CRNO-BELI VRH: Partizan nastavio da pobeđuje u fudbalskom prvenstvu Srbije

A. I.

01. 10. 2023. u 18:52 >> 17:07

FUDBALERI Partizana odigrali su jednu od najboljih utakmica ove sezone. Crno-beli su slavili na gostovanju Napretku u Kruševcu, rezultatom 2:0 (1:0), a navijače je mogla raduje poletna igra "parnog valjka" koji je još jednom pokazao da je u dobroj formi.

ЦРНО-БЕЛИ ВРХ: Партизан наставио да побеђује у фудбалском првенству Србије

FK Partizan/M. Todorović

Od prvog minuta Partizan je pokazao da je došao po ceo plen. Mateus Saldanja pretio je u prvom minutu, blokiran je bio. Tri minuta kasnije u šansi se našao i Mihajlo Ilić.

Probudio se domaćin u osmom minutu. Za "čarapane" je dobru priliku imao nekadašnji fudbaler Partizana, Milan Bojović koji je snažno šutirao, tik kraj mreže Aleksandra Jovanovića. To kao da je bio trenutak otrežnjenja za goste, zaređali su sa šansama.

Aldo Kalulu i Kvinsi Menig imali su više prilika da ugroze sjajnog Vladimira Savića koji kao da je začarao svoju mrežu. Pored pomenutih, pretio je i Bibras Natho, Kristijan Belić.... ali nije bilo gola.

FK Partizan/M. Todorović

Mogao je greškom Aranđela Stojkovića i domaćin do vođstva 20. minutu, ali je dobro zatvorio ugao Aleksandar Jovanović nakon neopreznog dodavanja defanzivca crno-belih.

Najveću priliku pre gola imao je Kvinsi Menig u 40. minutu. Dva puta je brzo pretio. Prvo je sa pet metara na dodavanje Natha pravo u Savića šutirao, a onda promašio gol. Ipak, inicijativa se gostima isplatila u drugom minutu nadoknade prvog poluvremana.

Aldo Kalulu došao je do prvenca u crno-belom dresu. Belić je centrirao, neko od defanzivaca pokušao da skloni loptu, ali je ona došla do Kalulua koji ju je volejem poslao u mrežu za 1:0.

FK Partizan/M. Todorović

Odmah na startu drugog poluvremena nakon četiri minuta igre mogao je Partizan da duplira vođstvo. Namestio se Saldanja sa ivice šesnaesterca po sredini, šutirao je iz okreta, a stativa je bila saveznik već savladanog Savića.

Nije se Partizan opustio previše nakon gola, kontrolisali su crno-beli igru i napadali, a jednu od retkih prilika imao je domaćin u 69. minutu kada je Milan Bojović volejem pokušao da iznenadi Jovanovića, koji je bio na visini zadatka.  

Ipak, u 75. minutu popustila je koncentracija domaćih igrača. Gajas Zahid je uputio sjajnu loptu u peterac Napretka, gde ju je nespretno u svoju mrežu poslao Stefan Jovanović za konačnih 2:0.

NAPREDAK - PARTIZAN  0:2 (0:1) (Kalulu 45+2', Jovanović 75'ag)

KRAJ MEČA

90' Četiri minuta produžena je utakmica.

83' Lukavo je Saldanja pokušao da iznenadi Savića - samo korner.

80' Probudili su se domaći, krenuli da napadaju, ali kruže oko šesnaesterca gostiju bez konkretnijih prilika.

75' GOL! Partizan je uvećao prednost. Odlično je u peterac ubacio loptu Zahid, a nespretno je u svoju mrežu poslao Stefan Jovanović.

74' Au! Velika prilika za crno-bele sve je do završnice odlično odradio Kalulu, izašao je pred Savića i prebacio gol.

71' Oprobao je udarac i Zahid, bio je neprecizan. Nižu se šanse crno-belih.

FK Partizan/M. Todorović

68' Prva velika prilika za domaćina. Bojović se našao u prilici, a kao pobednik iz nje je izašao Aleksandar Jovanović.

59' Totalna ofanziva Partizana. Sada je pripretio i Belić.

54' Nova šansa za goste. Iskosa je Svetozar Marković šutirao nakon centaršuta Meniga. Nije na najbolji način zahvatio loptu defanzivac crno-belih. Sadiković će zameniti Jovića u redovima domaće selekcije.

FK Partizan/M. Todorović

49'  Kakav pokušaj Saldanje. Pogodio je stativu. Okrenuo se sa ivice šesnaesterca, stativa je spasla domaćina.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 0:1

45+2' GOL! Aldo Kalulu je konačno razbio barijeru. Pred sam odlazak na poluvreme isplatila se inicijativa domaćina dočekao je loptu Kristijana Belića Kalulu na petercu, loše je pre toga neko u odbrani reagovao!

45' Dva minuta produženo je prvo poluvreme.

40' Au, šta su propustili sada fudbaleri Partizana. Saldanja je do Meniga bez gledanja, on do Natha, koji mu je vratio looptu, ponovo je golman Napretka bio na visini zadatka. Šutirao je Holanđanin sa peterca, a potom odbitak poslao iznad prečke.

33' Pao je ritam igre u ovim trenucima. Iako i dalje kontrolišu gosti igru intenzitet iste je znatno slabiji

FK Partizan/M. Todorović

24' Puno radno vreme u ovim trenucima za Savića, šutirao je sada i Aranđel Stojković. Ponovo brani golman "čarapana".

21' Odmah na drugoj strani Menig i Kalulu našli su se u šansi. Prvo je Holanđanin šutirao, Aldo Kalulu umalo natrčao na odbitak. Nema gola.

21 - Nebojša Bastajić je umalo kaznio neopreznost Aranđela Stojkovića koji je nesmotreno vratio loptu ka golmanu Aleksandru Jovanoviću. Imali su crno-beli dosta sreće.

13' Ponovo Kalulu! Iskosa je šutirao, morao je da se pomuči Vladimir Savić da sačuva mrežu.

11' Aldo Kalulu se našao u velikoj prilici, dobro ga je proigrao Stojković, ali nije imao sreće fudbaler Partizana.

FK Partizan/M. Todorović

7' Više loptu u nogama u uvodu meča ima Partizan. U prilog gostima to što nisu izbuili u poslednjih sedam duela protiv Kruševljana. Skor je 6 pobeda i jedan remi.

5' - Partizan ima ogromnu podršku svojih pristalica, no ona mu za sada nije dovoljna da duže drži loptu u svom posedu. Prilično uspešan presing Kruševljana, a i ne mali broj grešaka Beograđana.

3'  - Pokušavaju domaći fudbaleri da napadima po levom krilu probiju bedem gostujućih crno-belih, ali dalje od prilaska rubu šesnaesterca nisu uspeli.

1' - Meč je počeo!

UOČI MEČA

15:50 - Dostupni su sastavi za meč.

NAPREDAK - PARTIZAN

Sudija: Nenad Minaković

NAPREDAK (3-4-3): Savić - Đeković, Marinković, Mršić - Stoiljković, S. Jovanović, Jović, Zličić - Ljubomirac, Bastajić, Bojović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Kanute, Belić - Kalulu, Natho, Menig - Saldanja.

Partizan je u seriji od pet pobeda, a u slučaju šeste osamiće se na prvoj poziciji Superlige Srbije, nakon što je TSC remizirao sa ekipom Mladosti iz Lučana.

Prethodna dva duela ovih ekipa pripali su Partizanu minimalnim pobedama 1:0, što dovoljno govori koliko je Napredak nezgodan rival po tim iz Humske

REČ TRENERA PARTIZANA - Igor Duljaj: Imate tim koji vam ne leži, nama je to Napredak.

- Mnogo puta nam je oduzimao ključne bodove. Očekuje nas teška utakmica. Dobro je što je utakmica pomerena za dan ranije, pošto će biti lepa prilika da veliki broj navijača dođe i pogleda lepu fudbalsku predstavu. Imate tim koji vam jednostavno ne leži, nama je to Napredak koji na svom terenu igra odlično protiv Partizana. Mi imamo naš cilj, a to je nastavimo pobednički niz", rekao je Duljaj o Kruševljanima.

REČ POMOĆNOG TRENERA NAPRETKA: Nikola Stojanović: Ekipa se podigla, posedujemo kvalitet za pozitivan rezultat

- Znamo da Partizan uvek ima najveće ambicije, igraju dobro, postižu golove, a činjenica da su pojedine utakmice rešavali u samom finišu, dodatno svedoči o kvalitetu crno-belih. Predočili smo igračima sve vrline, ali i mane rivala, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Svi igrači su zdravi i spremni, u ekipi neće biti samo Vukajlovića koji ima parne žute kartone. Ekipa se podigla, posedujemo kvalitet i nadamo se da možemo do pozitivnog rezultata, zašto ne i pobede

Napredak je na skoru 2-1-4 i nalazi se na 13. mestu.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024