ZVEZDA IZGUBILA OD ČUKARIČKOG: Neočekivan poraz crveno-belih pred Ligu šampiona i put u Mančester

A. I.

16. 09. 2023. u 20:07 >> 20:09

FUDBALERI Čukaričkog prvi put su nakon četiri godine pobedili Crvenu zvezdu. Domaćin je protiv šampiona Srbije slavio 2:1 (1:0). Bio je to prvi trijumf "brđana" nad crveno-belima nakon 2019. godine.

ЗВЕЗДА ИЗГУБИЛА ОД ЧУКАРИЧКОГ: Неочекиван пораз црвено-белих пред Лигу шампиона и пут у Манчестер

M. Vukadinović

Igrao se na Banovom brdu otvoren i atraktivan fudbal. Bez mnogo kalkulacija, nisu se štedeli ni jedni, a ni drugi, a navijači su mogli da uživaju u uzbudljivoj utakmici.

Prvu pravu priliku imao je domaći sastav u 12. minutu. Nakon greške odbrane gostiju u izglednoj prilci našao se Đorđe Ivanović, pogodio je spoljni deo mreže.

Iako je tokom prvih 20 minuta inicijativa bila na strani Crvene zvezde, kaznio je domaćin nesmotrenost odbrane gostiju. Kingsi Kangva loše je dodao do Uroša Spajića, a Sandej Adetundži presekao je pas i hitro krenuo ka golu šampiona Srbije.

M. Vukadinović

Bio je oboren, a sudija Miloš Milanović je bez razmišljanja poslao na "belu tačku". Sigurni izvođač bio je marko Docić - od 23. minuta na semaforu je bilo 1:0.

Odmah na startu drugog poluvremena izjednačila je Crvena zvezda Nemanja Tošić povukao je Šerifa Endiajea, a Milanović još jednom samouvereno pokazuje na "belu tačku". Siguran je bio Kraso u 47. minutu.

Čukarički mogao do vođstva samo pet minuta kasnije. Prvo je Miladinović iz voleja, neometan, šutirao malo preko gola, a nepun minut kasnije, u Ivanović je pogodio stativu Zvezdinog gola.

Otvorena igra odvijala se do kraja meča, za nijansu je domaćin bio bolji, ali promene rezultata više nije bilo.

ČUKARIČKI- ZVEZDA (prvo poluvreme) 2:1

(Docić 23'p, Adetunđi 75' - Kraso 48'p)

90+2' Oprobao je udarac Vladimir Lučić, fudbaler Zvezde zalomio je sa leve strane, uspeo je na malom prostoru da pronađe šut, ali je lopta otišla iznad prečke.

90' Devet minuta produžen je meč. Sjajnu priliku imao je Cvetković da još jednom zatrese mrežu gostiju.

M. Vukadinović

87' Sjajna kombinacija domaćih, Kovač je bio blizu trećeg gola, lopta je prošla pored stative.

86' Otvorena igra. Pokušava Zvezda da stvori prostor za ozbiljniju priliku, ali trenutno im stanje terena ne dozvoljava da razviju pas igru.

75' GOL! Čukarički ponovo vodi. Sjajno je Sandej Adetunđi sa ivice šesnaesterca poslao loptu ka golu Omrija Glazera. Golman Zvezde nije imao šanse da to stigne.

70' Poslali su podršku narodu Rumunije navijači Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda

53' Lučić je probao da iznenadi Samurovića, ali je golman Čukaričkog bio oprezan i uspeo da ukroti šut koji je dolazio iskosa sa njegove desne strane.

51' Čukarički umalo ponovo poveo. Prvo je Miladinović iz voleja, neometan, šutirao malo preko gola, a nepun minut kasnije Ivanović je pogodio stativu Zvezdinog gola.

50' Burno su reagovali sa klupe Čukaričkog zbog dosuđenog penala, a nakon što ga je Kraso pretvorio u gol sudija Miloš Milanović pokazao je i crveni karton treneru domaćih Igoru Matiću.

48' Kraso siguran sa "bele tačke". Šutirao je Žan Filip Kraso po zemlji, prevario je čuvara mreže Čukaričkog.

47' Šansu da izjednači dobila je Crvena zvezda nakon što je Tošić povukao sa leđa Nediajea.

Priliku u drugom poluvremenu dobio je i novajlija Hvang u redovima gostujuće ekipe.

M. Vukadinović

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 1:0

45+4' Nova kontra Zvezde Kangva je proigrao Nedeljkovića, a on poslao loptu daleko iza gola.

45+3' Kanga je dobro centrirao, Stamenić sa peterca šalje loptu preko prečke.

45 - Produženo je prvo poluvreme za četiri minuta.

M. Vukadinović

33' Brutalan udarac sa preko trideset metara Mirka Ivanića, bravura golmana Čukaričkog sačuvala je mrežu.

31' Au, kakva šansa za Zvezdu, Šerif Ndiaje našao se u izglednoj prilici, u akciji dva na jedan proigrao ga je Ivanić, spetljao se napadač, u gužvi je nakon toga loptu pokupio Samurović.

23 - GOL! Docić je bio siguran izvođač najstrože kazne. Poslao je loptu u jednu stranu, a Glazera u drugu.

22' Lošu loptu je Kingsi Kangva poslao ka Urošu Spajiću. Adetundži je bio budan, presekao je pas, hitro je krenuo ka šesnaestercu, gde ga je oborio Uroš Spajić - penal.

20' Nastavio se period Zvezdine inicijative, a usledio je i kraći prekid zbog bakljade.

12' Prva ozbiljna šansa. Dobio je loptu Đorđe Ivanović, pripretio je iskosa. Nešto ranije štoper crveno-belih u blizini šesnaesterca izgubio je loptu.

M. Vukadinović

10' Igra se sjajan fudbal u ovim momentima. Otvoreno, pokušavaju i jedni i drugi po bokovima da priprete, ali nedostaje završnica.

Nedugo pred početak meča Barak Bahar i Mitar Mrkela razgovarali su kraj klupe crveno-belih.

9' Sjajno je po desnoj strani pripretio Čukarički. Bojica Nikčević je poslao sjajnu loptu u peterac gde je malo nedostajalo njegovom saigraču da je stigne i pošalje u gol Glazera.

5' Uvodnih pet minuta igra se uglavnom na polovini Čukaričkog. Vrše presing igrači Zvezde svaki put kada loptu imaju "beli", a to dodatno otežava organizaciju igre.

 1' Počela je utakmica na Banovom brdu.

UOČI MEČA

17.05 - Poznati su sastavi za meč na Banovom brdu.

Čukarički: Samurović , Stevanović, Vranješ, Subotić, Tošić , Sisoko, Docić, Miladinović , Nikčević, Adetundži, Ivanović

Crvena zvezda: Glazer, Dragović, Spajić, Nedeljković, Kangva, Stamenić, Ivanić, Rodić, Olainka, Endiaje

Derbi sedmog kola Superlige između Čukaričkog i Crvene zvezde, na Banovom brdu biće uvertira za početak dva tima u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

Zvezda narednog utorka gostuje u Mančesteru ekipi Sitija u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona, a Čukarički u Budimpešti, ekipi Ferencvaroša u Ligi konferencija.

Čukarički i Zvezda su do sada odigrali 42 utakmice, crveno-beli su bili bolji u 33 duela, Čukarički je trijumfovao na svega pet susreta, a četiri meča su završena nerešenim rezultatom.

Zvezda ima skor od čak 11 uzastopnih trijumfa nad Čukaričkim, a crno-beli sa Banovog brda poslednji put su bili bolji 20. aprila 2019. godine u okviru plej-ofa Superlige Srbije.

REČ TRENERA ČUKARIČKOG - Igor Matić: Zvezda ima više vrlina nego mana

- Ne bih uopšte rekao da smo u krizi igre, postoji trenutno samo kriza rezultata. Ali, posle svake kiše mora da dođe sunce. Nijedan deo igre ne zapostavljamo. Zvezda je vrlo opasna u svim segmentima igre, defanzivno su kompaktni, ofanzivno sjajni, odlični su i oni prilikom prekida. Svakako, naš rival ima neuporedivo više vrlina nego mana, ali svaka ekipa na svetu ima i poneku slabost. Pokušaćemo to da iskoristimo. Moraćemo da budemo na maksimumu, da svaki igrač da sto odsto svojih mogućnosti, u tom slučaju imaćemo šansu za pozitivan rezultat

REČ TRENERA ZVEZDE - Barak Bahar: Ne razmišljamo o prvom susretu u Ligi šampiona

- Radimo vredno već danima, a ekipa se priprema da pruži dobar otpor. Što se tiče kadrovske situacije, Hvang je odigrao 90 minuta za nacionalni tim pre samo nekoliko dana, takođe i Šerif je nastupio za nacionalni tim pre nedelju dana. Nalaze se u takmičarskoj formi, spremni su, ali će naravno imati priliku i da treniraju sa ekipom, kada ćemo utvrditi za koliko minuta su spremni na utakmici protiv Čukaričkog. Aleksandar Katai već nekoliko nedelja dobro trenira sa ekipom, očekuje nas razgovor posle treninga, videćemo da li je spreman za utakmicu. Ne razmišljamo o prvom susretu u Ligi šampiona u ovom trenutku, susret sa Čukaričkim nam je najbitniji i fokusirani smo samo na tu utakmicu. Imamo mnogo igrača koji su se tek pridružili ekipi i nisu bili u klubu prethodne dve nedelje da rade zajedno sa timom. Očekuje nas trening, a zatim ćemo porazgovarati i proceniti koji igrač je spreman za koliko minuta.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Uskoro opširnije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)