TSC POVEO, FRAJBURG ODNEO CEO PLEN IZ SRBIJE: Odličan meč Lige Evrope u Bačkoj Topoli, favorit strepeo, pa se razgoropadio (VIDEO)

Novosti online

26. 10. 2023. u 20:40 >> 20:40

TSC iz Bačke Topole i osmoplasirani tim nemačke Bundeslige, Frajburg, odigrali su izuzetno zanimljivu utakmicu trećeg kola Lige Evrope, a iako je srpski klub senzacionalno poveo, rešivši tako prvo poluvreme u svoju korist, gosti su trijumfovali sa 1:3 uz tri pogotka sjajnog italijanskog internacionalca Vinćenca Grifa.

ТСЦ ПОВЕО, ФРАЈБУРГ ОДНЕО ЦЕО ПЛЕН ИЗ СРБИЈЕ: Одличан меч Лиге Европе у Бачкој Тополи, фаворит стрепео, па се разгоропадио (ВИДЕО)

Screenshot / TV Arena sport

Kao i protiv Vest hema, ekipa trenera Žarka Lazetića je uspela da protiv velikog favorita prva zatrese mrežu, no, baš kao i tada, nije uspela da spreči preokret suparnika.


U vrlo sadržajnom prvom poluvremenu, u kome je srpski predstavnik imao nekoliko odličnih prilika, jedino je on svoju i iskoristio. U 13. minutu iz defanzivne linije je Stojić uputio daleko dodavanje ka desnom krilu, tamo je Jovanović iz punog trka izveo snažan centaršut, a Petrović kod dalje, leve stative, izvrsnim udarcem doneo 1:0 ekipi iz Bačke Topole.


Odgovor Nemaca je bio prilično bez milosti. Istina, u "italijanskoj režiji".


Kiks Jovanovića u 48. minutu, kada ga je lopta prilikom kornera Frajburga pogodila u ruku, Grifo je iskoristio da iz penala poravna rezultat, da bi isti igrač u 59. minutu izveo pravu majstoriju iz slobodnog udarca i preokrenuo rezultat.


Već posle 1:1, usled primljenog pogotka odmah posle velikog predaha, TSC se našao u podređenom položaju, sa daleko više grešaka nego u uvodnom poluvremenu, a to je samo davalo krila gostima da iznova i iznova prete. Naredni kiks domaćih, kada se Cvetković oklinuo čekajući centaršut suparnika s desnog krila, Grifo je "pretvorio" u het-trik, lako postigavši gol kada oko njega nije bilo čuvara u neposrednoj blizini.


Frajburg je, posle svega viđenog na TSC areni, zasluženo trijumfovao (dva gola su mu poništena zbog ofsajda), ali ekipa Žarka Lazetića može da bude ponosna na najveći deo svog nastupa protiv apsolutnog favorita.

KRAJ! TSC - Frajburg 1:3

86' - Frajburg opasniji i u završnici meča. Ali, bez nekog velikog truda u ovim trenucima.

81' - Pokušava domaćin da nađe neku šupljinu u odbrani rivala, ali nje nema ni izbliza u drugom poluvremenu kao što je to bio slučaj u prvom.

76' - Četvorostruka izmena u TSC-u. Šoć, Stanić, Ćirković, Vlalukin su ušli. Tri izmene sprema i trener Frajburga.

73' - Gol, Frajburg vodi sa 1:3! Nezaustavljiv je Italijan. Treći gol koji je Grifo dao na ovo meču, sada posle centaršuta s desne strane, pa činjenice da se okliznuo Cvetković koji je čuvao najopasnijeg igrača gostiju, a onda je ostala relativno laka egzekucija.

70' - Evo i snimka sjajnog gola kojim je Vinćenco Grifo doneo 1:2 Frajburgu na gostovanju TSC-u (VIDEO)

68' - Ofanzivna izmena domaćih. Vulić napušta teren, Miloš Pantović ulazi

66' - "Umirila" se malo igra, nekoliko uzastopnih grešaka je tome razlog. Jedini što je nepromenljivo je glasna pesma nemačkih navijača, kojih je oko 800

61' - Au, velika šansa za TSC! Rakonjac je omogućio Đakovcu da se probije sam pred gol rivala, bio je oči u oči s golmanom Frajburga i, sa desetak metara, iskosa s leve strane, šutirao pored spoljne ivice stative!

59 - Kakav gol! Frajburg je preokrenuo, 2:1, Vinćenco Grifo je maestralno izveo slobodnjak levom nogom - snažno je šutirao sada već dvostruki strelac, lopta preletela živi zid i odsela u mreži. Možda je mogao bolje da interveniše golman TSC-a, Ilić, ali je izgleda očekivao centaršut, a ne direktan udarac sa te pozicije.

58' - TSC se, poput grogiranog boksera, "nalazi na konopcima". Najpre kiks u odbrani, koji je golman ispravio u poslednji čas, a onda nova neopreznost - igranje rukom, još jednom: slobodan udarac je za goste sa desnog krila.

55' - Treći put se zatresla mreža TSC-a na ovom meču, a drugi put je gol Frajburga poništen. Ovoga puta zbog ofsajda u kome se našao na levom krilu Vaishaupt, čiji je centaršut doveo do pogotka koji, jelte, ne važi. Ostaje 1:1.

51' - Nova dobra akcija gostiju, opet je u prilici Grifo, šutira vrlo odlučno s leve strane, lopta odlazi tik iznad mesta gde se spajaju prečka i stativa. Nema šta, "dobio je krila" Frajburg posle ranog gola, na samom stratu drugog poluvremena.

49' - Nerešeno! Grifo postiže gol sa bele tačke (VIDEO), Frajburg je izjednačio na 1:1

48' - Da li je moguće... Penal za goste! Lopta udara u ruku igrača TSC-a Jovanovića u njegovom šesneastercu, prilikom centaršuta iz trećeg kornera Nemaca...

46' - Počeo je drugi deo meča!

Kraj poluvremena. Vrlo sadržajnog - Frajburg je imao više loptu u svom posedu, imao i dobre prilike, ali je TSC ne samo postigao pogodak iz sjajno organizovanog tropoteznog napada, već je još nekoliko puta bio blizu postizanja gola. Trenutnih 1:0 deluju, ma koliko senzacionalno, potpuno zasluženo.

45' - Igraće se još četiri minuta. Ili možda još duže, jer se povredio Vulić. Nagazio ga je Heler, ali će moći da nastavi da igra fudbaler TSC-a

45' - Definitivno peh za pehom kada se o gostima tiče. Ne može ni Filip da nastavi da igra, pa je i on zamenjen poput Salaja. U  igru je ušao Gregorič.

44' - Sjajna akcija Frajburga iz slobodnog udarca s desne strane! Lopta je savršeno upućena ka daljoj stativi, odakle je Ginter, sa zavojem oko glave usled pomenute povrede, volej probao da pretvori u udarac kojim se došlo do 1:1, ali je lopta prohujala pokraj mete! Opasno je bilo...

43' - Više od dva minuta je trajao prekid.

41' - Prekinut je meč zbog povrede (još jednog) igrača Frajburga. Nakon što je stradala noga Salaja, a Ginter morao na ušivanje glave, sada je Filip ostao da leži posle jednog skok-duela.

37' - Izjednačio je Frajburg! Ne, nije, poništen je gol! Isprva su slavili Nemci gol rezerviste Helera - posle centaršuta s desne strane, lopta je otšila na levo krilo napada gostiju. Usledio je centaršut, pa jedno lukavo odigravanje glavom od strane napadača, Grifa, koji je samo "prosledio" loptu dalje, a Heler nogom smestio loptu u mrežu. Ipak, video-provera je ukazala da se radilo o nedozvoljenoj poziciji, ostaje 1:0 za TSC!

34' - Nastavljaju se dobre akcije domaćina, nova pretnje po desnom krilu, novi dobar centaršut, ali ovaj put ne i idealan šut Vulića.

29' - Jedan od boljih napada nemačkog tima okončan je Vaishauptovim udarcem po zemlji, no dobro se u desnu stranu bacio golman TSC-a Ilić i uhvatio loptu.

26' - Evo i kako je Nemanja Petrović, u sjajnoj akciji TSC-a, postigao gol Frajburgu (VIDEO)

23' - Definitivno, Salaj koji je nedavno dao gol Srbiji, u pobedi Mađarske u kvalifikacijama za EURO 2024, a koji je dvaput bio strelac u Ligi Evrope, ne može da nastavi meč. Teško se kreće ka klupi, Heler ga menja. Prinudna izmena Lajpciga.

20' - Kakva šansa za Frajburg! Lopta je prohujala kroz peterac TSC-a posle centaršuta s desnog krila, a kod dalje stative Salaj je "zaplivao" kroz vazduh, probao glavom da postigne gol, no metu je promašio "za dlaku" (i deluje kao da se povredio pri padu)

18' - Nova solidna akcija domaćih! Odlično deluje TSC, sada je pripretio i visokim centaršutem, odnosno udarcem glavom. 

16' - Još jedna šansa za TSC! Sve je bilo idealno do poslednjeg dodavanja, odnosno šuta koji se iščekivao nakon "povratne" s desne strane, ali je u poslednji čas, uklizavanjem gostujućeg defanzivca, otklonjena opasnot.

14' - Kakva akcija TSC-a! Iz defanzivne linije je Stojić uputio daleko dodavanje ka desnom krilu, tamo je Jovanović iz punog trka uputio snažan centaršut, a Petrović kod dalje, leve stative, izvrsnim udarcem doneo 1:0 ekipi iz Bačke Topole.

13' - Gooool! Nemanja Petrović, TSC vodi!

6' - Očekivano, presing favorita pravi problem ekipi Žarka Lazetića, pa Frajburg relativno brzo osvaj aloptu, a onda strpljivije, jer i nije pod tolikim pritiskom, organizuje sopstveni napad.

3' - Oko 800 navijača nemačkog kluba bodri svoje ljubince sa tribine "TSC arene". I to prilično bučno. 

1' - Utakmica je počela!

18.42 - Startna postava TSC-a: Ilić - Cvetković, Antonić, Čalušić, Petrović - Radin, Stojić, Đakovac - Jovanović, Vulić, Rakonjac. Za Frajburg igraju Atubolu - Ginter, Lienhart, Gulde - Doan, Egeštajn, Hefler, Vaishaupt - Salaj, Filip, Grifo

18.41 - Timovi su kod centra igrališta. Još koji trenutak i utakmica počinje!

Uoči meča

 Želja Bačkotopolčana je da, poput igre u duelima sa Vest Hemom i Olimpijakosom, prikažu zapaženu partiju, i pored toga što nisu u punoj formi.

- Atmosfera u ekipi je odlična, nema povređenih igrača, što nam mnogo znači - kaže Žarko Lazetić, trener TSC-a. - U prethodnim duelima nismo baš bili miljenici sreće, na domaćem koloseku neplanirano remizirali u nekim mečevima, koje smo, objektivno, morali pobediti. Međutim, uveren sam da nas sve to nije izbacilo iz koloseka. Frajburg je tipičan predstavnik škole fudbala Nemačke, igra čvrsto, ne predaje se, igrači su atlete, snažni i opasni u skoku… analizirali smo ih, znamo njihove prednosti, ali imaju i mana i ako uspemo da ih iskoristimo, možemo do novog podviga.

Izabranici stratega Lazetića znaju da ih čeka težak meč protiv Frajburga, kao što će biti i svaki naredni u Ligi Evrope. Uzdanica ekipe iz Bačke Topole, Milan Radin, smatra da na odluku o pobedniku može da utiče bolja koncentracija i veća želja.

- Frajburg je „direktna ekipa“, ne upražnjavaju sistem „tika-taka“ već idu direktno na gol i smatram da bi i na tom polju trebalo da obratimo pažnju. Jer reč je o svestranom timu, jakom na svakoj od pozicija. Na nama je da igramo po svom modelu, maksimalno fokusirani i da u takvoj postavci na terenu tražimo put do rezultata - kaže Radin.

KAZNA ZA „JUG“

ZBOG kazne koju je odredila Disciplinska komisija UEFA, kapacitet tribina na „TSC areni“ biće smanjen za 420 mesta, a zabrana se se odnosi na sve sektore na južnoj tribini. U klubu u Bačkoj Topoli apeluju na navijače da se ne ponove situacije koje su dovele do zatvaranja dela stadiona.

Za one koji zbog ograničenja ne budu u prilici da prisustvuju utakmici, klub će, kako ističu u TSC-u, refundirati cenu ulaznice.

Bonus video: "DELIJE" NISU MOGLE DA VERUJU! Evo šta je Lajpcig pustio s razglasa pred meč Lige šampiona sa Crvenom zvezdom

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)