KRAJ AGONIJE ZA SRPSKI FUDBAL: Partizan nas pomerio sa nule, a bivši trener Zvezde bljuje vatru

Novosti online

18. 08. 2023. u 11:23

Šest utakmica odigrali su srpski predstavnici do sada u kvalifikacijama za evropska takmičenja, i učinak je mizeran – jedna pobeda, i to Partizana nad Sabahom u revanšu (2:0) i čak pet poraza, uz tragičnu gol-razliku 5:13.

КРАЈ АГОНИЈЕ ЗА СРПСКИ ФУДБАЛ: Партизан нас померио са нуле, а бивши тренер Звезде бљује ватру

FOTO: M. Vukadinović

Vojvodina je u oba navrata pala pred kiparskim APOEL-om identičnim rezultatom 2:1 u dvoboju 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Braga je u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona napunila do vrha mrežu TSC-a iz Bačke Topole. U popularnom „Kamenolomu“ u Portugaliji bilo je 3:0, dok je u revanšu odigranom na severu Srbije rezultat posle samo 20 minuta bio 4:0 za goste.

Do poluvremena je TSC preko bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Lokomotive Moskva Miloša Rakonjca uspeo da ublaži katastrofu – 1:4.

- Očekujem još gore rezultate - potpuno pesimističkim tonom je Miodrag Grof Božović za "Glas Srpske" opisao dosadašnje rezultate i najavio da ga nimalo ne ohrabruju igre u Evropi: - Teško ćemo mi ovo da popravimo. S jedne strane igraju protiv kvalitetnijih protivnika, što se možda ne može reći za Sabah koji teško da je bolji od Partizana, ali ih je pobedio u prvom meču. Mislim da se naši klubovi nisu dobro pripremili za ovo. Ako pričamo o TSC-u, ljudi igraju ozbiljno takmičenje, nisu se uopšte pojačali, teško je očekivati neki rezultat - konstatovao je bivši trener Zvezde i dodao:

- Kvalitet naše lige video se u 20. minutu utakmice TSC - Braga. Mora da se smanji liga, da se više ulaže, pogotovo klubovi koji su se direktno plasirali u Evropu, oni su zaradili neke pare. Osim Zvezde, ne vidim da je neko ulagao u neka velika pojačanja. Ovo što imamo pet klubova u Evropi je rezultat toga što su napravili Zvezda i Partizan u poslednjih pet godina. Ne treba zaboraviti onu seriju rezultata koju je napravio Vladan Milojević kada je Zvezda počinjala kvalifikacije od prvog kola. Brzo ćemo se vratiti na nivo na kojem smo bili - kazao je Božović.

Foto: N.Paraušić

 

Blesak Partizana u Humskoj, pred oko 10.000 simpatizera prekinuo je agoniju srpskog fudbala u Evropi. Uspeo je Partizan posle poraza rezultatom 2:0 u Bakuu da se „vrati iz mrtvih“, što nikada do sada nije uspeo u Evropi i da obezbedi dvomeč sa danskim Nordšelandom u plej-ofu za Ligu konferencija.

U priču upada i Čukarički, koji kreće od plej-ofa za Ligu Evrope, a na tom putu mu stoji favorizovani Olimpijakos. Prvi meč je u Pireju 24. avgusta od 19 časova, revanš nedelju dana kasnije u Leskovcu.

Kada je u trijumf Partizana na evropskoj sceni, to će dosta značiti klupskom koeficijentu Srbije, koji se posle debakla TSC-a i eliminacije Vojvodine „srozao“ i Srbija je 13. sa koeficijentom 23.375, dok je u jednom trenutku bila na 11. poziciji.

Crvena zvezda ima zagarantovano učešće u Ligi šampiona, Čukarički takođe ima grupnu fazu evropskog takmičenja, ostaje da se vidi kog – Liga Evrope ili Lige konferencija, TSC je u Ligi Evrope posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, dok se čeka Partizan kao potencijalni četvrti predstavnik.
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu