DVA SVETA - RAZLIČITA: Fiorentina - Čukarički, goleada na evropskoj sceni kojoj se Srbi nisu radovali

Novosti online

26. 10. 2023. u 22:54 >> 21:17

FUDBALERI Čukaričkog doživeli su ubedljiv poraz u Italiji od Fiorentine - 6:0 u 3. kolu Lige konferencija. "Brđani" će sigurno što pre želeti da zaborave utakmiceu na stadionu "Artemio Franki".

ДВА СВЕТА - РАЗЛИЧИТА: Фиорентина - Чукарички, голеада на европској сцени којој се Срби нису радовали

FOTO: Tanjug/AP

Izabrnaici Igora Matića izdržali su samo šest minuta. Već tada je Lukas Beltran uspeo da savlada Nemanju Belića i postalo je jasno da se gosti neće dobro provesti u Firenci.

Samo četiri minuta je bilo potrebno Argentincu da duplira prednost. Fiorentina je do trećeg gola stigla u 29. minutu preko Džonatana Ikonea. Nakon tog pogotka usledio je još jedan veliki problem za Čukarički. Preoštar faul je napravio Luka Subotić i dobio je crveni karton, pa su "brđani" do kraja meča morali sda igraju sa desetoricom u polju.

Nastavio je tim Vićenca Italijana u istom ritmu i u nastavku susreta. Viđena su još tri pogotka i svaku u mreži Belića. Strelci su bili Rikardo Sotil, Lukas Martinez Kvarta i Maksim Lopez.

Čukarički je na ovaj način doživeo i treći poraz, pa je na poslednjem mestu na tebeli bez bodova. Fiorentina ima pet, isto kao i Ferencvaroš i Genk.

Srpski tim će u Leskovcu 9. novembra dočekati italijanski klub, a do kraja grupne faze Lige konerencija je nakon toga očekuje meč sa Ferencvarošem kod kuće i Genkom u gostima.

Fiorentina - Čukarički 6:0 (3:0)

Stadion: "Artemio Franki". Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Hristovalantis Teuli (Kipar). Strelci: Beltran 6, 10, Ikone 29, Sotil 65, Martinez Kvarta 73, Lopez 83 (Fiorentina).

Fiorentina (4-3-3): Terećijano - Ranijeri, Martinez Kuarta, Kajode (od 8. Komuco), Parisi (od 46. Pieroci) - Barak (od 67. Infantino), Lopez, Mandragora - Ikone (od 58. Sotil), Beltran (od 58. Nzola), Kuame.

Čukarički (4-3-3): Belić - Rogan (od 66. Endijaje), Vranješ, Subotić, Tošić - Sisoko, Docić (od 46. Serafimović), Stanković (od 79. Kovač) - Nikčević, Adetunđi (od 46. Cvetković), Ivanović (od 46. Adžić).

 

Drugo poluvreme: Fiorentina - Čukarički 6:0

90+2' - Kraj utakmice! "Brđani" su doživeli ubedljiv poraz.

83' - Fudbaleri Čukaričkog što pre žele da se završi utakmica u Italiji, pošto se i šesti put zatresla mreža Belića. Maksim Lopez je postigao fanstastičan gol. Dobio je dosta prostora, otvorio je stopalo i još jednom naterao golmana gostiju da izvadi loptu iz mreže.

73' - Novi gol postigla je Fiorentina. Ovoga puta strelac je bio Martinez Kvarta. Centrirao je Ranijeri, loptu je promašio Sisoko, što je iskorisito štoper "viole" da smesti loptu u mrežu rivala.

ZADOVOLjNI Navijači Fiorentine/FOTO: Tanjug/AP

66' - Majstorija! Tako se najdednostavnije može opisati ono što je uradio Rikardo Sotil. Izveo je slobodan udarac sa nekih 20 metara, prebacio je živi zid i zatresao mrežu "brđana".

55' - Domaćin drži loptu u nogama i znalački čuva ubedljivo stečenu prednost. U nastavku susreta se uglavnom igra na polovini Čukaričkog.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Firenci.

Prvo poluvreme: Fiorentina - Čukarički 3:0

45+4' - Završeno je prvo poluvreme na stadionu "Artemio Franki".

44' - Nova dobra prilika za domaćina. Mandragora je izašao sam ispred Belića, no šutirao je loše iz odlične pozicije i lopta je otišla preko gola.

38' - Pored velikog zaostatka još jedan veliki problem za Čukarički. Veoma oštro je startovao Nemanja Subotić i zaradio je direktan crveni karton, pa će sa igračem manje u nastavku utakmice moraju da igraju izabranici Igora Matića.

29' - Ako nije malopre bio gol jeste sada. Džonatan Ikone je pogodio mrežu Belića. Došao je do lopte, a onda raspalio po njoj sa nekih 20 metara i golman gostiju ništa nije mogao da uradi u toj situaciji.

NEZAUSTAVLjIV Lukas Beltran/Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

22' - Zamalo da bude 3:0. Beltran je šutirao iz odlične pozicije, ali prečka je bila saveznik "brađana".

15' - U podređenom položaju je srpski tim. Nisu gosti iz Beograda očekivali da će za prvih deset minuta dvaput da vade loptu iz svoje mreže. 

13'  - Novi problem za "čuku", Rogan leži povređen. Pitanje je da li će moći da nastavi meč desni bek.

11' - Dugačko dodavanje sa sopstvene polovine terena, dvosturki strelac je iskoristio da za korak umakne odbrani gostiju, a onda je sjajno video da mu golman Čukaričkog ide u susret, istrčavajući iz kaznenog prostora, i lobom postigao gol. Sjajan potez, nema šta.

10' - Gol, i to kakav! Fiorentina vodi sa 2:0, opet Beltran!

RADOST Lukas Beltran/Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

7' - Gol Fiorentine je priznat. Niti je bilo ofsajda kada je Beltran proigran, niti je bilo prekršaja domaćih.

6' - Žuti karton za Vranješa, koji je najratoborniji. U međuvremenu prinudna izmena kod domaćih, Komuco menja Kajodea.

6' - Jako su besni fudbaleri Čukaričkog, smatraju da je pre pogotka bio prekršaj domaćih. VAR-provera je u toku.

5' - Gol za Fiorentinu! Beltran je strelac!

1' - Utakmica je počela!

Uoči meča:

"Brđani" nisu baš u idealnom raspoloženju došli u Firencu, pošto se nalaze u seriji od dva poraza iz poslednje tri utakmice, izgubili su od Genka (0:2) i Novog Pazara (0:1), dok su remizirali sa Voždovcem (1:1).

Nema dileme da je tim Vičenca Italijana veliki favorit, ali tim Igora Matića upravo u toj rasterećenosti može da traži svoju šansu.

Vredi pomenuti i da je Fiorentina prekinula niz od sedam utakmica bez poraza. U toj seriji su zabeležili četiri pobede i tri remija.

Sastavi timova:

Fiorentina (4-3-3): Terećijano - Ranijeri, Martinez Kuarta, Kajode, Parisi - Barak, Lopez, Mandragora - Ikone, Beltran, Kuame.

Čukarički (4-3-3): Belić - Rogan, Vranješ, Subotić, Tošić - Sisoko, Docić, Stanković - Nikčević, Adetunđi, Ivanović.

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave