KAKAV TRILER NA MARAKANI! Zvezda u goleadi bolja od Javora pred iskušenje u Ligi šampiona (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2023. u 20:38 >> 20:38

FUDBALERI Crvene zvezde uspeli su da pobede Javor sa 3:2 u 12. kolu Superlige Srbije pred duel u Ligi šampiona sa Lajpcigom (sreda, 21).

КАКАВ ТРИЛЕР НА МАРАКАНИ! Звезда у голеади боља од Јавора пред искушење у Лиги шампиона (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Dobro su crveno-beli otvorili utakmicu, igralo se konstantno pred golom rivala. Takvu igru domaćin je krunisao pogotkom u 16. minutu kada je Đorđe Skoko posle centaršuta Ivanića zatresao sopstvenu mrežu.

Nastavio je šampion Srbije da napada, tri puta je pogođen okvir gola (Olajinka, Ivanić i Endijaje), ali rezultat na semaforu "Marakane" se nije menjao.

Pala je Zvezda u drugom poluvremenu, Javor je to iskoristio i već u 53. minutu uspeo da izjednači preko Nasera Đige koji je zatresao sopstvenu mrežu. Nije dugo trebalo domaćinu da povrati prednost. Piter Olajinka se u 56. minutu najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru rivala.

Ni posle tog gola tim koji je danas sa klupe predvodio Milovan Milović nije klonuo duhom i uspeo je drugi put na utakmici da šokira crveno-bele. U 65. minutu rezervista Radivoj Bosić je pobegao Đigi i matirao Omrija Glazera.

Morao je da menja nakon toga Barak Bahar. Uveo je u igru Žan-Filipa Kraosa, Aleksandra Kataija, Jovana Mijatovića i Hvanga Im Boma. Upravo je mladi napadač doneo tri boda Zvezdi. Odlično je ispratio centaršut Ivanića i glavom je zakucao loptu u mrežu Ivanjičana.

Prvanac u ovoj sezoni mogao je da postigne i Katai, ali je golman gostiju Manojlović odlično intervenisao i sprečio popularnog "magika" da se upiša u strelce.

Klub sa "Marakane" je drugi na tabeli sa 24 boda, ima četiri manje od Partizana, dok je Javor na devetom mestu sa 14.

C. zvezda - Javor 3:2 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Nenad Minaković. Strelci: Skoko 16 ag, Olajinka 56, Mijatović 79 (Zvezda) - Điga 53 ag, Bosić 65.

Crvena zvezda: Glazer – Điga, Mijailović, Dragović – Nedeljković, Stamenić (od 67. Katai), Kanga (od 78. Hvang), Lučić (od 74. Kraso) – Ivanić – Olajinka, Endijaje (od 74. Mijatović).

Javor: Manojlović – Kopitović, Tojčić, Skoko, Miletić – Dukure (od 77. Obradović), Petrović (od 67. Milošević), Eliomar (od 54. Bosić) – Gojković, Dolmagić (od 77. Ilić) – Bajere (od 77. Kofi).

Drugo poluvreme: C. zvezda - Javor 3:2

90+4' - Kraj utakmice.

89' - Mogao je tačku na ovaj meč da stavi Aleksandar Katai. Izašao je sam ispred Manojlović, ali je šutirao prvao u njega, pa je još uvek bez prvenca ove sezone.

79' - Mladi Jovan Mijatović postiže pogodak za crveno-bele. Ispratio je sjajan centaršut Ivanića i glavom je poslao loptu u mrežu rivala.

74' - Curi vreme na "Marakani". Pokušava Barak Bahar izmenama da vrati prednosti. U igru su ušli Aleksandar Katai, Jovan Mijatović i Žan Filip Kraso.

66' - Pljušte golovi u Beogradu. Pobegao je Radivoj Bosić odbrani rivala, snažno šutirao i doneo novo izjednačenje gostima iz Ivanjice.

56' - Vrlo brzo je Zvezda uspela da vrati vođstvo. U gužvi u kaznenom prostoru Javora najbolje se snašao Piter Olajinka i zakucao je loptu u mrežu tima iz Ivanjice.

53' - Javor je uspeo da izjednači. Gosti inicarli kontranapad, a autogol je postigao Naser Điga koji je pokušao da otkloni opasnost, no poslao je loptu u sopstvenu mrežu.

48' - Tukao je i Kanga i opet je golman Javora dobro reagovao i odbio loptu u korner iz kog domaćin nije ozbiljnije pripretio.

47' - Odmah opasan napad domaćih. Lučić je uneo loptu u sredinu, šutirao je levom nogom, ali dobro je intervenisao Manojlović i do promene rezultata nije došlo.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Trener nisu ništa menjali, pa su isti igrači na terenu i u nastavku susreta.

Prvo poluvreme: C. zvezda - Javor 1:0

45' - Kraj prvog poluvremena!

40' - Prvi žuti karton pokazao je sudija Nenad Minaković. U beležnici se našao Todor Petrović posle prekršaja nad Gelorom Kangom.

32' - Udarac je oprobao i Stamenić. Nije to bio baš dobar pokušaj, ipak golman Javora nije najbolje intervenisao, no uspeo je nekako da uhvati loptu i spreči crveno-bele da dupliraju prednost.

28' - Treći put su igrači Zvezde pogodili okvir gola, sada je Ivanić pogodio prečku posle dobrog udarca sa ivice kaznenog prostora. Potom je u nastavku akcije Manojlović zaustavio njegov pokušaj iz dobre pozicije.

24' - Vrlo lako je moglo da bude 2:0 na semaforu. Opet je okriv gola spasao goste. Šerif Endijaje je šutirao glavom, ali lopta je završila na stativi.

AKCIJA Šerif Endijaje/FOTO: M. Vukadinović

22' - Novi opasan napad Zvezde. Nedeljković je centrirao sa desne strane, ali lopta je bila jaka pa do nje nije uspeo da stigne Lučić koji je bio na levoj strani.

18' - Izveli su Ivanjičani dva vezana kornera, no u oba navrata domaćin je dobro reagovao i opasnosti po gol nije bilo.

16' - Krunisala je Zvezda dobru igru ranim pogotkom. Lučić je proigrao Ivanić, ovaj je poslao oštru loptu u kazneni prostor rivala koja je pogodila Đorđa Skoka i završila u mreži Ivanjičana. Mladi štoper gostiju nije imao sreće i postigao je autogol.

11' - Najbolju priliku imao je Piter Olajinka. Centrirao je Gelor Kanga, Nigerijac je tukao glavom, a saveznik Javora bila je prečka.

9' - Pokušao je štoper gostiju Tojčić glavom da ugrozi Omrija Glazera. Njegov udarac otišao je iznad prečke izraelskog golmana.

6' - Uradac u okvir gola uputio je Stamenić. Pokušao je sa 16 metara, no to nije uradio onako kako je želeo pa je Strahinja Manojlović lako zaustavio udarac veziste crveno-belih.

4' - Prvi opasan napad izveo je domaćin. Poslao je oštru loptu po zemlji sa desne strane Marko Stamenić, ali dobro je bila postavljena odbrana gostiju.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

18.19 - SITI UMALO DA DOŽIVI ČETVRTI KIKS U NIZU U ENGLESKOJ! Šampion Premijer lige "preživeo" dramu sa Brajtonom

18.18 - LAJPCIG SIGURAN PRED DUEL SA ZVEZDOM: Openda pogađao, Olmo se vratio na teren

Uoči meča:

Šampionu naše zemlje je ovaj meč uvertira za sredu i duel 3. kola Lige šampiona protiv Lajpciga u Nemačkoj. Nema dileme da su izabranici Baraka Bahara favoriti na ovom susretu, ali tim iz Ivanjice u dobro raspoloženju dočekuje susret na stadionu "Rajko Mitić".

Javor je osvojio šest bodova u poslednja dva meča, pošto je pobedio Radnik u Surdulici sa 1:0 i Železničar kod kuće (2:1).

Zvezda je u prošloj rundi trijumfovala u Kragujevacu protiv Radničkog sa 4:3, ali je taj duel registrovan službenim rezultatom (3:0) u korist crveno-belih zbog propusta domaćina u vezu sa protokolom. Ekipa sa "Marakane" je u međuvremenu odigrala prvo kolo Kupa i ubedljivo je savladan Trajal u Kruševcu (6:0).

Aleksandar Dragović i saigrači u ovaj meč ulaze sa druge pozicije i 21 bodom, Javor je na devetom mestu sa 14.

Sastavi timova:

Crvena zvezda: Glazer – Điga, Mijailović, Dragović – Nedeljković, Stamenić, Kanga, Lučić – Ivanić – Olajinka, Endijaje.

Javor: Manojlović – Kopitović, Tojčić, Skoko, Miletić – Dukure, Petrović, Eliomar – Gojković, Dolmagić – Bajere.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)