Zvezde. Mijailović je poslao oštru loptu po zemlji, Blasvik ju je ispustio i malo je falilo Mirku Ivaniću da stigne do nje i smesti je u gol.

HLADAN TUŠ NA MARAKANI: Ovako je Lajpcig dao gol Crvenoj zvezdi na samom početku meča Lige šampiona (VIDEO)

11' - Prvi dobar napad Zvezde. Bukari je šutirao glavom, ali to je uradio veoma loše pa je lopta otišla daleko pored gola.

8' - Lajpcig je došao do prednosti! Ćavi Simons je postigao lep gol. Ušao je u kazneni prostor crveno-belih poslao loptu u dalji ugao i na sjajan način je matirao izraelskog čuvara mreže.

FOTO: M. Vukadinović

6' - Već u šestom minutu je pokazao prvi žuti karton sudija Danijele Orsato. U beležnici se našao Srđan Mijailović zbog oštrog starta. To može biti problem za Zvezdu zbog brzih krila nemačkog kluba.

4' - Lajpcig je bolje otvorio utakmicu. Konstantno se igra pred golom crveno-belih. Ipak, još uvek nije morao nijednog da interveniše Omri Glazer.

KOREOGRAFIJA ZA PAMĆENjE: Ovo su "delije" uradile pred Zvezda - Lajpcig u Ligi šampiona (VIDEO)

3' - Vrlo brzo od kako je počela utakmica gosti su izveli prvi korner. Raum je centrirao, ali dobro je reagovala odbrana srpskog šampiona.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

20.49 - "Marakana" je već puno, onoliko koliko je dozvoljeno zbog kazne koju je UEFA izrekla crveno-belima. Ona glasi 5.000 manje ljudi na tribinama.

 

20.29 - Trener Crvene zvezde Barak Bahar je oglasio neposredno pred početak utakmice:

- Imao sam dileme... odlučio sam da igram sa Krasoom jer mislim da ova ekipa može da stvori šanse i da pobedi. Bitno je i jedno i drugo, moramo da napravimo hemiju i da odigramo dobro - rekao je Barak Bahar za TV Arena sport.

Barak Bahar/FOTO: M. Vukadinović

20.01 - Iznenađenje je priredio Barak Bahar svom kolegi Marku Rozeu - Zvezda bi trebalo da zaigra u formaciji 4-2-3-1, s tim da bi ispred golmana Glazera trebalo da budu Mijailović kao desni bek, kapiten Dragović i novajlija Điga kao štoperi, te Rodić na levoj strani, potom kao zadnji vezni da igraju Kanga i Hvang, dok ofanzivni trio čine brzonogi Bukari na desnom krilu, dribler Lučić na levom i Ivanić u sredini, a najistureiniji je Kraso. Što se gostiju tiče, oni će, posle prvog poraza u Bundesligi još od 1. kola nove sezone, zaigrati u formaciji 4-4-2, u kojoj defanzivni kvartet ispred golmana Blasviča čine Henrhis, Simakan, Lukeba i Raum, vezni red Simons, Šlager, Hajdara i kapiten Forsberg, a najopasniji po gol Zvezde trebalo bi da budu Openda i Šeško.

19.58 - Crveno-beli imaju čak četiri izmene više u odnosu na povredama oslabljene goste: na klupi Zvezde su: Popović, Nedeljković, Degenek, Spajić, Stamenić, Endijae, Katai, Olajnika, Kangva, Mijatović, Kabić i Stefan Mitrović, a drugopozivci bundesligaša iz Nemačke su samo golman Gulaši, te Lenc, Poulsen, Sejvald, Baumgartner, Klosterman, Karvaljo i Kampl.

19.50 - Evo i sastava Zvezde: Glazer, Điga, Dragović, Rodić, Mijailović, Hvang, Kanga, Ivanić, Lučić, Kraso, Bukari.

Za Lajpcig igraju: Blasvič, Simakan, Hajdara, Openda, Simons, Raum, Lukeba, Forsberg, Šlager, Šeško, Henrihs

19.30  - Trenutna temperatura u Beogradu je 16 stepeni, vlažnost prilično visoka, 73%, a slab vetar duva 9 kilometara na sat.

19.00 - Zvezdina svlačionica...

18.25 - "MOLIMO NAVIJAČE..." Hitno saopštenje "delija" pred meč Crvena zvezda - Lajpcig u Ligi šampiona

18.24 - PORAZ OMLADINACA ZVEZDE: Lajpcig pobedio i u Beogradu i eliminisao crveno-bele iz Lige šampiona

Uoči meča:

Šampion Srbije još ne zna za trijumf u najelitnijem takmičenju ove sezone. Do sada je tim Baraka Bahara poražen u gosrima od Mančester sitija (3:1) i Lajpciga (3:1), dok je remizirao u Beogradu sa Jang Bojsom (2:2).

Ipak, Zvezda je u prošlom susretu sa ekipom Marka Rozea u Nemačkoj pokazala da može da se nosi sa Bundesligašem i otuda svi koji vole crveno-bele gaje optimizam da ovog utorka može da se upiše trijumf.

Klub iz Ljutice Bogdana je pred ovaj meč saznao lepe vesti iz UEFA, a tiču se publike. Takođe, poznato je i ko će deliti pravdu na ovoj utakmici.

Bahar: Zvezda ide na pobedu

Izraelski stručnjak je pred ovaj meč otkrio da će crveno-beli ići na pobedu, jer je to u DNK tima.

- Najpre, nikad ne igram meč da bih izborio remi, već da bih pobedio. To je u mojoj DNK, ali i u DNK ovog kluba. Što se tiče mana, videli smo svi da smo mi sposobni da im napravimo probleme, da stvaramo šanse za golove... Iako je je Lajpcig na papiru favorit, ipak nastupamo pred svojim navijačima, te je na nama da izađemo i igramo svoju igru - rekao je Bahar na konferenciji za medije.

Podsetimo, posle tri odigrane utakmice Mančester siti je lider grupe G sa devet bodova, Lajpcig ima šest, a Crvena zvezda i Jang Bojs po jedan bod.

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)