"TO JE TAKO JEDNOSTAVNO": Šampionka Vimbldona objasnila razliku između Đokovića i Alkaraza

Novosti online

01. 10. 2023. u 11:08

NOVAK Đoković i Karlos Alkaraz dominiraju "belim sportom", a bivša teniserka Marion Bartoli objasnila je razliku između njih dvojice.

ТО ЈЕ ТАКО ЈЕДНОСТАВНО: Шампионка Вимблдона објаснила разлику између Ђоковића и Алкараза

Foto: AP

Pobednica Vimbldona iz 2013. godine istakla je da osvojeni grend slemovi ove sezone najbolje govore o tome ko je bolji.

- Jedan je osvojio tri grend slem titule ove sezone, a drugi je osvojio jednu. Jedan je igrao četiri grend slem finala, drugi je igrao jedno. To je tako jednostavno... Mislim da moramo šire da pogledamo kako svi prolaze kroz sezonu. I za sada Novak radi sve bolje. To ne znači da se stvari neće promeniti, naravno. Očigledno je da je Novak više na kraju karijere, nego na početku. Ali način na koji se nosio ove sezone, njegova mentalna snaga i sposobnost da se oporavi od svega smatram izvanrednim. I ne mislim da mnogi ljudi mogu  da tvrde da imaju istu mentalnu čvrstinu kao on - rekla je Bartoni, a prenosi "Tenis Majors".

Đoković i Alkaraz su ove godine odigrali dve meča na grend slemovima. Srbin je trijumfovao u polufinalu Rolan Garosa, a Španac u finalu Vimbldona.

Podsetimo, Nole će do kraja sezone igrati na tri turnira - masters u Parizu (30. oktobar - 5. novembar), završni masters u Torinu (12. - 19. novembar) i Dejvis kup (21. - 26. novembar).

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom