PROBLEM ZA PROBLEMOM: Italijansku reprezentaciju uzdrmao upad policije, a sad još i ovo

Novosti online

13. 10. 2023. u 19:32

Fudbalska reprezentacija Italije prolazi kroz teške trenutke.

ПРОБЛЕМ ЗА ПРОБЛЕМОМ: Италијанску репрезентацију уздрмао упад полиције, а сад још и ово

Foto: EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Nakon što su policajci upali u trening kamp "azura", zbog istrage o nelegalnom klađenju, usled čega su reprezentativci Nikolo Zaniolo i Sandro Tonali pušteni kući, jer, kao predmet istrage, ne mogu da se koncentrišu na fudbal, Italija je dobila još jednu lošu vest:

biće lišena pomoći povređenog Federika Kijeze u naredna dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se sledećeg leta održava u Nemačkoj.


Kijeza se danas povukao iz kampa reprezentacije u Kuverćanu jer je utvrđeno da povreda mišića zbog koje nije igrao prošlog vikenda za Juventus, takve prirode da iziskuje dužu pauzu.


Krilni napadač Juventusa tako neće moći da pomogne saigračima u sutrašnjem meču protiv Malte u Bariju, kao ni u utorak protiv Engleske u Londonu, na stadionu Vembli. 

Federiko Kijeza / Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO


Povreda Kijeze nije jedini problem za selektora "azura" Lućana Spaletija, pošto protiv Malte neće moći da igra ni vezista Lacija Matija Zakanji. Italijanski mediji tvrde da je povreda lakše prirode i da će Zakanji biti spreman za meč protiv Engleske. 


Aktuelni evropski šampion Italija je propustio prethodni Mondijal u Kataru, a u opasnosti je i da ostane bez mogućnosti da brani kontinentalnu titulu, jer je trenutno na drugom mestu grupe C sa sedam bodova iz četiri meča.
Isti broj bodova imaju i Ukrajina i Severna Makedonija, ali i meč više. Italija do kraja kvalifikacija ima izuzetno težak raspored jer gostuje Engleskoj i Ukrajini, pa bi joj u slučaju oba poraza bile nedovoljne pobede kod kuće protiv Malte i Severne Makedonije. Plasman na EURO će obezbediti dve prvoplasirane selekcije
 

Bonus video: Kad Saša Đani Ćurčić pred Mančester siti - Zvezda usred Londona skandira Putinu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)