PARTIZAN POSLE DRAME PROŠAO DALJE: Crno-beli nakon penala eliminisali Sabah (VIDEO)

Novosti online

17. 08. 2023. u 23:57 >> 00:20

FUDBALERI Partizana uspeli su da se plasiraju u plej-of Lige konferencija, pošto su posle boljeg izvođenja penala eliminisali Sabah. Posle 120 minuta igre bilo je 2:0, da bi crno-beli slavili nakon jedanaesteraca sa 5:4.

ПАРТИЗАН ПОСЛЕ ДРАМЕ ПРОШАО ДАЉЕ: Црно-бели након пенала елиминисали Сабах (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Nastaviće ekipa iz Humske evropsku priču. Neverovatna drama viđena je u Beogradu, ali izabranici Igora Duljaja su uspeli da ostvare cilj i dođu na korak od grupne faze Lige konferencija.

Bio je Partizan bolji rival pred oko 15.000 ljudi na stadionu i uspeo je da anulira prednost iz Azerbejdžana (0:2) i posle velike borbe eliminiše Sabah.

Crno-beli su do prednosti stigli u 30. minutu kada je Saldanja iz drugog pokušaja savladao Imanova i doneo prednost domaćem timu. Gosti nisu mnogo pretili u tom delu meča, pa je domaćinu preostalo da dođe do drugog gola. To je u nastavku meča uspeo da uradi.

Domaćin je uspeo do 2:0 da stigne nakon sjajne snalažljivosti Natha. Izveo je slobodan udarac iskosa sa desne strane i iznenadio je čuvara mreže gostiju i izazvao radost na tribinama.

Od tog trenutka nije bilo mnogo uzbuđenja, delovalo je kao da svi čekaju produžetke i penale. A tamo uzbuđenjima nije bilo kraja.

Sabah je imao jednu opasnu priliku kada je Jovanović dobro intervenisao. Potom je Partizanu situaciju dodatno otežao Kristijan Belić koji je u razmaku od svega nekoliko minuta u drugom produžetku zaradio dva žuta kartona. Ipak, gosti ni tada nisu uspeli da ozbiljnije zaprete, pa su penali morali da odluče ko ide u plej-of.

Kada su penali u pitanju za domaćina su pogađali Pavlović, Nikolić, Kalulu, Antić i Baždar. Za goste su precizni bili Isajev, Ape, Hurijev, Kristijan, dok je Alasgarova dva puta morao da nadmudri Jovanović (prvi penal ponovljen zbog toga što je ranije izašao sa linije) i odvede Paritzan dalje.

Crno-beli će narednog četvrtka od 19 sati gostovati Nordšelandu u prvoj utakmici. Revanš je na programu 31. avgusta u Humskoj.

Partizan - Sabah 2:0 (1:0) penalima 5:4

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Bartoš Frankovski (Poljska). Strelci: Saldanja u 30, Natho u 58. (Partizan). Crveni karton: Belić u 116. minutu.

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute (od 64. Šćekić) - Severina (od 82. Baždar, Natho (od 82. Nikolić), Menig (od 72. Kalulu) - Saldanja (od 110. Pavlović).

Sabah (4-5-1): Imanov - Sejdijev, Hadudi, Šakla (od Irazabal), Letić (od 102. Alakbarov) - V. Til (od 78. S. Nurijev), Kristijan, Isajev Margarita (od 63. Alsagarov), A. Nurijev (od 78. Mutalimov) - Volkov (od 74. Ape).

Penali: Partizan - Sabah 2:0 (5:4)

5:4 - Kakva šteta za Partizan. Jovanović je zaustavio udarac Alaskarova, ali je izašao ranije sa linije, pa će penal biti ponovljen. I drugi pokušaj igrač gostujućeg tima je uspeo da ukroti Jovanović.

5:4 - I Samed Baždar nastavlja seriju golova. Ovoga puta je Imanov pročitao stranu, ali opet nije uspeo da zaustavi udarac.

4:4 - Identično kao Antić je penal izveo Kristijan. Svi su do sada bili precizni.

4:3 - Preciza je i Antić. Lopta je otišla u jednu, a golman u drugu stranu.

3:3 - Odličan penal je izveo Nurijev. Golman domaćeg tima nije mogao ništa da uradi u ovoj situaciji.

3:2 - Siguran je i Aldo Kalulu. Nadmudrio ja čuvara mreže gostiju i doneo opet prednost Partizanu.

2:2 - Velika sreća za goste. Jovanović je zakačio loptu, ali je lopta posle udarca Apea ipak završila u mreži.

2:1 - Pogađa i Nikolić. Pročitao je Imanov stranu, no nije uspeo da odbrani udarac napadača crno-belih.

1:1 - Nije bilo reprize iz Bakua kada je Jovanović zaustavio udarac Isajeva. Sada ga je nadmudrio fudbaler Sabaha.

1:0 - Prvi penal je izveo Andrija Pavlović i bio je precizan. Zakucao je loptu u gol gostiju.

Drugi produžetak: Partizan - Sabah 2:0 (prva utakmica 0:2)

120+2' - Drama u Humskoj će dostići još veći vrhunac pošto će penali odlučiti ko ide u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.

120' - Opasno je prošao po desnoj strani jedan igrač gostiju. Oštro je centirao, no dobro je Jovanović bio postavljen i izbacio je loptu u korner.

116' - Partizan će sa deset igrača završiti utakmicu, pošto je Kristijan Belić zbog prekršaja nad Isajevom zaradio drugi žuti karton.

110' - Moraće da se ukaže prilika Hadudiju kome je krv na licu nakon što ga je Šćekić nehotice zakačio nogom prilikom jednog duela.

107' - Žuti karton dobio je Kristijan Belić zbog oštrog starta na sredini terena. Nije bilo dileme za Frankovskog koji ga je odmah upisao u beležnicu.

106' - Počeo je drugi produžetak u Humskoj!

Prvi produžetak: Partizan - Sabah 2:0 (prva utakmica 0:2)

105' - Kraj prvog produžetka. Ukoliko u narednih 15 minuta ne bude golova penali će rešavati putnika u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.

101' - Najbolja prilika za goste na utakmici. Telur je šutirao volej udarcem, ali se odličnom paradom istakao Jovanović.

Igor Duljaj/FOTO: M. Vukadinović

96' - Osim dva kornera za crno-bele ništa vredno pomena se nije desilo na startu prvog produžetka.

91' - Počeo je prvi produžetak na stadionu Partizana.

Drugo poluvreme: Partizan - Sabah 2:0 (prva utakmica 0:2)

90+10' - Partizan je uspeo da anulira prednost iz Azerbejdžana, ali igraće se produžeci i tek posle 120 minuta, a možda i penela će biti poznato ko ide na noge Nordšelandu.

90+5' - Ostao je Letić sam na levoj strani, centrirao je iz prve, glavom je potom šutirao Nurijev. To je uradio loše i lopta je otišla preko gola.

90+1' - Sudija iz Poljske je odlučio da produži drugo poluvreme za osam minuta. Odmah je Kalulu na samom početku nadokande da se nađu u stopostnoj prilici, no igrač iz DR Konga je dao jak for i lopta je završila u rukama Imanova.

83' - Prvi žuti karton je pokazao Frankoviski igračima Partizana. U njegovoj beležnici se našao Aleksandar Šćekić koji je ranije zamenio Frenka Kanutea.

82' - Menjao je Igor Duljaj. Natho i Severina su završili utakmicu, a na terenu su Nemanja Nikolić i Samed Baždar.

RADOST Bibars Natho/FOTO: M. Vukadinović

70' - Sjajan udarac Ilića iz daljine, ali Imanov i prečka su uspeli da zaustave pokušaj štopera domaćeg tima i tako spreče da na semaforu stoji 3:0.

62' - Dobra prilika za Sabah. Voklov je za najinsu bio brži od defanzivaca crno-belih. Ipak, dobro je postavljen bio Jovanović i zasutavio je pokušaj Gruzina.

58' - Majstorija Natha. Kakav gol je postigao Izraelac. Bio je slobodan udarac iskosa sa desne strane. Loše je postavio živi zid Imanov, iskoristio je iskusni vezista i genijalno nadmudrio golmana gostiju.

55' - Od prilike mladog igrača crno-belih uzbuđenja nema. Čak šta više deluje da tim iz Bakua ima više loptu u nogama.

48' - Tukao je Mihailo Ilić glavom, ali dobro je bio postavljen čuvar mreže Sabaha i uspeo je da zaustavi pokušaj štopera Partizana.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj. Treneri nisu ništa menjali u pauzi.

Prvo poluvreme: Partizan - Sabah 1:0 (prva utakmica 0:2)

45+3' - Kraj prvog poluvremena!

45+2' - Umalo da dođe do promene rezultata. Ilić je stigao do lopte pre golmana gostiju, ipak njegov udarac nije bio dovoljno dobar da završi u mreži.

40' - Sabah je bolji rival od trenutka kada je domaćin poveo. Nema prevelike opasnosti po gol crno-belih, no lopta je više u nogama gostiju.

FOTO: M. Vukadinović

34' - Dosta sreće su imali crno-beli. Gužva je bila u kaznenom prostoru domaćih. Ipak, na kraju je lopta završila u rukama Aleksandra Jovanovića.

30' - Krunisao je Partizan bolju igru i došao je do prednosti. Zaustavio je golman gostiju udarac Meniga, nakon toga i prvi pokušaj Saldanje, ali je onda Brazilac uspeo da matira Imanova.

26' - Probio je po desnoj strani Saldanja, potom ga je nepropisno zaustavio Hadudi i zaradio žuti karton. Iz slobodnog udarca nije bilo opasnosti po gol vicešampion Azerbejdžana.

21' - Još jedan opasan napad Partizana. Natho se našao u šansi, ali se spetljao u ključnom momentu, i lopta je otišla pored gola.

15' - Nova velika šansa za domaće. Kanute se izborio za odličnu poziciju, loše je šutirao sa leve strane i lopta je otišla pored gola, pa do promene rezultata nije došlo.

9' - Prva prilika u Humskoj. Šutirao je Kanute glavom posle centaršuta Natha, no pogodio je prečku. Prvi žuti karton na utakmici dobio je fudbaler gostiju Bojan Letić.

FOTO: M. Vukadinović

4' - Bilo je nezgodno ispred gola crno-belih. Zapretio je tim iz Bakua i izveo prvi korner, ali uspeo je sastav Igora Duljaja da se odbrani.

2' - Počela je utakmica u Humskoj. Odmah je viđen opasan nalet domaćeg tima, ali ipak prevelike opasnosti po gol gostiju nije bilo.

Uoči meča:

Nisu odigrali dobar meč izabranici Igora Duljaja pre sedam dana u glavnom gradu Azerbejdžana i vicešampion te zemlje je zasluženo trijumfovao.

Ipak, crno-beli će pred svojim navijačima pokušati da anluliraju prednost od dva gola i na taj način nastave evropski put. Jasno je da to neće biti nimalo lako, jer je rival u prvom susretu pokazao da nikako nije za potcenjivanje.

Bolji iz ovog dvomeča na poslednjoj prepreci pred ulazak u grupnu fazu najmlađnjeg evropskog takmičenja odmeriće snage sa boljim iz duela Nordšeland - FCSB (prvi meč 0:0).

Sastavi timova:

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Saldanja.

Sabah (4-5-1): Imanov - Sejdijev, Hadudi, Šakla, Letić - V. Til, Kristijan, Isajev Margarita, Nurijev - Volkov.

BONUS VIDEO: Duljaj nakon pobede nad Radničkim: Ranije smo ovakve mečeve gubili, sada smo dobili na karakter

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)