PARTIZAN UBEDLJIVO PORAŽEN U DANSKOJ: Nordsjeland razbio crno-bele, Liga konferencija veoma daleko (VIDEO)

Novosti online

24. 08. 2023. u 20:22 >> 20:31

FUDBALERI Partizana doživeli su težak poraz u Danskoj od Nordsjelanda - 5:0 u prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencija i sada ih veoma težak posao čeka u revanšu u Beogradu.

ПАРТИЗАН УБЕДЉИВО ПОРАЖЕН У ДАНСКОЈ: Нордсјеланд разбио црно-беле, Лига конференција веома далеко (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Stadion vicešampiona pomenute skandinavske zemlje nosi nazim "Pravo da sanjaš". Snovi crno-belih su bili raspršeni bar kada je ova utakmica u pitanju posle 45 minuta kada je na semaforu stajalo 2:0.

Domaćinu je samo 11 minuta bilo potrebno da dođe do prednosti. Frese je raspalio po lopti sa nekih 20 metara. Jovanović u toj situaciji nije mogao ništa da uradi i samo je pogledom ispratio kako lopta ulazi u gol.

Nastavio je Nordjseland da napada. To mu se isplatilo u 43. minutu kada je Antić neoprezno igrao u rukom u kaznenom prostoru. Loptu je na belu tačku namestio Ingvartsen i bio je precizan.

Partizan je nešto bolje ušao u drugo poluvreme. Solidne pokušaje su imali Stojković i Saldanja, ali do Hansenova mreža je ostala netaknuta.

Sve dileme oko pobednika na ovom meču otkolnjene su u 68. minutu kada je Ingvartsen drugi put pogodio sa bele tačke. Opet je danski klub do penala stigao posle igranja rukom ovoga puta Šćekića.

Od tog momenta gosti su totalno potonuli, pa su primili još dva gola, od kojih je peti bio delo Mihaila Ilića koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Partizan je imao sreće što šesta lopta nije završila u mreži Jovanovića. U nadoknadi vremena je domaćin postigao još jedan gol, ali je on poništen zbog igranja rukom nakon rekacije sudije iz VAR sobe.

Revanš u Beogradu je za sedam dana, ali veliko čudo bi trebalo da se desi da crno-beli nadoknade ovaj minus i treću godinu zaredom obezbede učešće u grupnoj fazi Lige konferencije.

 

Nordsjeland - Partizan 5:0 (2:0)

Stadion: "Pravo da sanjaš". Gledalaca: oko 8.000. Sudija: Igal Frid (Izrael) Strelci: Frese 11, Ingvartsen 43 pen, 68 pen, Viladsen 73, Ilić 88 ag.

Nordsjeland (4-3-3): Hansen - Viladsen, K. Hansen (od 74. Hej), Nagalo, Frese - Diomande (od 74. Dorgeleš), Tverskov, Svenson - Nigren (od 54. Antman), Ingvartsen (od 82. Šandorf), Osman  (od 82. M. Hansen).

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Šćekić, Kanute (od 59. Baždar) - Severina (od 78. Nikolić), Natho, Menig (od 59. Kalulu) - Saldanja (od 87. Trifunović).

Drugo poluvreme: Nordsjeland - Partizan 5:0

90+4' - Kraj utakmice. Težak poraz crno-belih.

90+3' - Postigao je Nordsjeland i šesti gol, ali je on opravdano poništen zbog igranja rukom jednog igrača domaćeg tima.

87' - Kad ne ide onda ne ide. Crno-beli su postigli autogol. Lopta je zakačila Mihaila Ilića i prevatila Jovanovića za ubedljivih 5:0. Deluje da je golman gostiju ovo mogao da odbrani, ali mnogo toga je na ovom meču uspeo da zaustavi.

84' - Opet se Mads Hansen našao u velikoj šansi, no ovoga puta je golman Partizana još jednom fantastično reagovao.

83' - Raštimovano deluje Partizan. Hansen je bio sam sa Jovanovićem, ali je sada goste spasila staviva.

78' - Nova velika prilika za domaćin. Odlični Osman je umakao Iliću. Jovanović je pročitao njegov udarac i uspeo je da interveniše.

73' - Partizan je poklekao i četvrti put. Osman je probio po lveoj strani, petom Ingvartsen ostavio za Viladsena kome nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu. Jako teška situacija za crno-bele.

68' - Drugi penal na utakmici za Nordjseland. Opet je sviran zbog igranja rukom. Ovoga puta Šćekić je bio taj koji je nespretno intervenisao u svom kaznenom prostoru. Kao i prvi put i sada je Ingvartsen bio precizan.

65' - Konačno je Saldanja ušao u šansu. Dobro je šutirao sa nekih 20 metara, bio je izblokiran, pa su gosti dobili korner. Posle udarca iz ugla Brazilac je pokušao glavom, no preko gola.

62' - Dobra šansa za Partizan, najbolja na utakmici. Šutirao je Marković, ali je Hansen dobro intervenisao. Opasnost i na drugoj strani. Fantastično je intervenisao Jovanović i sprečio čist gol Nordsjeland.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

60' - Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je Diomande. Šutirao je glavom iz neposredne blizine, no prebacio je gol. Na drugoj strani pokušao je Mihailo Ilić, ali je bio isti ishod.

58' - Duljaj vrši prve izmene. Umesto Meniga koji se požalio na povredu na teren je ušao Aldo Kalulu, dok je Samed Baždar zamenio Frekna Kanutea.

54' - Sjajno su kombinovali Diomande i Osman. Ovaj prvi je potom šutirao, ali lopta je otišla pored gola Jovanovića. Prvu izmenu na meču izvšrio je domaći trener. Iz igre je izašao Nigren, a priliku je dobio Oliver Antman.

49' - Bolje je Partizan ušao u drugi deo susreta. Sada je po lopti iz velike daljine raspalio Stojković, no Hansen je bio dobro postavljen i uspeo je da ukroti udarac desnog beka Beograđana.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Farumu. Treneri nisu ništa menjali. Odmah su crno-beli zapretili. Natho je poslao loptu u kazneni prostor rivala, ali Saldanja je zamalo ostao kratak i nije uspeo da primi loptu, pa je ona završila van terena.

Prvo poluvreme: Nordsjeland - Partizan 2:0

45+2' - Završeno je prvo poluvreme u Farumu. Nordsjeland je bio bolji u ovom delu meča.

43' - Danski vicešampion poveo je sa 2:0. Ingvartsen je sada bio precizan. Bivši igrač Majnca je poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.

Ovako je Nordsjeland postigao drugi gol.

42' - Penal za Nordsjeland. Rukom je igrao Nikola Antić u kaznenom prostoru i za izraelskog sudiju dileme nije bilo.

40' - Dosta sreće je imao Partizan. Osman je šutirao iz teške pozicije i pogodio stativu, lopta se odbila do Ingvartsena koji je sa pet metara prebacio ceo gol.

36' - Moglo je ovo biti veoma opasno za danski klub. Povukao je kontru Menig, uposlio Saldanju na desnoj strani koji se u ključnom trenutku spetljao i propala je velika prilika za izjednačenje.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

33' - Domaći su pokušali nakon prekida. Posle centaršuta iz kornera glavom je šutirao Frese, ali je to sada bio lak posao za čuvara mreže Partizana.

26' - U poslednjih 10 minuta nema mnogo uzbuđenja. I dalje se više igra na polovini crno-belih koji za sada nisu uspeli ozbiljnije da zaprete Hansenu.

16' - Vrlo lako je moglo da bude 2:0. Prošao je po levoj strani Osman, uposlio Nigrena na drugoj stativi koji je iz odlične pozicije prebacio gol.

11' - Nordsjeland vodi. Frese je postigao fanstastičan gol. Tukao je iz daljine, Jovanović nije mogao ništa da uradio, samo je pogledom ispratio let lopte.

Ovako je vicešampion Danske poveo protiv crno-belih.

10' - Pokušao je Menig sa nekih 20 metara da savlada golmana Nordsjelanda. On je bio dobro postavljen i opasnosti po njega nije bilo.

5' - Protestovao je Diomande i tražio penal jer je smatrao da ga je faulirao Kanute. Ipak, sudija Frid je samo odmahnuo rukom i čini se ispravno postupio.

4' - Prvi korner izveo je Partizan. Nije to baš bilo bezazleno za domaće, no golman Hansen je uspeo nekako da dođe do lopte.

1' - Počela je utakmica u Farumu, odmah je domaćin imao opasan napad, ali su crno-beli uspeli da otklone opasnost.

Uoči meča:

Crno-beli su posle prave drame i penal serije uspeli da eliminišu azaerbejdžanski Sabah i dođu na korak od plasmana u grupnu fazu najmlađeg evropskog takmičenja.

Sa druge strane, vicešampion Danske je nakon 0:0 u Bukureštu u revanšu pobedio FSCB sa 2:0 i tako obezbedio plej-of kvalifikacije za Ligu konferencija i dvomeč sa izabranicima Igora Duljaja.

Ove dve ekipe su 2018. godine igrale u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Partizan je tada oba puta trijumfovao. U Farumu je bilo 2:1, a u Beogradu 3:2.

Sastavi timova:

Nordsjeland (4-3-3): Hansen - Viladsen, K. Hansen, Nagalo, Frese - Diomande, Tverskov, Svenson - Nigren, Ingvartsen, Osman.

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Šćekić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Saldanja.

BONUS VIDEO: Prva zvanična utakmica na novom stadionu u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)