"SREĆA NJIHOVA ŠTO JAŠARI NIJE ŽIV": Oglasio se fudbaler lažne države Kosovo, veličao OVK zločinca i prolivanje krvi

Novosti online

13. 09. 2023. u 09:32

Fudbaleri Rumunije posle prekida u Bukureštu savladali su lažnu državu Kosovo rezultatom 2:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

СРЕЋА ЊИХОВА ШТО ЈАШАРИ НИЈЕ ЖИВ: Огласио се фудбалер лажне државе Косово, величао ОВК злочинца и проливање крви

Foto: EPA

Zbog skandiranja rumunskih navijača „Srbija, Srbija“ i istaknutog transparenta „Kosovo je Srbija“ utakmica u Bukureštu bila je prekinuta, a kada je nastavljena reprezentativci lažne države nisu uspevali da zaprete Rumunima.

Tom prilikom defanzivac tzv. Kosova Mergim Vojvoda provocirao je publiku na ovoj tribini pošto je rukama pokazao znak albanskog dvoglavog orla - potez koji su među Albancima proslavili Granit Džaka i Džerdan Šaćiri tokom utakmice Švajcarska - Srbija na SP 2018.

Vojvoda (28) ga je koristio i na promociji po dolasku u Standard Lijež sledeće godine.

Sada Vojvoda igra za Torino, a nakon poraza od Rumunije nije mogao da se pomiri sa istim i poručio je da nije trebalo se saigrači i on vrate na teren. Međutim, to nije bilo sve. Bek rođen u Srbici je zapretio Rumunima pominjući osnivača zločinačke OVK Adema Jašarija.

- Te stvari su neprihvatljive u 2023. Uvredili su našu zemlju. Zadržali su nas unutra 40 minuta. Mi smo prolivali krv za ovu državu, a ovi (Rumuni) su vređali našu zemlju. Nije trebalo da se vraćamo na teren. Čist rasizam, tretirali su nas kao što se rasisti odnose prema crncima upoređujući ih sa majmunima. Neka budu zahvalni što Adem Jašari nije živ... - izjavio je Vojvoda, koji bi zbog ove izjave trebao da bude žestoko kažnjen.

Podsećanja radi, rumunski navijači ne propuštaju priliku da istaknu da je ta država podrška Srbiji i da je jedna od pet zemalja članica EU koje ne priznaju nezavisno Kosovo. Uz Rumuniju to su još i Kipar, Grčka, Španija i Slovačka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (4)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!